جمعه, ۱۰ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 29 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: با اجماع کشورهای عضو اوپک در وین، پایبندی ۱۰۰ درصدی به توافق همکاری اوپک و غیراوپک که در نوامبر ۲۰۱۶ حاصل شده بود، تثبیت شد. روز جمعه صدوهفتادوچهارمین نشست اعضای اوپک در وین برگزار شد و در پایان، اعضا اعلام کردند که توافق قبلی اوپک (نوامبر ۲۰۱۶) مبنی بر کاهش تولید تا سقف یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه همچنان به قوت خود باقی است. بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز پیش از برگزاری نشست اعلام کرده بود که ایران با هرگونه افزایش تولید نفت اوپک مخالف است، زیرا بازار با عدم تعادل مواجه نیست.

به گزارش شانا، بندهای این توافق به این شرح است:

۱- توافق همکاری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش در مجموع روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه ای (یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه اوپک و ۶۰۰ هزار بشکه کشورهای غیرعضو اوپک) همچنان معتبر خواهد بود.

۲- اعضای اوپک و غیراوپک در ماه های گذشته یک میلیون بیشتر از میزان تعهد خود کاهش عرضه در بازار داشته اند و این بدان معناست که به جای یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه کاهش عرضه صورت گرفته است، به گونه ای که اکنون میزان تعهد و پایبندی آنها حدود ۱۵۰درصد است.

۳- بنا بر تصمیم نشست ۱۷۴ اعضای اوپک، آن دسته از اعضا که در توافق حضور داشته (به غیر از نیجریه، لیبی و ایران) و بیش از میزان تعهد خود کاهش تولید داده اند، براساس سهم تعیین شده خود تولید خواهند کرد، به گونه ای که در این شرایط میزان پایبندی مجموع اعضای اوپک کاهش می یابد و به رقم به ۱۰۰درصد می رسد.

۴- در صورت عملی شدن این تصمیم، در عمل روزانه یک میلیون بشکه نفت بیشتر وارد بازارهای جهانی خواهد شد که این به معنای افزایش تولید نیست و تنها به منزله پایبندی ۱۰۰ درصدی به توافق همکاری اوپک و غیراوپک است، در همین حال ممکن است امکان روانه شدن همه این یک میلیون بشکه به بازار وجود نداشته باشد و میزان کمتری وارد بازار شود.

۵- اگر یکی از اعضای حاضر در این توافق کاهش تولید قابل توجهی داشته باشد، برای جبران این کاهش تولید با آن کشور مذاکره و در صورت توافق طرف ها، جبران این کاستی انجام می شود.

نفت، سلاح سیاسی و اوپک، سازمان سیاسی نیست

«نفت یک سلاح نیست که به عنوان ابزاری سیاسی علیه برخی کشورها استفاده شود. اوپک هم یک سازمان سیاسی نیست و لازم است هرگونه استفاده از نفت به عنوان یک سلاح یا ابزار علیه برخی کشورها را محکوم کند...» این بخشی از صحبت های بیژن زنگنه وزیر نفت ایران پیش از شرکت در صدوهفتادوچهارمین نشست اوپک بود. اشاره زنگنه به تلاش های آمریکا و برخی کشورها برای اعمال فشار به اوپک برای افزایش تولید نفت بود. با این همه، این اولین باری نبود که برگزاری نشست اوپک دستمایه سیاست می شد، اما صدوهفتاد و چهارمین نشست اوپک شاید یکی از سیاسی ترین این نشست ها بود و شکاف کشورهای عضو درباره ادامه طرح فریز نفتی و یا افزایش سطح تولید اوپک به این امر دامن زده بود. در یک سو، عربستان به همراه روسیه موافق با افزایش سطح تولید نفت و در مقابل، ایران به همراه ونزوئلا، الجزایر و عراق با افزایش سهمیه تولید اوپک مخالف بودند.

در هر حال، ملاقات اعضای اوپک در وین در روز جمعه آخرین تلاش برای غلبه بر مخالفت ایران و دیگر کشورهای مخالف با افزایش تولید نفت بود؛ تلاشی که در نهایت راه به جایی نبرد. براساس توافق سال 2016 بین اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیراوپکی نفت، میزان تولید نفت کشورهای های تولید کننده به استثنای ایران و سه کشور دیگر کاهش پیدا کرد اما پیش از برگزاری نشست روز جمعه، بحث بر سر افزایش تولید یک میلیون بشکه در روز بود. این در حالی بود که دیروز پیش از برگزاری جلسه اصلی اوپک، بیژن زنگنه با همتای سعودی اش درباره موضوع نشست به طور خصوصی مذاکره کرد.

در سال 2016 کشورهای تولیدکننده اوپکی و غیراوپکی نفت تصمیم به کاهش تولید نفت به میزان 1.8 میلیون بشکه در روز گرفتند تا بازار نفت پس از افت تاریخی قیمت به تعادل برسد. این تصمیم به کاهش تولید نزدیک به یک میلیون بشکه انجامید.

وزیر نفت عربستان پیش از برگزاری نشست گفته بود که مشتریان ما با صدای بلند حرف می زنند و ما باید صدایشان را بشنویم. اما زنگنه وزیر نفت ایران گفت که پیشنهاداتی وجود داشته اما بعید است توافقی در نشست حاصل شود. از سوی دیگر، برخی گمانه زنی ها بر این اساس بود که پیشنهاد عربستان و روسیه برای افزایش ۱.۵ میلیون بشکه ای تولید نفت تنها یک تاکتیک بوده است و هدف آن در نهایت، قانع کردن اعضای اوپک به افزایش ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه ای است. با این حال، صدوهفتادوچهارمین نشست اوپک روز جمعه در نهایت به توافقی در 5 بند مبنی بر پایبندی ۱۰۰ درصدی به توافق همکاری اوپک و غیراوپک به پایان رسید.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/JhoPrSbg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه