جمعه, ۳۱ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: «خریداران نفت ایران به دلیل نیاز مبرمی که به انرژی و نفت این کشور دارند، تسلیم تحریم های آمریکا نخواهند شد.» این خلاصه گزارشی است که آسیا تایمز، شبکه خبری شرق آسیا از وضعیت این روزهای بازار نفت منتشر کرده و از مقاومت خریداران نفت ایران در برابر تحریم های آمریکا خبر داده است.

آمریکا اعلام کرده خریداران نفت خام ایران باید تا چهارم نوامبر (13 آبان) واردات نفت خود از ایران را پایان دهند، وگرنه مشمول تحریم های ثانویه آمریکا خواهند شد. این تحریم های ثانویه علیه طرف های خریدار نفت خام ایران، موجب واکنش منفی بسیاری در بازار انرژی شده و برخی از کشورها در حال مذاکره با آمریکا برای مستثنی شدن خود از تحریم ها هستند.

بنا بر گزارش آسیا تایمز، شرکت ها و پالایشگاه های نفتی در کره جنوبی، ژاپن، چین و هند به نفت ایران نیاز مبرم دارند و در برخی از پالایشگاه ها این نیاز بسیار بالاست. چنانچه برای نمونه شرکت نفتی «ساینوپک» چین برای تامین نفت پالایشگاه های خود در استان های مختلف به شدت به نفت ایران نیاز دارد.

آسیا تایمز گزارش داده که هند و چین به عنوان دو مصرف کننده بزرگ نفت نمی توانند و نمی خواهند که واردات نفت از ایران را متوقف کنند. البته کشورهای ژاپن و کره جنوبی هم که از سوی آمریکا تحت فشار قرار گرفته اند در حال رایزنی با واشنگتن برای گرفتن معافیت هستند زیرا بازار آنها آسیب پذیری بالایی دارد و کاهش واردات نفت از ایران و بالارفتن بهای نفت در بازار بین المللی خسارت زیادی به آنها وارد می کند.

براساس این گزارش، فشار آمریکا بر این کشورها زیاد است اما نیاز فراوان آنها به نفت خامی که از ایران وارد می شود، اجازه توقف خرید به آنها نخواهد داد. در کشورهای دیگر نظیر ترکیه نیز مشکلات در صورت توقف خرید نفت ایران زیاد خواهد شد زیرا برای مثال این کشور نزدیک به 50درصد از نفت مورد نیازش را از ایران تامین می کند. عراق هم حاضر به توقف همکاری هایش با ایران نیست. این کشور اکنون نفت خود را از کرکوک به پالایشگاهی در کرمانشاه می فرستد و پس از آن نفت پالایش شده را برای مناطق جنوبی عراق از ایران تحویل می گیرد.

آسیا تایمز خاطرنشان می کند که چین اگرچه با عربستان همکاری انرژی دارد و به دنبال خرید 5درصد سهام آرامکو به ارزش 100 میلیارد دلار است، اما از سال 2012 میلادی بخش زیادی از نفت ایران را با یوان پول ملی خود خریداری کرده است و اگر اروپا قصد پشت کردن به ایران داشته باشد آن زمان حجم تجارت انرژی میان چین و ایران به 40 میلیارد دلار در سال خواهد رسید.

این شبکه خبری شرق آسیا در پایان گزارش خود می نویسد که جنگ اکنون، جنگ انرژی است و روسیه و ایران مشترکا روی ذخایر نفت و گازی به ارزش سرسام آور 45 هزار میلیارد دلار تکیه زده اند. این در حالی است که عربستان در بهترین حالت فقط برای 20 سال دیگر قدرت عرضه این میزان نفت را خواهد داشت و ذخایرش را از دست می دهد.

آمریکا درباره تحریم های نفتی ایران تجدیدنظر می کند؟

در همین زمینه، بلومبرگ از تلاش برخی از نزدیک ترین متحدان آمریکا برای دور زدن تحریم های ترامپ علیه تهران خبر داده و گفته که واشنگتن ممکن است سیاست خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را مورد بازبینی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خبر داد که ممکن است ژاپن بارگیری نفت ایران در ماه سپتامبر را متوقف کند؛ مگر اینکه موفق شود از وزارت خارجه آمریکا معافیت بگیرد. اگرچه کره جنوبی نیز توقف خرید نفت ایران از ماه ژوئیه را پیش تر تکذیب کرد، اما اکنون گزارش های بیشتری منتشر شده که نشان می دهد این کشور به عنوان یکی از بزرگ ترین واردکنندگان نفت جهان، مشکلاتی در زمینه بیمه نفتکش ها پیدا کرده است؛ زیرا برخی از بزرگ ترین شرکت های بیمه دریایی به دلیل هراس از تحریم های آمریکا، از بیمه کشتی های ایرانی امتناع می کنند.

هند نیز موردی دیگر است. این کشور که به عنوان یک اقتصاد برخوردار از سریع ترین نرخ رشد در جهان شناخته شده، از ابتدای سال میلادی جاری به طور میانگین روزانه ۵۸۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده و به این ترتیب دومین مشتری بزرگ نفت ایران پس از چین است. دهلی نو با نزدیک شدن به زمان اجرای تحریم ها، برای تامین نفت خود به دردسر افتاده است.

با این حال این مشکل منحصرا مربوط به کالاها نیست. مشتریان نفتی ایران پس از امضای توافق هسته ای، برای بهبود روابط دوجانبه به تکاپو افتادند.

اقتصاددان موسسه تحقیقات ژاپن اخیرا در مصاحبه با ژاپن تایمز گفت: شرکت های ژاپنی، ایران را یک مقصد سرمایه گذاری جذاب می دیدند. ژاپن تنها کشور متقاضی نفت نبوده که به دنبال فرصت های سرمایه گذاری جدید در ایران بوده است. هند نیز در صدد سرمایه گذاری قابل توجه در ایران بود. ایران هفته جاری از دهلی نو بابت کوتاهی در عمل به وعده خود برای فاینانس توسعه بندر استراتژیک چابهار انتقاد کرد. سرپرست سفارت ایران در هند به این کشور هشدار داد که در صورت توقف خرید نفت ایران، از امتیازات ویژه تهران محروم خواهد شد.

برای ژاپن، کره جنوبی و هند مشکل تامین نفت در واقع مشکل توازن منافع است. یک محقق در موسسه اقتصاد انرژی کره جنوبی به بلومبرگ گفت: ما در وضعیت بغرنجی گرفتار شده ایم؛ زیرا ناچاریم به حرف آمریکا گوش کنیم و همزمان ایران نیز تامین کننده نفت و میعانات است. این دولت ترامپ است که با آن سروکار داریم و این مسئله نگرانی زیادی میان شرکت های پتروشیمی و پالایشگاه ها در آسیا ایجاد کرده و باعث شده آنها پیش از مهلت اعلام شده، واردات نفت از ایران را محدود کنند.

به نظر می رسد واشنگتن تا حدودی این نارضایتی را دریافته است. مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اظهار کرده که شماری از کشورها نزد آمریکا آمده و خواستار معافیت از تحریم ها شد ه اند و ما این مسئله را بررسی خواهیم کرد. پامپئو از هیچ کشوری نام نبرد اما این اظهارات به حد کافی جالب توجه است. شاید واشنگتن آماده است موضع خود برای صفر کردن صادرات نفت ایران را ملایم تر کند تا روابطش با متحدان آسیایی خود را حفظ کند یا شاید برای دولت ترامپ روشن شده که اصرار برای کاهش صادرات نفت ایران باعث افزایش بیشتر قیمت ها در زمانی می شود که جمهوریخواهان آماده انتخابات میان دوره ای در نوامبر می شوند و قیمت های بنزین مورد توجه رای دهندگان قرار می گیرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/FS9gHJWu
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه