جمعه, ۳۱ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

گمرک ایران تازه ترین گزارش عملکرد تجارت خارجی کشور را منتشر کرد که طی آن صادرات در پنج ماه نخست امسال از مرز ۱۹ میلیارد دلار گذشت و به ۱۹ میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار رسید. این میزان در حالی نسبت به مدت مشابه سال قبل 13.7درصد افزایش دارد که وزن صادرات غیرنفتی ایران در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل 2درصد کاهش داشته است.

به گزارش «فرصت امروز» و براساس تازه ترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی پنج ماهه نخست امسال، در این مدت حجم صادرات غیرنفتی ایران به ۴۶ میلیون و ۲۹۶ هزار تن رسیده است که ارزش آن رقمی برابر ۱۹ میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار، معادل ۴۱ میلیارد و ۹۰۸ میلیون یورو می شود.

به این ترتیب مشاهده می شود که تا پایان مردادماه امسال، صادرات ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 2درصدی از لحاظ وزن و افزایش ۱۳.۷درصدی از نظر ارزش دلاری داشته است. ارزش صادرات ایران به یورو نیز در این مدت ۲۸.۸۴درصد رشد داشته است. در همین مدت میزان واردات قطعی کالا به ایران ۱۳ میلیون و ۹۶۳ هزار تن به ارزش ۱۸ میلیارد و ۸۹۳ میلیون دلار و برابر با ۱۵ میلیارد و ۵۷۴ میلیون یورو بوده است. واردات ایران نیز در این مدت نسبت به پنج ماهه نخست سال گذشته با کاهش ۵.۸۲درصدی وزن و ۹.۶۶درصدی ارزش دلاری همراه بوده است و به همین ترتیب ارزش یورویی کالاهای واردشده به ایران نیز ۱۱.۴۷درصد کاهش یافته است.

میعانات گازی در صدر صادرات غیرنفتی ایران

اقلام عمده صادراتی ایران در این مدت به ترتیب میعانات گازی به ارزش 2میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۱.۲۳درصد، پروپان مایع شده به ارزش ۸۴۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۳۷درصد، روغن های سبک و فرآورده ها به جز بنزین به ارزش ۷۳۴ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۸درصد، متانول به ارزش ۵۶۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲.۹درصد و پلی اتیلن گرید فیلم به ارزش ۴۹۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲.۵۷درصد بوده است. در مدت مذکور، بیش از ۳۰درصد از ارزش کل صادرات ایران مربوط به پتروشیمی ها، ۱۱.۲۳درصد مربوط به میعانات گازی و ۵۸.۴۸درصد مربوط به سایر کالاها بوده است.

خودرو، مهم ترین کالای وارداتی ایران

همچنین اقلام عمده وارداتی در این مدت، شامل قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری ردیف ۸۷۰۳ بنزینی با حجم سیلندر ۲۰۰۰ سی سی با ساخت داخل ۱۴ تا کمتر از ۳۰ به استثنای لاستیک به ارزش ۸۸۲ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۶۷درصد، برنج به ارزش ۸۶۳ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۵۷درصد، ذرت دامی به ارزش ۸۱۴میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۳۱درصد، لوبیای سویا به ارزش ۵۹۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۱۵درصد و الکترود زغالی برای کوره ها به ارزش ۲۴۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱.۳درصد بوده است.

کالاهای ایران بیشتر به کدام کشور می روند؟

در این مدت مهم ترین مقاصد صادراتی ایران به ترتیب پنج کشور چین با 3میلیارد و ۷۷۴ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۹.۵۳درصد، امارات متحده عربی با 3میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۸.۱۲درصد، عراق با 3میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۷.۶۹درصد، افغانستان با یک میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار و سهم ارزشی ۷.۴۲درصد و هند با ۹۸۷ میلیون دلار و سهم ارزشی ۵.۱۱درصد بوده اند.

چین در صادرات به ایران هم اول است

اما در مقابل واردات عمده کالاها به ایران نیز در پنج ماهه نخست امسال به ترتیب از پنج کشور چین با 4میلیارد و ۸۳۸ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲۵.۶۰درصد، امارات متحده عربی با 2میلیارد و ۶۶۸ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۴.۱۲درصد، جمهوری کره با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۶.۶۱درصد، هند با یک میلیارد و ۲۰۱میلیون دلار و سهم ارزشی ۶.۳۶درصد و آلمان با ۹۶۹ میلیون دلار و سهم ارزشی ۵.۱۳درصد انجام شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/2Ch4Npkm
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه