یکشنبه, ۲۳ شهریور(۶) ۱۴۰۴ / Sun, 14 Sep(9) 2025 /
           
فرصت امروز

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با نامطلوب دانستن روابط کارگزاری میان بانک‌های ایران و سوئد، خطاب به فعالان اقتصادی و وزیر امور اتحادیه اروپا و تجارت سوئد گفت: اگر برای این مسئله چاره‌ای اندیشیده نشود، جایگاه سوئد در آینده تجاری و اقتصادی منطقه ما تضعیف خواهد شد.

 سوئد بدون رفع موانع بانکی، جایگاه خود در اقتصاد خاورمیانه را از دست می‌دهد

به گزارش ایرنا، محسن جلال‌پور دیروز در نشست تجاری ایران و سوئد با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و وزیر امور اتحادیه اروپا و تجارت سوئد در هتل شرایتون استکهلم، بر احیای روابط بانکی بین دو کشور تاکید کرد.

وی افزود: امروز برخی شرکای اروپایی ایران مانند اتریشی‌ها و ایتالیایی‌ها با پیشگامی در فعال‌سازی خدمات بانکی، اجازه داده‌اند علاقه و سابقه بنگاه‌های دو طرف، به کار و تجارت واقعی تبدیل شود. وی ادامه داد: متاسفانه این امر در مورد سوئد صادق نیست؛ احیای روابط جدی کارگزاری بین بانک‌های ما روند مطلوبی ندارد و این سبب شده سوئد فرصت‌های کار در ایران و منطقه را کمتر پیدا کند.

جلال‌پور با تاکید بر اینکه 200 تا 300 میلیون دلار مبادله سالانه میان دو کشور، در شأن ایران و سوئد وسابقه دوستی طولانی این دو کشور نیست، گفت: «گونار میردال» اقتصاددان معروف سوئدی که جایزه نوبل در رشته اقتصاد را دریافت کرده، معتقد است که «برای توسعه، باید باورها را جابه‌جا کنیم»؛ اکنون ما در آستانه یک تحول بزرگ قرار داریم و در پساتحریم، دوستان قدیمی ایران و سوئد باید برای افزایش همکاری‌های دوجانبه تلاش کنند. 

جلال‌پور افزود: تاکنون در اقلام عمده از جمله مواد‌غذایی، محصولات مهندسی، ماشین‌آلات صنعتی، وسایل نقلیه باری و سواری، مواد شیمیایی، تجهیزات مخابراتی و مواد لوله پلاستیک، ارتباطات اقتصادی خوبی با سوئد داشته‌ایم و اکنون نیز با ادامه این ارتباطات و با حضور شرکت‌های سوئدی در صنایع مخابرات، تکنولوژی اطلاعات، نیروگاه برق، معادن و صنایع فرآوری معدن، تجهیزات پزشکی، داروسازی، کشتی‌سازی، ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی در ایران، موقعیت بسیار ویژه‌ای برای همکاری مشترک بین فعالان اقتصادی دو کشور فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: زمینه‌های گسترده‌ای همچون محیط زیست، آب، پساب، بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی، سکوهای شناور و اسکله‌های نفتی، کاغذ، صنایع آتش نشانی، بازیافت زباله، تجهیز و توسعه شبکه موبایل، صنایع فولاد و بسیاری از زمینه‌های زیرساختی دیگر برای همکاری وجود دارد و ایرانیان و فعالان اقتصادی از همکاری مشترک در این زمینه‌ها استقبال می‌کنند.

جلال‌پور گفت: همه این ظرفیت‌ها نه‌تنها برای ایران بلکه برای منطقه وسیعی در خاورمیانه شامل 15 کشور همسایه ایران نیز فراهم است. رئیس اتاق ایران پیش از این نیز از امضای 1، 2 میلیارد دلار سند همکاری در سفر به لهستان و فنلاند خبر داده بود.

او با تشریح سفر هیأت اقتصادی کشورمان به دو کشور اروپایی گفت: در سفر هیأت اقتصادی به لهستان و فنلاند، یک میلیارد و 200 میلیون دلار سند همکاری دوجانبه به امضا رسید که برخی از این اسناد در قالب تفاهم‌نامه و برخی در قالب قرارداد است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hkjm23WS
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگراممشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرهارد باکسقرص تنوییدتور ترکیهتور تایلند ؛ سفر رویایی به سرزمین لبخندهاسایت معتبر خرید طلاکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه