دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 29 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

برای چندمین بار، باز هم جلسه شورای پول و اعتبار به تصمیم‌گیری درخصوص نرخ سود بانکی اختصاص نیافت اما برخی بانک‌ها با استفاده از فرصت تعویق در تصمیم‌گیری اعضای اقتصادی دولت، تلاش در جذب مشتری بیشتر دارند، آنها سودهای بالا را پیشنهاد می‌دهند ولی در نهایت، فرمول پیچیده‌ای که برای محاسبه این سود پیش‌روی مشتری قرار می‌گیرد، قراردادی یک‌طرفه به نفع بانک را رقم می‌زند. اگر برای چندمین بار، باز هم جلسه شورای پول و اعتبار به تصمیم‌گیری درخصوص نرخ سود بانکی اختصاص نیافت اما برخی بانک‌ها با استفاده از فرصت تعویق در تصمیم‌گیری اعضای اقتصادی دولت، تلاش در جذب مشتری بیشتر دارند، آنها سودهای بالا را پیشنهاد می‌دهند ولی در نهایت، فرمول پیچیده‌ای که برای محاسبه این سود پیش‌روی مشتری قرار می‌گیرد، قراردادی یک‌طرفه به نفع بانک را رقم می‌زند.

به گزارش تابناک، شاید وقتی که دولت حسن روحانی، تکیه اصلی برنامه‌های اقتصادی‌اش را کنترل تورم خواند و روی آن سرمایه‌گذاری کرد تا به نتیجه مطلوب برسد، فکر اصلاح سودهای بانکی را نکرده بود؛ اصلاحی که براساس قوانین موجود، باید نرخ سود بانکی را براساس نرخ تورم تغییر دهد. این برنامه البته اگرچه در پوسته‌های زیرین معیشت مردم چندان اثرگذار نبود اما احساس اینکه تورم بالاخره پایین آمده است و لجام گسیختگی ندارد، مردم را اندکی آسوده خاطر می‌کرد، این در حالی بود که بعد از گذشت مدتی که تورم به‌طور مداوم رو به کاهش نهاد، توقع‌ها از دولت برای اصلاح برخی سیستم‌های متکی بر نرخ تورم بالا گرفت.

این‌گونه بود که برخی اقتصاددانان و صاحب‌نظران، موضوع کاهش نرخ سود بانکی را به تناسب کاهش تورم مطرح و این موضوع را از دولت مطالبه کردند که هرچه زودتر شورای پول و اعتبار به‌عنوان مرجع اصلی تصمیم‌گیر در رابطه با نرخ سود بانکی، دست به کار شود و مراحل اداری و تصمیم‌گیری کاهش نرخ سود بانکی را آغاز کند. از این پس، گفته‌های دولتمردان و اظهارنظرهای‌شان راجع به کنترل تورم و تناسب آن با کاهش نرخ سود بانکی مطرح شد، حتی کار به علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی هم کشیده شد و او گفت که دولت قصد دارد که در نرخ سودهای بانکی تجدیدنظر کند.  این در حالی است که کار به ولی‌الله سیف هم کشیده شد و او در اظهارنظر‌های خود وعده داد که نرخ سود بانکی را در جلسه شورای پول و اعتبار مطرح و در رابطه با آن تصمیم‌گیری کند. اما جلسات یکی پس از دیگری سپری می‌شد و خبری از تصویب مصوبه‌ای در شورا برای نرخ سود بانکی نبود. 

در نهایت سال 93 هم با رویای امروز و فردای برخی اقتصاددانان و فعالان اقتصادی برای کاهش نرخ سود بانکی سپری شد و پس از آن، سال 94 هم قرار شد که در نخستین جلسه، موضوع نرخ سود بانکی مطرح شده و در مورد آن تصمیم‌گیری صورت گیرد اما باز هم نخستین جلسه برگزار نشد و خبری هم از تغییر در نرخ سود بانکی نیست. از سوی دیگر، برخی بانک‌ها نیز از فرصت پیش آمده مبنی بر تعویق تصمیم‌گیری در نرخ سود بانکی، استفاده کرده و تلاش می‌کنند تا هرچه زودتر، از عطش تسهیلات خواهی بازار استفاده کرده و وام‌هایی به مشتریان خود بدهند که بتوانند سود بیشتری را نصیب خود کنند. باید منتظر ماند و دید سرانجام شورای پول و اعتبار چه تصمیمی درباره نرخ سود بانکی خواهد گرفت

کاهش نرخ سود بانکی برای رونق بورس کافی نیست

در این رابطه یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود بانکی در پایین آمدن ریسک بورس بی‌تاثیر نخواهد بود، گفت: ریسک‌های دیگری نیز متوجه بازار سهام است که برای رونق معاملات باید برطرف شوند. جواد عشقی‌نژاد در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر معاملات بازار سرمایه گفت: آنچه درخصوص سود بانکی در کشور ما و سایر کشورها در حال حاضر انجام می‌شود به شرایط اقتصادی و دیگر مولفه‌ها بستگی دارد و فاصله نرخ تورم و سود بانکی به‌تنهایی نمی‌تواند ملاک پایین آمدن نرخ سود بانکی باشد.

این کارشناس اقتصادی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد در برخی کشورها نرخ سود بانکی صفر و در بعضی مواقع با پرداخت هزینه همراه است و این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که نرخ تورم در این کشورها بسیار ناچیز و در حد رونق اقتصادی است.
وی تصریح کرد: نرخ سود بانکی باید تابعی از عرضه و تقاضای پول در کشور باشد و دولت نباید به‌صورت دستوری آن را کاهش یا افزایش دهد. عشقی‌نژاد با اشاره به اینکه این روزها زمزمه‌هایی مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی از 22 به 20 درصد شنیده می‌شود، گفت: این کاهش تاثیر ناچیزی بر پایین آمدن نرخ تسهیلات ارائه شده به بنگاه‌های تولیدی دارد چرا که به‌جز بالا بودن سود تسهیلات ارائه شده به آنها، مشکلاتی چون بدهی معوق صنعتگران، در شرایط کنونی بنگاه‌های تولیدی را از رسیدن به نقطه مطلوب بازمی‌دارد.

این کارشناس بازار سرمایه درخصوص تاثیر نرخ سود بانکی بر معاملات بورس نیز اذعان داشت: این اتفاق به‌تنهایی نمی‌تواند موجب رونق بازار سهام شود چرا که ریسک‌های دیگری که غیرقابل کنترل هستند معاملات بورس را تحت تاثیر قرار می‌دهند. وی با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی بر معاملات بازار سهام بی‌تاثیر هم نخواهد بود، افزود: نتیجه مذاکرات هسته‌ای از جمله ریسک‌های بورس است که با انتشار بیانیه لوزان قدری از ریسک‌های بازار کاسته شد و آرامش نسبی به معاملات بازگشت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/A79cgtup
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهنهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوست
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه