یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

پس از کاهش ارزش برنت در روز جمعه گذشته، این شاخص نفتی اروپایی در حالی با افزایش قیمت مواجه شد که قیمت نفت خام آمریکا با کاهش علاقه خریداران کاهش یافت. گفتنی است فعالان و خریداران نفت خام معتقدند که با توجه به افزایش روز افزون تولید این محصول و وجود نفت خام مازاد در بازار افزایش قیمت آن غیرمنطقی به نظر می‌رسد. این در حالی است که حجم معاملات آتی شاخص نفتی برنت دریای شمال از انتهای ماه مارس میلادی تاکنون 20 درصد افزایش یافته در حالی که این رقم در مورد معاملات آتی نفت خام آمریکا تقریبا 30 درصد بوده است. لازم به ذکر است که این تحولات در حالی اتفاق می‌افتد که موجودی نفت خام در ایالات متحده آمریکا بیشترین حجم خود را در 80 سال اخیر تجربه می‌کند.

در همین رابطه این تحولات به عقیده برخی از کارشناسان در جهت تصحیح وضعیت بازار اتفاق افتاده است. اگون وینبرگ، مدیر بخش تحقیقات کامرزبانک در حوزه نفت و گاز در همین راستا در اجلاس جهانی نفت خبرگزاری رویترز در فرانکفورت می‌گوید: «وقوع تغییر در بازار را می‌توان حس کرد.» وی افزود: «وضعیت قیمت نفت به‌گونه‌ای است که به نظر می‌رسد به آرامی در حال خروج از بی‌ثباتی است.»  در همین رابطه نفت خام آمریکا با 19 سنت کاهش به قیمت 59 دلار و 69 سنت در هر بشکه معامله شد، این اتفاق زمانی رخ داد که افزایش ارزش دلار موجب کاهش یک دلاری نفت خام آمریکا و کشورهای دیگری که از دلار استفاده می‌کنند شد. اما براساس محاسبه هفتگی قیمت نفت خام آمریکا در بازارهای جهانی، ارزش این محصول برای نهمین هفته متوالی افزایش یافت. 

7685697697809

در مقابل شاخص نفتی برنت دریای شمال به‌عنوان مهم‌ترین شاخص نفتی در جهان با 11‌سنت افزایش به قیمت 66 دلار و 81 سنت در هر بشکه رسید. در محاسبه ارزش شاخص نفتی برنت به‌صورت هفتگی این شاخص نفتی نیز برای پنج هفته در شش هفته اخیر افزایش قیمت را تجربه کرد. وضعیت نابسامان قیمت نفت به بازار مشتقات آن نیز سرایت کرد و بنزین نیز با کاهش قیمت رو به رو شد. در این بین منتقدان افزایش قیمت در بازار معتقدند با توجه به وجود نفت خام در بازارهای جهانی، افزایش تولید این محصول در بازار که در نهایت منجر به کاهش شدید قیمت نفت و سقوط آن از تابستان گذشته به این سو شده است، توجیح ندارد.

در همین راستا آژانس بین‌المللی انرژی در این هفته اعلام کرد تولید‌کنندگان اصلی نفت در اوپک روزانه دست‌کم 2میلیون بشکه نفت بیش از آنچه مورد نیاز است تولید کرده‌اند. اداره انرژی آمریکا هم در همین رابطه اعلام کرد که ذخایر نفت خام جهان روزانه یک میلیون و 950 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد و انتظار می‌رود این روند تا سال 2016 میلادی نیز ادامه یابد. در روز جمعه گذشته اطلاعات منتشر شده در مورد چاه‌های نفت فعال آمریکا نشان می‌دهد بهره‌برداری از هشت چاه دیگر متوقف شده است، این در حالی است که در ماه‌های اخیر بهره‌برداری از تعداد قابل‌توجهی از چاه‌های نفت آمریکا متوقف شده و تعداد چاه‌های فعال به‌شدت کاهش یافته است.

در حالی که کارشناسان انتظار افزایش مصرف سوخت در آمریکا را دارند تولید سوخت در بازارهای جهانی در حال حاضر بیش از حجم مورد نیاز است. تحلیلگران می‌گویند چنانچه وقفه‌ای در تولید ایجاد نشود نفت مازاد همچنان در بازار باقی خواهد ماند. در این ارتباط کریس جارویس، تحلیلگر موسسه Coprack Risk Management در اشاره به موجودی نفت خام در آمریکا می‌گوید: «در حال حاضر 485 میلیون بشکه نفت خام در انبارها ذخیره شده است، این حجم بسیار بزرگی از نفت خام است و می‌تواند موجب تقویت حجم نفت مازاد موجود در بازار شود.»

منبع : رویترز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/1C5EwLy0
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه