یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

هدف از تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد دانش و تبدیل آن به تکنولوژی و اجرایی کردن فعالیت‌ها است. اگرچه امروزه توجه به فعالیت‌های دانش‌بنیان بیش از گذشته شده‌ است اما استفاده از دانش در حل مسائل هنوز مورد توجه مدیران صنایع قرار نگرفته است. زیرا بیشتر مشتریان شرکت‌های دانش‌بنیان به‌دنبال دریافت خدمات بازرگانی از این شرکت‌ها هستند. به‌عنوان مثال بخش کوچکی از فعالیت شرکت فناوری پایا مواد که در زمینه خوردگی فعالیت دارد، تامین سوپر آلیاژهایی با پایه نیکل و کبالت از سایر کشورها براساس نیازهای فنی مشتریان است. مشتریان این شرکت هم نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و مجموعه‌هایی هستند که خوردگی برای آنها مشکل ایجاد می‌کند. اما مشتریان به‌جای آنکه در راستای ایجاد دانش بومی برای حل مسائل به این شرکت‌ها مراجعه کنند و با عقد قراردادهای تحقیقاتی، به پویاتر شدن شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنند، اغلب برای خرید آلیاژها به شرکت‌های دانش‌بنیان مراجعه می‌کنند.

45456587978078

این مسئله بعد بازرگانی شرکت‌های دانش‌بنیان را تقویت کرده ‌است. بنابراین شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر از بخش بازرگانی درآمد کسب می‌کنند و کمتر به دنبال استفاده از بحث‌های تحقیقاتی و پژوهشی هستند. شاید دلیل این رفتار صنایع، نبود ردیف‌های اعتباری برای مقوله پژوهش باشد زیرا برای اختصاص بودجه به بخش تحقیقات ردیف اعتباری خاصی در منابع مالی صنایع بزرگ تعریف نشده تا این مجموعه‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای حل ریشه‌ای مشکلات، ارتباط داشته باشند. یا شاید صنایع واقعا بدانند کجا مشکل وجود دارد اما می‌خواهند حل این مشکل را به کسی بسپارند که با حداقل هزینه آن را رفع می‌کند. صنایع فقط می‌خواهند مشکلات آنها در حداقل زمان ممکن حل شود.

متاسفانه در صنایع ایران کمتر به بحث خوردگی اهمیت داده شده ‌است. البته به‌تازگی مدیران بخش صنعت به این نتیجه رسیدند که با مقاوم‌سازی در برابر خوردگی و دیگر مسائل هزینه‌های تعمیرات را کاهش دهند و زمان توقف را کمتر کنند. به همین دلیل امروز بیشتر به مسائل خوردگی توجه می‌کنند. خصوصی شدن بخش‌هایی نظیر پتروشیمی و نیروگاه‌ها هم به حضور بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه حل مسائل کمک کرده ‌است. اما هنوز هم مشکلاتی در زمینه عقد قراردادهای تحقیقاتی با مشتریان خود داریم. زیرا مراحل عقد قرارداد و تحویل قطعات به مشتریان در ایران بسیار طولانی است. مثلا قطعه نازل توربین گازی که ساخت آن در انحصار آمریکاست، توسط یک شرکت‌ دانش‌بنیان ساخته شده و تکنولوژی ساخت آن به دستگاه‌های دولتی فروخته شده ‌است. قرار است اگر این قطعه در مراحل آزمایشی سربلند بود، سفارش‌های بیشتری به شرکت سازنده داده شود. اما در حال حاضر یک‌سال‌ونیم است که این قطعه در کارگاه شرکت سازنده باقی مانده و توسط دولت تحویل گرفته نشده است.

مشکل دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان با مشتریان خود، حاکمیت تفکر دولتی در این مجموعه‌ها است. شاید پتروشیمی‌ها خصوصی شده باشند اما دیدگاه مدیران این مجموعه هنوز دولتی است. اگرچه در روند خصوصی‌سازی تا حدودی دیدگاه‌ها اصلاح شده، اما حاکمیت تفکر دولتی در پتروشیمی‌ها سبب می‌شود صرفه اقتصادی برای آنها در درجه دوم اهمیت قرار داشته باشد.

* مدیر بازرگانی شرکت فناوری پایامواد

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/aWknzYVG
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه