پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 2 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
نوبخت مطرح کرد

غربالگری 76 میلیون یارانه‌بگیر سخت است

9 سال پیش ( 1393/10/30 )
 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ضمن دفاع از کلیات بودجه سال آینده تمایلی به کاهش قیمت 72 دلاری نفت در لایحه بودجه نشان نداد و تاکید کرد که حتی اگر قیمت نفت تا 40 دلار کاهش یابد، عدم تحقق درآمد آن قابل مدیریت است. در حالی که از زمان ارائه لایحه بودجه 1394 نظر نمایندگان مجلس و بسیاری از کارشناسان بر تغییر قیمت نفت در لایحه از 72 دلار تعیین شده به نرخی پایین‌تر بود، اما با این وجود کلیات لایحه بودجه به تصویب رسید و محمدباقر نوبخت تاکید دارد که دولت می‌تواند با نفت 72 دلاری هم کشور را اداره کند هرچند که خود می‌داند ممکن است این رقم هم در سال آینده محقق نشود.

وی با بیان اینکه بودجه 1394 کاملا منعطف است، گفت: 71 هزار میلیارد تومانی که بابت قیمت 72 دلاری نفت در بودجه تعیین شده کاملا قابل مدیریت بوده و دولت می‌تواند با مکانیزم تخصیص همان‌طور که 31هزار میلیارد تومان درآمدهای محقق نشده سال جاری را مدیریت کرد، سال آینده را مدیریت کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه با کاهش هر یک دلار از قیمت نفت هزارمیلیارد تومان از درآمدهای دولت کمتر می‌شود، افزود: بنابراین اگر قرار باشد از هم‌اکنون کسری‌های احتمالی را در نظر گرفته و بر این اساس بودجه دستگاه‌ها را کم کنیم موجب می‌شود تا همه معترض شده و استرس بی‌جهتی ایجاد شود که واقعا به انجام چنین کاری نیازی نیست، بنابراین در سال آینده اگر هرگونه عدم تحققی اتفاق بیفتد ما با دستگاه‌ها به‌طور مشارکتی مشکل را حل کرده و منابع را براساس اولویت تخصیص می‌دهیم.

نوبخت با بیان اینکه کاهش قیمت نفت کاملا سیاسی است، گفت: حتی اگر قیمت نفت تا 40 دلار کاهش یابد، عدم تحقق منابع به 32 هزار میلیارد تومان می‌رسد که این رقم با 31هزار میلیارد تومانی که دولت در سال جاری با آن مواجه است، تفاوتی نداشته و به طور یقین می‌تواند این روند را مدیریت کند. این در حالی است که زمانی کشور با بودجه‌ای براساس نفت هفت تا هشت دلار هم اداره شد.

وی همچنین در مورد برخی از انتقادها مبنی بر خوش‌بینانه‌بودن درآمدهای مالیاتی در بودجه 1394 تصریح کرد: سوال من اینجاست که کشور را چگونه اداره کنیم، آن هم در حالی که می‌گویند نفت را کنار بگذارید، شرکت‌های دولتی را واگذار نکنید و اوراق مشارکت هم قرضی است که باید در‌آینده پرداخت شود؟ 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی توضیح داد: مالیات در کل کشور‌های دنیا از مهم‌ترین منابع محسوب می‌شود. به‌طوری که نسبت آن به تولید ناخالص ملی حتی به 30 تا 40 درصد هم می‌رسد، اما در ایران حدود شش درصد است که قابل مقایسه با دیگر کشور‌ها نیست، بنابراین دولت می‌تواند نه با افزایش نرخ مالیات بلکه با رشد پایه‌های مالیاتی منابع بیشتری را در این زمینه کسب کند.

بخش دیگری از گفت‌وگوی نوبخت که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت به ارائه توضیحاتی درباره‌ غربالگری یارانه‌بگیران اختصاص داشت. وی با بیان اینکه از ابتدای دولت یازدهم تاکنون جلسه‌ای نبوده که از ما درباره غربالگری یارانه‌بگیران و حذف ثروتمندان نپرسند، خاطر‌ نشان کرد: نباید فراموش کرد که ما وارث طرحی بودیم که به جای افزایش قیمت حامل‌های انرژی و توزیع 50 درصد منابع آن بین مردم، 30 درصد به تولید و 20 درصد برای هزینه‌های دولت، کل منابع به‌دست آمده به اضافه برداشت رقمی از خزانه دولت بین مردم توزیع شد.

نوبخت ادامه داد: ما همان ابتدا صمیمانه از مردم خواستیم که با انصراف خود به توزیع این پول در بخش‌های دیگری که به نفع خودشان است، کمک کنند، اما به هر حال دو میلیون و 400 هزار نفر انصراف داده و مابقی به‌طور کتبی اعلام کردند که به این یارانه نیازمندند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه دولت 76 میلیون نفر یارانه‌بگیر را باید شناسایی کند، افزود: این در حالی است که تعدادی را شناسایی کردیم که از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و حتی اگر یارانه نگیرند باید زیر پوشش کمیته‌امداد امام خمینی ره و بهزیستی باقی بمانند، در عین حال که گروه دیگری نیز هنوز ثبت‌نامشان قطعی نشده، اما مشخصا وضعیت مالی مناسبی ندارند.

وی گفت: گروه دیگری کارمندان دولت‌اند که خوب می‌دانیم که بخشی از آنها تا پایان ماه نرسیده از حقوق‌شان چیزی باقی‌ نمی‌ماند؛ بنابراین برای این یارانه نیز برنامه‌ریزی کرده‌اند، اما گروه دیگر ثروتمندان هستند که در چند ماه گذشته بخشی از آنها را مورد شناسایی قرار داده‌ایم.

نوبخت با بیان اینکه باید بپذیریم که پایگاه‌های اطلاعاتی ما کامل نیست، افزود: با این وجود روزی نبوده که دولت برای تکمیل بانک‌های اطلاعاتی خود اقدام نکند. رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه همواره انتقاد می‌کنند که اگر وزیر اقتصاد می‌گوید 10 میلیون نفر ثروتمند را شناسایی کرده‌ایم، پس چرا آنها را حذف نمی‌کنید، تصریح کرد: ایشان ممکن است اظهارات زیادی داشته باشند، اما فقط این 10 میلیون نفر ذهن دوستان را درگیر کرده و رها نمی‌کنند. این در حالی است که حتی میزان ثروتمندان ما از این تعداد هم بیشتر است ولی باید به مرور آنها را شناسایی کنیم، زیرا اصرار بر کم‌کردن یارانه‌بگیران آن‌هم در حالی که اطلاعات کامل و درستی در اختیار نداریم تنها به نارضایتی هموطنان منجر خواهد شد.

به گفته نوبخت، دولت اعتقادی ندارد که با یک حذف اشتباه از فهرست یارانه‌بگیران مردم را اذیت کند؛ بنابراین همان‌گونه که تاکنون توانسته ضمن پرداخت یارانه نقدی با حمایت غذایی اقشار آسیب‌پذیر را مورد حمایت بیشتری قرار دهد یا در حوزه بهداشت و درمان یا تولید گام‌های مناسبی بردارد حتما در این مورد نیز به موقع و دقیق اقدام خواهد کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/nulcWHpY
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهمریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه