جمعه, ۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
درس‌هایی کاربردی از عملکرد برندهای جهانی (100)

تصمیم‌سازی و تناقض در انتخاب (بخش سوم)

8 سال پیش ( 1394/4/8 )
پدیدآورنده : معراج آگاهی  

پس از اشاره به مشکلات، هم‌اکنون زمان بیان راه‌حل‌های موجود جهت برطرف کردن این مشکلات فرارسیده است. در حال حاضر راهکارهای مناسب و متعددی در مورد این رویکرد منطقی و فرآیندمحور به رشته تحریر درآمده است، اما آنچه باید به آن توجه شود جنبه‌های روانی مواجهه با این مشکلات است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اخیراً مورد توجه قرار گرفته است:

• مصمم باشید و از عواقب تصمیم‌های‌تان نهراسید: ما عموما تمایل داریم عواقب تصمیم‌هایی که اتخاذ می‌کنیم و خوب و بد آنها را بسیار بیشتر از آنچه هست برآورد کنیم. ما همچنین تمایل داریم هنگام تصمیم‌گیری، توانایی‌های خود را دست‌کم بگیریم. دلیل اصلی بروز این رفتارها هنگام تصمیم‌گیری ترس و بیزاری نسبت به از دست دادن امکانات و منابع مالی‌مان است. ما همواره نگرانی و ترس حاصل از امکان از دست رفتن دارایی‌های‌مان را بیشتر جدی می‌گیریم تا احساس لذت ناشی از دستیابی به موفقیت. به یاد داشته باشید که بدترین سناریوی موجود ممکن است هیچ‌گاه اتفاق نیفتد، حتی در صورت بروز آن نیز مردم از توانایی‌های ذهنی لازم جهت مواجهه با آن برخوردارند.

3456557

• به غریزه و احساسات خود اعتماد کنید: ما برای اتخاذ تصمیم‌های سازنده و مثبت و همچنین پیاده‌سازی و اجرای آنها تکامل یافته‌ایم. گاهی اوقات تصمیماتی که به سرعت اتخاذ می‌شوند نتیجه بسیار خوبی در پی دارند چراکه شما از بخش کلیدی اطلاعات موجود استفاده کرده و با اتخاذ یک تصمیم مناسب به آن پاسخ داده‌اید. صرف زمان بیشتر به معنای دریافت حجم وسیعی از اطلاعات بوده که موجب کاهش تمرکز به هنگام تصمیم‌گیری خواهد شد.

• برای مقابله با وسوسه‌ها آماده باشید: بررسی شکست‌ها و اشتباهات گذشته موجب تقویت مهارت تصمیم‌گیری در شما شده و موجب آشکار شدن سایر عناصر مؤثر مانند تعصب در این فرآیند می‌شود. این به معنای آگاهی از حس تمایل به تصدیق شدن است و به شما در تصمیم‌گیری‌های‌تان کمک خواهد کرد.

• از موضوعات بی‌ربط پرهیز کنید: همان‌طور که در قسمت مربوط به دام‌ها و در بخش دام لنگری اشاره شد اطلاعات نامربوط موجب انحراف ما از مسیر صحیح و از بین رفتن درک و تمرکز آن می‌شود. تصمیمات‌تان را بر چه مبنایی اتخاذ می‌کنید؟ ‌ آیا این مبنایی که براساس آن تصمیم گرفته‌اید واقعاً به اصل موضوع ارتباطی دارد؟

• تصمیم گرفته شده را تصحیح کرده و بهبود بخشید: این کمک خواهد کرد تا شما بتوانید مسائل را از زوایای جدیدتری مورد بررسی قرار دهید.

• در دام گذشته گرفتار نشوید: دام غرق شدن در هزینه‌ها این نکته را که ما تمایل داریم تا همواره از انتخاب‌های گذشته خود استفاده کنیم، برجسته می‌کند چراکه برای قابل قبول بودن یک تغییر سرمایه‌گذاری زیادی باید صورت پذیرد. در دام انتخاب‌ها و تصمیمات قبلی‌تان گرفتار نشوید، چرا که ممکن است راه‌حل‌ها و جایگزین‌های بهتری وجود داشته باشند.

• تفکر و اجماع گروهی را به چالش بکشید: فشارهای اجتماعی عموما سبب می‌شود تا مردم از اعلام نظر و انجام عمل مناسب با وضعیت هراس داشته باشند. این ابدا بهانه مناسبی نیست، دریابید که افراد چطور فکر می‌کنند و از آن در جهت بهبود فرآیند تصمیم‌سازی استفاده کنید.

• گزینه‌های خود را محدود کنید: این تناقض در انتخاب است: هرچه انتخاب‌های ما بیشتر باشد زندگی سخت‌تر می‌شود، بنابراین بهتر است که همواره امیدوار‌کننده‌ترین گزینه را انتخاب کنیم. برداشت عموم افراد این است که هرچه انتخاب‌های ما بیشتر باشد بهتر است، درحالی‌که حقیقت آن است که هرچه انتخاب‌های ما محدود‌تر و کمتر باشند زندگی ساده‌تر می‌شود. گاهی اوقات بهتر است تصمیم‌گیری را به افراد واجد شرایط دیگری واگذار کنیم تا تصمیمات بهتری را اتخاذ کنند.

چالش اصلی آن است که شما تا جایی که ممکن است از کاری که انجام می‌دهید لذت ببرید و بهترین افراد در زمان و در مسیر مناسب در فرآیند تصمیم‌گیری مشارکت داشته باشند.
حال می‌بینیم که یک ایده ایجاد شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Z10WeQoP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه