یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
سوآپ کود اوره به‌زودی راه‌اندازی می‌شود

رشد 4درصدی تولید محصولات پتروشیمی

8 سال پیش ( 1394/5/28 )
 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست خبری گفت: تا 18مرداد سال‌جاری 18میلیون تن تولید در محصولات پتروشیمی داشته‌ایم که نسبت به ظرفیت اسمی 74درصد و نسبت به سال گذشته 4درصد رشد یافته است. به گزارش ایلنا، وی افزود: مجتمع‌های تولیدی در پارس جنوبی ٧درصد، ماهشهر یک درصد و در دیگر مناطق ٣درصد رشد داشته‌اند. علی‌محمد بساق‌زاده تصریح کرد: مجتمع‌های پتروشیمی مهر، لاله، شیراز، خراسان، پردیس، شازند، کرمانشاه، خارک و پلیمر کرمانشاه در چهارماهه نخست سال با بالای ٩٠درصد ظرفیت خود تولید داشته‌اند.

وی همچنین گفت: مجتمع‌های نوری، آریا ساسول، تبریز، اصفهان، غدیر، ایلام، کارون، فارابی، رازی و ارومیه نیر حدود ١٠درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید داشته‌اند. مدیر کنترل و تولید صنایع ملی پتروشیمی همچنین به مجتمع‌های آماده افتتاح اشاره و اظهار داشت: واحد تصفیه آب پتروشیمی فجر، واحد سولفورزدایی پتروشیمی نوری، پتروشیمی تخت‌جمشید، ماهشهر، لرستان، واحد بوتان، پلی اتیلن، اسیدسولفوریک، پتروشیمی ارومیه از جمله واحدهای آماده افتتاح هستند.وی ادامه داد: فاز 2 پتروشیمی کاویان، فاز یک پتروشیمی دماوند، خط دو اتیلن غرب تا مهاباد، فاز 2 پتروشیمی کارون، پتروشیمی مهاباد، کردستان و اوره و آمونیاک شیراز و ‌ام‌ای جی پتروشیمی مروارید نیز از جمله واحدهای در حال تکمیل هستند. 

وی با بیان اینکه در تیرماه نسبت به چهار ماهه نخست سال گذشته بالاترین تولید را داشته‌ایم، گفت: در چهار ماهه نخست امسال 4.4تن محصولات پتروشیمی به ارزش 86هزار میلیارد ریال فروش داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 6درصد رشد داشته است. وی ادامه داد: همچنین در این مدت 6.5میلیون تن محصول به ارزش 3.6میلیارد دلار صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 تا 12درصد رشد داشته است. بساق‌زاده درخصوص حجم صادرات محصولات پتروشیمی نیز اظهار داشت: پتروشیمی نوری 17درصد، زاگرس 14 و بندر امام 11.5درصد تولید داشته‌اند که از نظر ارزش تولیدات، واحدهای پتروشیمی نوری، بندرامام و پارس به ترتیب با 17.5، 10.5 و 11.2درصد در صدر قرار دارند. 

وی ادامه داد: تناژ واحدهای پتروشیمی پارس، نوری و مارون نیز هر کدام به ترتیب 13.3، 11.5 و 9 بوده است. مدیر هماهنگی تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه بازارهای هدف صادراتی در بخش پتروشیمی تغییر نکرده است، گفت: البته با رفع موانع تحریم می‌توانیم صادرات محصولات پتروشیمی به اروپا را افزایش دهیم. در حال حاضر حجم صادرات به این قاره بسیار کم است؛ در واقع محصولات پتروشیمی به‌صورت بانکر به کشور دومی صادر و از آنجا با تغییر بسته‌بندی به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

بساق‌زاده درخصوص مشکلات مربوط به تولید کود اوره به دور بودن منطقه تولید کود با منطقه مصرف آن اشاره و اظهار داشت: در بخش حمل‌و‌نقل کود اوره مشکلاتی وجود دارد که در صورت انبارداری مناسب و تامین در زمان‌های نیاز می‌توان این مشکل را برطرف کرد. وی مشخص نشدن تعیین قیمت کود اوره در ابتدای سال را از دیگر دلایل مشکلات مربوط به کود اوره برشمرد و افزود: مشکل در پرداخت هزینه کود مورد نیاز بخش کشاورزی موجب اخلال در تامین این محصول می‌شود.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سوآپ 200هزار تن کود اوره در آینده نزدیک خبر داد و افزود: با توافقی که بین جهادکشاورزی و تولیدکننده کوداوره پردیس داشته‌ایم، سوآپ کود اوره انجام خواهد شد و به این ترتیب این محصول از کشورهای شمالی وارد کشور و در استان‌های شمالی توزیع می‌شود و در مقابل کود تولید شده از جنوب کشور صادر می‌شود. بساق‌زاده با اشاره به اینکه قیمت کود اوره وارداتی ارزان‌تر از محصول مشابه صادراتی است، گفت: پیش از این نیز سوآپ کود اوره صورت می‌گرفت اما چهارسال پیش که شرکت بازرگانی پتروشیمی به بخش‌خصوصی واگذار شد، این عملیات متوقف شد.

وی در ادامه با اشاره به ارزان بودن قیمت محصولات پتروشیمی در عربستان گفت: این کشور محصولات صادراتی خود را با تخفیف عرضه می‌کند که این مسئله موجب تاثیر روی کشورهای همجوار می‌شود. البته سعی شده است شرکت‌های داخلی با تعیین قیمت مناسب با این موضوع مقابله کنند.

مدیر هماهنگی تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه نیاز بخش کشاورزی داخلی به کود اوره 1.8 تا 2میلیون تن است، گفت: از سال 90 پرداخت هزینه کود اوره به خوبی صورت گرفته و از آن زمان تاکنون بدهی در این زمینه وجود ندارد اما بین سال‌های 86تا89 مبلغی طلب وجود دارد که به دنبال راه‌حلی برای تسویه آن هستیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/atp6ZPyz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه