دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 20 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
بن‌بست در اجرای پروژه‌های LNG

صادرات گاز ایران از طریق LNG در انتظار رفع تحریم‌ها

8 سال پیش ( 1394/3/31 )
 

درحالی‌که بیش از 30 درصد تجارت گاز دنیا از طریق LNG صورت می‌گیرد و این صنعت پیوسته در حال گسترش است، روند اجرای پروژه‌های LNG ایران به دلیل تحریم به بن‌بست خورده است. به گزارش ایرنا، ایران با برخورداری از 33.7 تریلیون مترمکعب ذخایر اثبات شده از بزرگ‌ترین کشورهای دارنده ذخایر گاز طبیعی در جهان است که پیش‌بینی می‌شود تا 200 سال آینده از این نعمت برخوردار باشد. این حجم عظیم ذخایر گازی، ایران را به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان بالقوه این محصول هیدروکربوری تبدیل کرده به‌طوری‌که تخمین زده می‌شود در صورت ایجاد شرایط، ایران بتواند 10 درصد تجارت گاز دنیا را در اختیار بگیرد.

با توجه به محدودیت انتقال گاز از طریق خط لوله، بخشی از صادرات گاز ایران به مناطق دور‌دست باید به‌صورت LNG انجام شود که تحقق آن نیاز به ایجاد زیرساخت‌ها و تأمین تجهیزات مورد نیاز دارد. به‌رغم اهمیت LNG در نقش‌آفرینی بیشتر ایران در بازار تجارت جهانی گاز، اما متأسفانه چشم‌انداز مثبتی برای توسعه این صنعت در ایران وجود ندارد و بررسی‌ها از توقف پروژه‌های LNG حکایت دارد.

علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران در این خصوص می‌گوید: علاوه بر قراردادهای کنونی صادرات گاز از طریق خط لوله، بحث LNG نیز مورد توجه وزارت نفت بوده که تاکنون سه پروژه پرشین، ایران و پارس LNG برای آن تعریف شده است. وی خاطرنشان کرد: البته به دلیل تحریم دو پروژه پارس و پرشین LNG متوقف شده ولی پروژه ایران ال جی با پیشرفت حدود ٥٠ درصدی در جریان بوده و مترصد برداشته شدن تحریم‌ها برای وارد کردن تأسیسات و تجهیزات لازم جهت اجرای این پروژه هستیم.

کاملی با اشاره به آنکه سهم LNG از کل تجارت گاز دنیا ٣١ درصد است که از این میزان ٧٠ درصد آن در آسیا و خاورمیانه صورت می‌گیرد و ایران نیز می‌تواند سهم مناسبی از این تجارت داشته باشد، تصریح کرد: ورود به صنعت LNG و بازار LNG به معنای دسترسی به بازارهای دورتر است که نمی‌توان از طریق خط لوله به آن دسترسی داشت. وی با بیان اینکه هم‌اکنون ٦٠ ترمینال دریافت LNG در آسیا وجود دارد و قرار است ٤٠ ترمینال دیگر نیز به این تعداد افزوده شود، گفت: این بدان معناست که دنیا و به‌ویژه کشورهای آسیایی خود را آماده می‌کنند تا بتوانند سهم بیشتری از تقاضا و نیازشان را از طریق LNG تأمین کنند. طبیعی است که ایران هم باید خود را برای این رشد تقاضا آماده کند.

کاملی همچنین به واحد شناور (LNG FLNG) نیز اشاره کرد و با بیان اینکه هم‌اکنون مذاکرات اولیه با بزرگ‌ترین شرکت LNG دنیا برای واحد شناور (LNG FLNG) در حال انجام است، ابراز امیدواری کرد که با لغو تحریم‌ها، به سرعت وارد فاز مطالعاتی و اجرایی این پروژه شویم، به‌نحوی‌که بتوان در فاصله 2.5 تا 3 سال مقارن با اوج تولید گاز در کشور از این ظرفیت استفاده کرد و بخشی از صادرات گاز را از طریق LNG انجام داد.

علاوه بر راه‌اندازی تأسیسات LNG در ایران، وزارت نفت طرحی برای صادرات LNG از طریق کشور عمان در دستور کار قرار داده که براساس آن قرار است گاز از طریق خط لوله به عمان و از آنجا به‌صورت LNG به سایر کشورها صادر شود. اما مسئله مهم این است که هنوز قرارداد نهایی صادرات گاز به عمان امضا نشده و احداث خط لوله صادرات نیز حداقل به سه سال زمان نیاز دارد. رفع تحریم‌ها و دسترسی ایران به تجهیزات و دانش فنی احداث واحدهای LNG می‌تواند زمینه حضور ایران در بازار LNG را تسهیل کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/WauLpQAy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه