شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

نخستین جلسه از سلسله نشست های نقش آب در توسعه معدنکاری کشور با بررسی و مشکلات تامین آب مورد نیاز معادن برگزار شد.

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در این جلسه با اشاره به هدررفت آب در بخش معدن گفت: در ایران برای تولید هر تن فولاد خام 5مترمکعب آب مصرف می شود و این درحالی است که میزان مصرف آب برای تولید همین میزان فولاد در کشور هند 3،5 مترمکعب است. در چنین شرایطی اگر ما بتوانیم 30درصد از آب مصرفی در صنعت فولاد را صرفه جویی کنیم می توان سالی 54کیلومتر ریل در کشور ایجاد و به توسعه حمل و نقل ریلی کشور کمک کرد.

چالش های تامین آب مورد نیاز معادن

به گفته شکوری، مشکل ما کمبود آب در کشور است، اما مشکل مهم تر مدیریت منابع آب است که ایران رتبه خوبی در مدیریت منابع آب ندارد.

محمدرضا بهرامن، نایب رئیس خانه معدن ایران نیز در این جلسه گفت: تمامی کشورهایی که در جهان فعالیت های معدنی دارند، با مشکل کمبود آب مواجه هستند. در برخی استان های کشور به دلیل کمبود آب پروژه های معدنی و صنایع معدنی متوقف شده که باید چاره اندیشی برای حل این موضوع داشته باشیم.

او هدف از تشکیل این جلسه را توجه به بحث آب در بخش معدن عنوان کرد و توضیح داد: معدن از جمله بخش هایی است که در برنامه ششم توسعه به آن توجه ویژه ای شده که اگر به مشکل آب در این بخش توجه نشود، به طور حتم به اهداف بخش معدن در برنامه ششم دست نخواهیم یافت. بهرامن اظهار امیدواری کرد که باید تا اوایل بهمن ماه با برگزاری سلسله نشست هایی در این زمینه به نتیجه ای مطلوب دست یابیم.

علی اصغر حسنی پاک، استاد زمین شناسی در این نشست با بیان اینکه ما در آفرینش معدن و محل آن نقشی نداریم، افزود: بخش زیادی از معادن در جهان در مناطق خشک و کم آب قرار دارد و در ایران هم حدود 80 درصد معادن کشور در مناطق خشک و بیابانی کشور است اما تفاوت بزرگی که میان ایران و جهان وجود دارد، تفاوت در مدیریت آب در ایران و سایر نقاط جهان است.

او ادامه داد: با توجه به اینکه سایر کشورها عملکرد بهتری در این زمینه داشته اند، ما باید از این روش ها الگوبرداری کنیم تا به نتیجه ای مثبت برسیم.

حسنی پاک با اشاره به اینکه مدیریت منابع آن در کشورهایی از جمله شیلی آمریکا جنوبی، بولیوی، غرب ایالات متحده آمریکا و. . . بررسی شده است، افزود: از این بررسی حدود 83 متغیر به دست آمد که در قالب 15 جدول تنظیم شد و در اختیار نمایندگان هر استان قرار گرفت، اما متاسفانه تاکنون هیچ گونه همکاری از سوی آنها صورت نگرفته است و اگر این جداول تکمیل شود می توانیم به نتایج مثبتی در این زمینه دست یابیم که ما در این راه نیازمند همکاری اتاق بازرگانی و خانه معدن ایران هستیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/1WBgNcvH
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه