شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات روز دوشنبه با 223 واحد نزول در ارتفاع 78 هزار و 609 واحدی ایستاد. حجم معاملات بورس به استثنای معاملات بلوکی به 689 میلیون سهم، ارزش معاملات به 76 میلیارد تومان و ارزش بازار به 330 هزار میلیارد تومان رسید. 66درصد از نمادهای بورسی روز دوشنبه را با کاهش قیمت پشت سر گذاشتند.
بازار سهام در سومین روز از هفته پس از برگزاری جلسات مکرر در راستای حمایت از بورس و برخی از تصمیمات اتخاذ شده، از طرفی شاهد افزایش نماد های مثبت طی روز گذشته بود ولی این روند ادامه دار نبوده و باز هم افزایش فشار فروش مشاهده شد. دلیل حرکت نزولی بازار از یک سو کمبود نقدینگی لازم جهت شروع و ادامه روند مثبت است و از سوی دیگر مسئولان بازار سهام با اتخاذ تصمیماتی در راستای همین امر سعی در افزایش نقدینگی موجود در بازار سهام دارند.
در راستای همین تصمیمات صندوق های سرمایه گذاری «در اوراق بهادار با درآمد ثابت» ملزم به سرمایه گذاری حداقل 5درصدی از ارزش کل دارایی ها در سهام، حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام شدند.
انجام معاملات درون گروهی و بلوکی
روز دوشنبه در بازار دوم سهام، کمتر از 164 میلیون سهم اعتباری کوثر مرکزی به ارزش بیش از 17 میلیارد تومان به طور بلوکی معامله شد. در این بازار 96میلیون سهم پتروشیمی جم به ارزش کمتر از 92 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده بازارگردانی شد. اندکی بیش از 66 میلیون سهم سرمایه گذاری ملی ایران اما به ارزش بیش از 10میلیارد تومان به کدهای درون گروهی انتقال یافت. کمتر از 10میلیون سهم صنعتی دریایی ایران نیز به ارزش بیش از 8میلیارد تومان نیز بازارگردانی شد.
16 میلیون سهم گسترش صنایع انرژی آذراب به ارزش بیش از 4 میلیارد تومان با معاملات درون گروهی سهامدار عمده روبه رو شد. در جریان بازار عادی بورس در سرمایه گذاری سایپا 26 میلیون سهم با هدف بازارگردانی معامله درون گروهی شد.
بازار سهام در حالی معاملات متعادل و رو به منفی را تجربه کرد که با حمایت ضعیف برخی حقوقی ها در نمادهای پر بیننده و شاخص ساز، در محدوده قیمت پایانی، نوسان معاملات مدیریت شد. این در حالی بود که در گروه معدنی ها و با پیشرو شدن سنگ آهنی ها اقبال عمومی برای خرید سهام پررنگ تر بود. در این بین برخی نمادهای معاملاتی کوچک بازار از جمله تک سهم های دارویی، سیمانی و برخی فولادی ها مورد اقبال نوسانگیران بازار بودند.
ریزش شاخص کل فرابورس
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل فرابورس افت هشت واحدی را تجربه کرد که عمده این ریزش از جانب نماد «مارون» با افت بیش از شش واحدی رقم خورد. همچنین نماد «هرمز» تنها نمادی بود که در میان هفت نماد تاثیرگذار روی شاخص، تاثیر مثبت نزدیک به یک واحدی را از خود به جا گذاشت. به این ترتیب آیفکس در پایان بازار در نزدیکی ارتفاع 827 واحدی ایستاد.
معاملات فرابورس ایران در میانه هفته با نقل و انتقال بیش از 325 میلیون ورقه در 21 هزار و 669 دفعه پایان یافت که ارزش آن بالغ بر یک هزار و 512 میلیارد ریال بود. در بازارهای اول، دوم و پایه سهامداران دادوستد 247 میلیون و 820 هزار سهم به ارزش 560 میلیارد و 710 میلیون ریال را تجربه کردند که این ارزش معاملات در 17 هزار و 295 دفعه صورت گرفت.
نماد شرکت مواد ویژه لیا که امروز پس از ارائه اطلاعات پیش بینی سال مالی 1396 بازگشایی شد در حالی بالاترین ارزش معاملاتی را در حدود 74 میلیارد ریال به ثبت رساند که نماد شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان با خریدوفروش 16 میلیون سهم بیشترین حجم معاملاتی را در اختیار گرفت.
رصد معاملات در بازار سهام فرابورس همچنین نشان می دهد نمادهای «شلیا» و «غدیس» با بالاترین رشد قیمتی روبه رو شدند و در سمت مقابل نمادهای «بالاس» و «وهور» بیشترین افت قیمت را تجربه کردند. بازار اوراق با درآمد ثابت روز گذشته معامله 748 هزار ورقه به ارزش 700 میلیارد ریال را شاهد بود.
در این بازار اسناد خزانه اسلامی مرحله هشتم با نقل و انتقال 195 هزار ورقه به ارزش 171 میلیارد ریال در صدر سایر اوراق قابل معامله ایستاد. اخزا8 با قیمت معامله 875 هزار و 940 ریال با سررسید23 مرداد 96 بازدهی ساده نزدیک به 24درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد.
ارتباط با نویسنده: [email protected]