شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: روز نخست هفته برای بورس تهران خوش یمن بود و درحالی که بورس تهران، هفته گذشته را با کاهش و عقبگرد شاخص کل به پایان برده بود، اما در ابتدای این هفته بار دیگر شاهد افزایش فزاینده قیمت ها و صف خرید در بعضی از قیمت ها بود، به طوری که سهم های رایانه ای با رشد قیمت مواجه شدند و شاخص کل بیش از ۱۰۰۰واحد رشد کرد.

همچنین روز گذشته، سهامداران صنعت فولاد نامه ای معترضانه به وزیر اقتصاد نوشتند و نسبت به نحوه قیمت گذاری در بورس انتقاد کردند. در واقع، با ادامه سیاست ارزان فروشی محصولات فولادی و معدنی در بازار رسمی کالا، سهامداران این شرکت ها در دومین نامه سرگشاده خود این بار مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد و رئیس شورای عالی بورس را خطاب قرار داده اند. سهامداران شرکت های فولادی در این نامه، یک پرسش بنیادی مطرح کرده اند و آن اینکه «مگر بالاترین مقام تصمیم گیرنده بورس های کالایی شورای بورس نیست، پس چرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه چنین دخالت بزرگی داده شده و وزیر صمت و معاون او چندین بخشنامه در رابطه با قیمت گذاری دستوری فولاد در بورس کالا صادر کرده اند!؟»

رایانه ای ها محرک بازار

به گزارش ایسنا، بورس تهران در هفته گذشته با کاهش قیمت ها مواجه شد اما روز شنبه با رشد قیمت سهم ها روند کاهشی هفته گذشته تا حدودی جبران شد. هرچند که با توجه به شرایط پرنوسان قیمت ها در هفته گذشته احتمال نوسانات غیرقابل انتظار در روزهای آینده وجود دارد.

بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد که همه شاخص ها در اولین روز کاری هفته بر مدار رشد بودند. بر این اساس، شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۱۰۵۸واحد رشد کرد و به رقم ۱۳۱ هزار و ۵۳۵رسید. شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۲۸۵واحدی مواجه شد و تا رقم ۱۹ هزار و ۴۲۱ بالا رفت. شاخص آزاد شناور با ۸۵۰ واحد رشد به رقم ۱۳۹ هزار و ۹۴۲ رسید و شاخص بازار اول و دوم هر یک به ترتیب ۷۵۷ و ۲۲۱۹ واحد رشد کردند.

فولاد خراسان، مخابرات ایران و خدمات انفورماتیک هر یک به ترتیب ۳۴۱، ۱۲۸ و ۱۱۸ واحد در رشد شاخص های بازار تأثیرگذار بودند، اما در طرف مقابل ملی صنایع مس ایران، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید و معدنی و صنعتی چادرملو به ترتیب با ۸۱، ۳۸ و ۳۲ واحد تأثیر کاهنده سعی کردند شاخص ها را به سمت پایین هدایت کنند.

دیروز در گروه فلزات اساسی، به رغم رشد تعداد زیادی از نمادها به مقدار اندک، تعدادی نیز با افت مواجه شدند. نماد فولاد خراسان تأثیرگذارترین نماد در شاخص بود، با صف خرید همراه شد. همچنین در گروه مخابرات هر دو نماد شرکت ارتباطات ایران و مخابرات ایران با رشد قیمت مواجه شدند و مخابرات ایران صف خرید را هم دید. در گروه رایانه و فعالیت های وابسته به آن نیز قیمت ها صعودی بودند و در تعدادی از نمادهای این گروه نیز صف خرید مشاهده می شد.

بیشترین افزایش قیمت سهم ها در روز نخست هفته مربوط به نمادهای فولاد خراسان، گروه صنعتی سپاهان و پتروشیمی آبادان بود. در عین حال سه نماد بیمه آسیا، تولید محور خودرو و لیزینگ ایران بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.

ارزش معاملات به رقم ۳۲۳ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۱.۲ میلیارد سهم و اوراق مالی طی بیش از ۱۰۰ هزار نوبت بود.

آیفکس نیز پنج واحد رشد و به رقم ۱۵۰۵.۹ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۲۸۹ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۷۰۶ میلیون سهم و اوراق مالی را رد کرد.

در فرابورس نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، هرمز (فولاد هرمزگان) و خراسان (پتروشیمی خراسان) در رشد شاخص آن اثر مثبت داشتند و در مقابل، نمادهای ذوب (ذوب آهن اصفهان) و شراز (پالایش نفت شیراز) مانع از اوج گیری شاخص شدند.

نامه سرگشاده به وزیر اقتصاد

به گزارش تسنیم، سهامداران شرکت های فولادی در نامه خود به کرباسیان از عدم واکنش و بی اعتنایی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی به درخواست رسیدگی به ماجرای قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی در بازار رسمی کالا انتقاد کرده و نوشته اند: اوایل مردادماه در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور که رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هم هست اعلام کردیم که در بازار کالا در حق سهامدار و تولیدکننده محصولات فولادی اجحاف می شود و آسیب های قیمت گذاری دستوری فولاد را متذکر شدیم و از او استمداد کردیم تا رسیدگی کند، اما تا به این لحظه این مقام مسئول واکنش درخور توجهی به این موضوع نداشته است. حال درخواست خود را با شما مطرح می کنیم چرا که شما رئیس شورای عالی بورس هستید و شورای بورس طبق قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (یکم آذر 1384)، در راستای حمایت از حقوق سرمایه گذاران و با هدف ساماندهی، حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار و به منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون با ترکیب، وظایف و اختیارات مقرر در آن قانون تشکیل شده است.

در این نامه به بسته ارزی جدید دولت اشاره شده و آمده است: دو هفته پیش دولت جمهوری اسلامی با ارائه بسته جدید ارزی توسط بانک مرکزی رسماً تورم دلار و سایر ارزها را پذیرفت و به صادرکنندگان اجازه داد ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ واقعی که در بازار ثانویه ارز کشف می شود تبدیل به ریال کنند و در دو هفته گذشته قیمت دلار آمریکا با نرخ میانگین حدود 9000 تومان در این بازار بین واردکننده و صادرکننده معامله شده است.

حال سؤال اینجاست وقتی تورم دلار به طور واضح توسط دولت پذیرفته می شود و صادرکننده تنها در این نرخ ها حاضر شده دلار خود را به ریال تبدیل کند، چطور دولت به خود این اجازه را می دهد که صنعت فولاد را مجبور کند محصول خود را بر مبنای دلار 4200 تومانی در بازار داخلی عرضه کند! ؟ در واقع تورم واقعیتی انکارناپذیر است که در هفت ماه گذشته اقتصاد کشور با آن مواجه شده و همگام با افزایش نرخ ارز نهاده های تولید هم افزایش پیدا کرده، دستمزد نیروی انسانی رشد کرده، نرخ های حمل ونقل تغییر کرده و عملاً تولیدکننده در فضای تورمی در حال ادامه تولید است و الزام او به فروش محصول بدون لحاظ کردن اثرات ناشی از تورم جفای در حق تولیدکننده و سهامداری است که در این شرکت ها سرمایه گذاری کرده است.

سهامداران شرکت های فولادی در نامه خود به کرباسیان یک پرسش بنیادی مطرح کرده اند و این که مگر بالاترین مقام تصمیم گیرنده بورس های کالایی شورای بورس نیست، پس چرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه چنین دخالت بزرگی داده شده و وزیر صمت و معاون او چندین بخشنامه در رابطه با قیمت گذاری دستوری فولاد در بورس کالا صادر کرده اند!؟

همچنین در این نامه سرمایه گذاران خرد شرکت های فولادی ادامه داده اند: متأسفانه وزارت صمت مسئولیت مستقیمی در بازار سرمایه ندارد، لیکن از ابتدای مردادماه با قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی طبق بررسی های دقیق حدود 4000 میلیارد تومان رانت برای دلالان از محل الزام فولادی ها به ارزان فروشی محصولات در بازار رسمی کالا ایجاد کرده است و از طرفی دیگر ناامیدی تولیدکننده را از تداوم تولید و روی گردانی سرمایه گذاران بازار سهام را از ماندگاری در بورس موجب شده است، آیا شما به عنوان نماینده دولت در بازار سرمایه اطلاع دارید که قیمت میلگرد، شمش و تیرآهن در بازار آزاد چقدر است و در بازار رسمی کالا چقدر!؟

سهامداران صنعت فولاد نامه خود به مسعود کرباسیان را این گونه به پایان برده اند: آقای کرباسیان! شما به عنوان وزیر اقتصاد و رئیس شورای بورس مسئول مستقیم رسیدگی به این ماجرا هستید. چرا از حقوق سهامداران دفاع نمی کنید؟ چه کسی پاسخگوی سودرسانی به دلالان از جیب سهامدار و تولیدکننده است؟

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GvflkxtB
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه