یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

سوبسیدهایی که به ترکیه می‌دهیم

9 سال پیش ( 1393/9/25 )
پدیدآورنده : حسن نیل فروش زاده  

بهترین راه کمک به تولید بیان تخلفات در حوزه واردات است. باید به این مسائل بپردازیم، زیرا تصمیمات دولت در این بخش تاثیر جدی بر بخش تولید خواهد داشت. شفاف‌سازی در زمینه واردات بدون حساب و کتاب و تخلفات در این حوزه، یک حرکت ملی است. صنعت با مشکلات کوچکی نظیر کمبود مواد اولیه به هر شکل ممکن کنار می‌آید اما در شرایطی که نیاز کشور 100 متر پارچه است و 200متر پارچه از خارج کشور وارد شده، تولیدکننده چگونه می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. 

متاسفانه در ایران واردات رسمی و بی‌رویه به شکل بی‌رحمانه‌ای بخش تولید را تحت تاثیر قرار داده‌است. برای تصمیم‌سازی در زمینه واردات هیچ نظر‌سنجی از فعالان بخش صنعت نمی‌شود. از زمانی که وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی با یکدیگر ادغام شدند، بزرگ‌ترین ظلم و خیانت در حق صنعت رخ داد. بازرگانی به خاطر سهل‌الوصول بودن، منافع مادی و قدرت مالی که ایجاد می‌کند مورد توجه مدیران است.

معمولا کشور به سمتی سوق می‌یابد که واردات جای تولید را بگیرد، اما در مقابل همه کمبودهای کشور با فشار بر تولید حل می‌شود. با ارزان شدن نفت، دولت برای حل مشکلات مالی خود میزان مالیات بر ارزش افزوده‌ای که بخش تولید باید بپردازد را افزایش می‌دهد. تمام هزینه‌های تحریم‌ها را بخش تولید پرداخت می‌کند اما در مقابل برای بخش بازرگانی همه چیز مهیا است.

در شرایط کنونی رقیب بخش تولید ایران کشورهای هند و چین هستند که نفت ایران را می‌گیرند و به جای پول آن کالا و محصول آماده شده به ایران تحویل می‌دهند. این کشورها هیچ علاقه‌ای ندارند که ماده اولیه به ایران بفروشند، زیرا می‌خواهند ارزش افزوده بیشتری نصیب کشور خود کنند. این رویه سبب شده‌تولیدکننده ایرانی قدرت رقابت خود را در بسیاری از زمینه‌ها از دست بدهد. در همه جای دنیا برای حفاظت از تولید داخلی قوانین خاصی را اجرا می‌کنند. اما در ایران از چنین قوانینی خبری نیست.

در حال حاضر ترکیه و ایران در مرزهای خود درگیر منازعاتی هستند. به خاطر اینکه ایران به کامیون‌های ترکیه سوخت ارزان نمی‌دهد، این کشور در تلاش است برای سیستم ترانزیت ایران مالیات خاص وضع کند. یعنی به‌شدت از منافع ملی خود دفاع می‌کنند. ولی بخش تجاری ایران هیچ‌گاه به حقوق تولیدکنندگان داخلی توجهی ندارد. دولتمردان ایرانی به دلیل گرفتاری‌های زیادی که دارند وقت نمی‌کنند شرایط داخلی را کنترل کنند.

در پروتکل اخیری که به امضای مسئولان ایرانی رسیده، برای کالاهای نساجی ترکیه که مشابه آن در داخل کشور هم تولید می‌شود، 50 درصد تخفیف گمرکی در نظر گرفته شده‌است. درحالی‌که ترکیه برای تولیدکنندگان خود مزیت‌های زیادی در نظر می‌گیرد و قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای کالاهای وارداتی وضع می‌کند، ایران به رقبای خود امتیاز می‌دهد. اگرچه پاکستان مستقیما پنبه خود را به ایران نمی‌فروشد و تولیدکننده ایرانی به‌صورت غیرمستقیم مجبور است با واسطه خریدهای خود را انجام دهد، اما تمام این مسائل قابل تحمل است. آنچه پذیرش آن برای بخش تولید سخت است این است که تصمیم‌سازان به فکر تولید و اشتغال کشور نیستند. مشکل واردات مواد اولیه مشکل بسیار کوچکی در برابر مصیبت واردات بی‌ضابطه به کشور است. 

* مدیرعامل نساجی قروه

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/VFUDZh3O
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه