شنبه, ۱۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 4 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

10 گام در راستای بهبود طرح بازاریابی

6 سال پیش ( 1396/10/1 )
پدیدآورنده : امیرآل علی  

شاید بسیار در مورد طرح بازاریابی یا برنامه بازاریابی شنیده باشید، اما اینکه هرروز ببینیم و بشنویم که چه تعداد از کسب وکارها در اطراف ما حتی معنای آن را نمی دانند، چه برسد به اینکه یک مورد تهیه کرده باشند، بسیار ناراحت کننده است. شاید به جرات بتوان گفت که مهم ترین جنبه از هر کسب وکاری درواقع طرح بازاریابی تدوین شده برای آن کسب وکار است. هر کسب وکاری درواقع تا زمانی که قادر به فروش محصولات یا خدمات خود نباشد، می تواند به اصطلاح از روی زمین بلند شود و توسعه پیدا کند و این در کل چیزی است که بازاریابی در مورد آن صحبت می کند. اگر صحبت بازاریابی در کل در رابطه با چگونگی انجام یک فروش باشد، آنگاه برنامه بازاریابی در رابطه با چگونگی ایجاد یک فروش صحبت می کند. 

توسعه یک طرح بازاریابی خوب و مناسب راهی برای فائق آمدن بر کمبودها و افزایش درآمد حاصل از کسب وکار شماست. بدون برنامه بودن به معنای نداشتن فروش است که به معنای عدم موفقیت کسب وکار شماست و این دلیلی بر غیرقابل چشم پوشی بودن یک برنامه بازاریابی محسوب می شود. این امر به شما این امکان را خواهد داد که در مواجهه با تغییرات بازاری که در آن فعالیت دارید، توانایی واکنش مناسب را داشته باشید. این امر شما را در باقی ماندن در کورس رقابت با سایرین کمک خواهد کرد.

اگرچه این طرح برای هر شرکتی ضروری است با این حال نحوه ایجاد و اجرای آن نیز تعیین کننده خواهد بود. درواقع در مرحله نخست شما باید به چند پرسش نظیر مخاطبان شما چه کسانی هستند، وضعیت کلی بازار شما چگونه است، به چه میزان نسبت به رقبای خود اطلاعات دارید و در حال حاضر از چه جایگاهی در بازار برخوردار هستید، پاسخ مناسب دهید. با این کار امکان طرح ریزی به وجود خواهد آمد. درنهایت باید گفت، اگر یک برنامه بازاریابی خوب و مناسب در دست داشته باشید، می توانید کسب وکاری را در اختیار بگیرید که خودش به مدیریت و کنترل خودش بپردازد و این گونه می توانید آن را به سمت شرایط سودآور هدایت کنید. در این صورت قادر به استفاده از برخی استراتژی های مشخص درزمینه فروش بوده و ایده ای کلی از دستاوردها و نتایج در اختیار داشته باشید. 

به طور خلاصه طرح بازارایابی اهداف شما را شکل خواهد داد و راهکارهای دستیابی به هریک را برای شما مشخص خواهد کرد. این امر باعث خواهد شد تا بتوانید به اقدامات خود نظم داده و با تمام قوا در راستای اهداق تعیین شده خود گام بردارید. در همین راستا و در ادامه به بررسی 10 گام در راستای بهبود این طرح خواهیم پرداخت. 

1- اهداف خود را در هر دوره به خوبی مشخص کنید

سیاست کاری افراد طی دوره های مختلف تفاوت خواهد داشت و همین امر باعث می شود تا نیاز به تصمیم گیری های متعدد همواره حس شود. در همین راستا ضروری است که معیین کنید سیاست کاری بعدی شما چه خواهد بود. درواقع ممکن است در گذشته با توجه به اوضاع و شرایط درصدد کاهش هزینه ها بوده باشید یا این حال در شرایط فعلی نیاز خود را در افزایش تعداد مشتریان خود بدانید.

این امر طبیعی بوده با این حال لازم است تا در طرح بازاریابی خود نیز تغییرات را اعمال کنید. همچنین ضروری است که محدوده زمانی مشخصی را برای هر تصمیم خود داشته باشید. با این حال طرح شما باید انعطاف کافی را داشته باشد. علت این امر به این خاطر است که همواره این احتمال وجود دارد که همه چیز طبق برنامه ریزی ها جلو نرود و تحت این شرایط اگر نتوانید شرایط را با طرح موجود وفق دهید با مشکل مواجه خواهید شد. 

2- بودجه خود را گسترش دهید

برخی تصمیمات هستند که نیاز به سرمایه گذاری کلان دارند و این امر ممکن است با بودجه فعلی شما همسو نباشد و تحت این شرایط بدترین اقدام این است که از انجام آن صرفنظر کنید. درواقع تحت این شرایط توصیه می شود تنها زمان انجام کار را کمی به تعویق بیندازید و در اندیشه راهکارهایی برای افزایش بودجه خود در صورت نیاز یافتن سرمایه گذار و حامی مالی باشید. با این حال ضروری است این مورد را نیز در طرح خود ذکر کنید. با این اقدام همواره نسبت به قیمت اجرایی کردن هر طرح آگاه خواهید بود که این خود در اولویت بندی شما نقش خواهد داشت. 

3- مخاطبان خود را شناسایی کنید

طرح شما باید جامعیت لازم را داشته باشد و به همین خاطر شما نیازمند تعیین جامعه هدف خود هستید. این امر در نحوه اقدامات شما تأثیر گذار خواهد بود. برای مثال در صورتی که مشتریان شما از قشر مرفه جامعه باشند دست شما در قیمت گذاری محصول کاملا باز خواهد بود، با این حال در صورتی که در مواجهه با قشری نظیر دانشجویان باشید، لازم است قیمت را در حدی معقول نگه دارید و به نحوی عمل کنید که رضایت آنها را در پی داشته باشد. در واقع شما در هیچ حوزه ای از کسب وکار در بازار حال حاضر تنها نیستید و وجود رقیب باعث می شود مجبور به اعمال بسیاری ملاحظات در راستای رقابت قدرتمند باشید. 

4- تعیین محصولات و ویژگی های منحصر به فرد شرکت شما 

هنر شما در محصولی که معرفی می کنید تجلی خواهد یافت. در واقع بسیاری از شرکت ها از مدت ها قبل اقدام به پبش تولید محصولات آینده خود می کنند و این امر از جمله مواردی است که باید در طرح شما با ذکر تمامی نکات درج شود. در این رابطه توجه داشته باشید که این امر در آینده می تواند مقیاس خوبی برای مقایسه آنچه توقع داشته اید با آن چیزی که در نهایت تولید کرده اید باشد. با این حال این امر پایان کار نیست و لازم است تمامی جزئیات محصول نهایی را نیز مکتوب کنید. 

5- جدول سوات تهیه کنید

این جدول شامل چهار بخش (نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها) بوده و ابزاری کارآمد در راستای شناسایی شرایط محیطی و توانایی های درون سازمانی محسوب می شود. معمولا ماهیت نقاط قوت و ضعف به مسائل درون سازمان و فرصت ها و تهدیدها به ویژگی های محیطی بستگی دارد. در آخر با آگاهی نسبت به موارد ذکر شده شرکت شما آمادگی بیشتری در برابر پیشامدهای آتی بازار خواهد داشت. درآخر شما به ماتریسی در این رابطه دست پیدا خواهید کرد که به شرح زیر است: 

استراتژی SO :از نقاط قوت تان برای بهره برداری از فرصت هایتان استفاده کنید. 

استراتژیWO : استفاده از فرصت هایی که می تواند در جهت رفع نقاط ضعف تان به کار رود. 

استراتژی WT : یک نوع استراتژی دفاعی است؛ وقتی که به خاطر ضعف های مان ممکن است از تهدیدها آسیب زیادی ببینیم. 
استراتژی
ST: در این استراتژی، با استفاده از نقاط قوت تان، تهدیدات تان را خنثی می کنید.

6- از جدول سوات برای آگاهی نسبت به اوضاع شرکت استفاده کنید

در مورد آخر مقاله گذشته به طور جامع در رابطه با این جدول و نحوه تشکیل آن بحث شد. با این حال نحوه استفاده از آن نیز مهم است. درواقع سوات کاربردهای گوناگون و متنوعی دارد، با این حال در زمینه اقتصاد ضروری است تا به شکل مقایسه ای عمل کنید. درواقع با توجه به این امر که این جدول دارای چهار رکن اصلی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها است، می توان با مقایسه هریک اقدامات خود را ارزایابی کرده و در آخر به اوضاع شرکت امتیاز دهید. این امر درواقع مشخص خواهد ساخت که قدم بعدی شما چه باید باشد. درواقع در صورتی که نقاط ضعف بسیاری دارید، می توانید با کاهش آن به جایگاه بهتری در بازار دست پیدا کنید. همچنین این جدول را می توانید برای رقبای خود نیز تهیه و در امر رقابت هوشمندانه تر عمل کنید. 

7- برای تبلیغات خود طرح و برنامه دقیق داشته باشید

درواقع شما باید بدانید که هدف از تبلیغاتی که قصد ایجاد آن را دارید چیست. این امر درواقع طرح تبلیغاتی شما خواهد بود که سیاست کاری شرکت را تبیین خواهد کرد. در این بخش لازم است بدانید که یک طرح جامع تبلیغاتی در ابتدا باید به این پرسش که چه زمانی در کجا و چه نوعی تبلیغی را انجام دهید، پاسخ مناسب دهد. برای مثال استفاده از یک تبلیغ رادیویی در روز رسمی آن می تواند یک سیاست درست و جالب توجه باشد. 

فراموش نکنید که اگر برنامه ریزی دقیقی برای تبلیغات کسب و کار خود نداشته باشید ممکن است تا ۹۰درصد از بودجه تبلیغاتی خود را هدر بدهید. در واقع بهتر است بدانید که برنامه ریزی کلید موفقیت یک برنامه تبلیغاتی است. در آخر توجه داشته باشید که اینکه بدانید شما برای افزایش آگهی و بالا بردن شناختن مردم از کسب و کار شما (تقویت برند و یا افزایش آگاهی مخاطب از برند شما) تبلیغ می کنید یا به افزایش فروش مقطعی فکر می کنید در برنامه ریزی تبلیغات شما به شدت تأثیر خواهد گذاشت. لطفا اهداف دقیق خود را مکتوب کرده و بعد استراتژی تبلیغاتی خود را طرح ریزی کنید. همچنین میزان بودجه از جمله مواردی است که محدوده عملکردی شما را مشخص خواهد ساخت. 

8- روش های کم هزینه دیگری را مدنظر قرار دهید

در زمینه تبلیغات افراد همواره به دنبال جنجال به پا کردن هستند. درواقع آنها قصد دارند صرفا سروصدا به پا کرده و به نوعی خود را در میان سایر رقبا توانمند تر نشان دهند. با این حال فراموش نکنید اگرچه یک صدای بلند توجه تمامی افراد را در پی خواهد داشت با این حال تضمینی وجود ندارد که همه آنها از اقدام شما استقبال کنند.

برای مثال تبلیغ در تمامی سریال های یک شبکه تلویزیونی اگرچه شما را با بینندگان میلیونی مواجه خواهد ساخت، با این حال اقدام شما ممکن است به علت تأخیری که در پخش به وجود می آورد. منجر به نفرت از برند شما نیز شود. با این حال حمایت از یک رخداد فرهنگی اگرچه ممکن است شما را با مخاطبان میلیونی مواجه نسازد، با این حال می توانید اطمینان داشته باشید که حاضران همگی حسی خوب نسبت به شرکت شما پیدا خواهند کرد که خود می تواند زمینه ساز فروش های بسیار و تبدیل هر یک به مشتری های دائم شما شود.

در همین راستا ضروری است فهرستی از اقدامات تبلیغاتی ارزان قیمت را تهیه کرده و همواره مورد توجه خود قرار دهید. در این رابطه فراموش نکنید که معیار کم هزینه بودن همواره ثابت نبوده و ممکن است در منطقه ای دیگر کاملا متفاوت باشد که این امر خصوصا برای شرکت های زنجیره ای از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود. 

9- تبلیغات خود را شکل داده و در صورت نیاز آن را به شرکت های فعال در این زمینه اختصاص دهید

این تصور که همواره باید در بهترین شرایط ممکن قرار داشت تا طرحی را شروع کرد، از جمله تصورات غلط مدیران محسوب و باعث می شود تا در رقابت با سایر برندها دور بمانند. در همین راستا ضروری است گام نخست را هرچه زودتر بردارید. بدون تردید در طول زمان و با کسب تجربه بیشتر قادر خواهید بود سطح خود را به نحو چشمگیری افزایش دهید. 

10- نتایج را مورد تجریه و تحلیل قرار دهید

ما فرض را بر این گرفته ایم که این اولین طرح تبلیغاتی شما است و به همین خاطر کاملا ضروری است تا برای ارتقای سطح مواردی آینده و بهبود روند کار نتایج را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید. درواقع این امر به شما کمک خواهد کرد تا از یکنواختی فاصله بگیرید و همواره مخاطب را در انتظار چیزی جدید و به مراتب بهتر قرار دهید.

برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/WC90ZOQr
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه