جمعه, ۲۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 17 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

زمانی که صحبت از روباتیک، تکنولوژی هوشمند، دستگاه های اینترنت اشیاء (IoT) و به طور کلی اتوماسیون به میان می آید، حوزه هایی که بیشتر مورد بحث قرار می گیرد، عبارت است از: خدمات غذایی، بهداشت و سلامت و حمل و نقل. هرچند شکی نیست که روباتیک در نهایت این صنایع را دگرگون خواهد کرد، صنایع دیگری نیز وجود دارد که کمتر درباره آنها صحبت می شود، اما مطمئناً تکنولوژی هوشمند آنها را متحول ساخته است.

در واقع اگر گزارش های تجاری و تجزیه و تحلیل ها را بپذیریم، صنایعی که کمتر به آنها توجه می شود، مدت ها قبل از اختراع روبات باریستا یا پزشکی هوشمند مصنوعی (AI)، تکنولوژی فوق مدرن را به کار گرفته اند.

این صنایع نخستین پذیرندگان تکنولوژی هوشمند هستند که دیگران را برای گام گذاشتن به دوران وسایل خودکار، هواپیماهای بدون سرنشین و کسب و کارهای داده محور و عصر جدیدی راهنمایی می کنند که در آن انسان و روبات دوشادوش یکدیگر همکاری می کنند.

کشاورزی

زمانی که بحث صنایع روباتیک مطرح می شود، کشاورزی معمولاً نخستین صنعتی نیست که به ذهن مان می آید، اما واقعیت این است که تکنولوژی کشاورزی دقیق سیستم کشت و زراعت قدیمی را کاملاً متحول ساخته است. هرچند کشاورزی دقیق هنوز به عنوان روش استاندارد تعریف نشده است، عامل های مهمی در حال ایجاد تحول در این حوزه هیجان انگیز هستند و عصر کشاورزی قدیم اندک اندک به پایان عمر خود نزدیک می شود.

تکنولوژی هوشمند با بهره گیری از ترکیبی از سنسورهای الکترونیک، تکنولوژی های اطلاعات فضایی (GPS، GIS، سنسورهای ریموت)، پهپاد و نرم افزارهای اختصاصی می تواند هر چیزی را از کیفیت خاک گرفته تا رشد گیاه و میزان رطوبت اندازه گیری کند، تا به این ترتیب کشاورزان در هر نقطه ای که هستند، درک درستی از وضعیت محصول داشته باشند.

تکنولوژی کشاورزی دقیق سخت افزارهای کشاورزی را نیز یکدست کرده و کنترل می کند؛ کشاورزی مدرن امروز از وسایلی مانند روبات های کشاورز، وسایل کشاورزی خودران و سیستم های آبیاری خودکار بهره می گیرد تا به این ترتیب کشاورزان برداشت زنده و داده محوری از وضعیت محصول خود داشته باشند؛ مزیتی که مطمئناً در گذشته وجود نداشته است.

یکی از موانع اصلی در اتخاذ گسترده تکنولوژی کشاورزه داده محور، به جز هزینه بالا به نبود اینترنت در بسیاری از مناطق روستایی برمی گردد. با این حال طرفداران کشاورزی داده محور به شدت از تصویب قانون اتصال کشاورزی دقیق حمایت می کنند که در صدد است اتصال اینترنت را در مناطق روستایی، به ویژه ناحیه های کشاورزی افزایش دهد. انتظار می رود که بهبود خدمات اینترنت در کنار کاهش هزینه دستگاه های اینترنت اشیاء به گسترش اتخاذ تکنولوژی کشاورزی دقیق بینجامد.

مطلب مرتبط:معرفی صنایعی با بیشترین پتانسیل تحول

مدیریت زنجیره تامین و تامین سفارش

استفاده آمازون از تکنولوژی هوشمند در انبارهایش، شامل وسایل خودران و روبات ها، احتمالاً آشناترین نمونه از نسل آینده مدیریت زنجیره تامین و تامین سفارش است. زمانی که خرده فروشی بهره گیرنده از سیستم های فنی سیستم کیوا را خریداری کرد و آن را در سال 2012 به آمازون روباتیک تغییر نام داد، تغییر چشمگیری در این صنعت ایجاد شد که ایده فرضی و بالقوه کار کردن روبات ها را به واقعیت بالفعل تبدیل کرد.

هرچند آمازون را نمی توان نماینده تمام شرکت ها به شمار آورد، اما انتظار می رود که بهره گیری آن از تکنولوژی هوشمند در نهایت به شرکت های کوچکتر نیز تسری یابد. دلوئیت یکی از بزرگ ترین موسسات اقتصادی و حسابرسی جهان، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و روبات های خودران را در مدیریت زنجیره تامین و تامین سفارش اجتناب ناپذیر دانسته است.

در گزارش جدید دلوئیت آمده است: «روبات های خودران قابلیت بهبود عملکردها را دارند و فرصت های جدیدی را برای افزایش بهره وری، کاهش ریسک، پایین آمدن هزینه و بهبود فرآیند جمع آوری داده ها در اختیار قرار می دهند، به ویژه با در نظر گرفتن این نکته که انتظارات مشتریان و حجم بسته ها، ارسال ها و سفارش ها به سطحی رسیده است که روش سنتی دیگر از عهده تامین آن برنمی آید.»

گزارش یکی از نشریات تجاری نیز موید این موضوع است که فرآیند تامین سفارش در انبارها یکی از نخستین حوزه های صنعتی است که تکنولوژی اینترنت اشیاء (IoT) شامل روبات های خودران را در گستره ای وسیع اتخاذ خواهد کرد. افزایش سفارش و ارسال آنلاین، بهره گیری از مزایای تکنولوژی هوشمند را ضروری می سازد و فروشگاه های کوچک تر بدون این تکنولوژی محکوم به شکست از رقبای بزرگ تر خود خواهند بود.

مشاغل صنعتی و کار میدانی

استفاده از پهپادها و دستگاه های مقاوم خودکار در مشاغل صنعتی رواج یافته است و براساس گزارش منتشرشده در یک شرکت پژوهشی مستقل «راه حل های روباتیک صنعتی بالاترین سهم از هزینه های مربوط به روباتیک را در پنج سال آینده به خود اختصاص خواهد داد.» به علاوه در این گزارش آمده است که شرکت های خدمات عمومی و ساخت و ساز در سال 2018 مبلغ هنگفتی را برای هواپیماهای بدون سرنشین هزینه خواهند کرد که طبق تخمین این شرکت به ترتیب حدود 925 و 808 میلیون دلار خواهد بود.

در حال حاضر از پهپادها برای پیمایش زمین، بازدید، گزارش دهی پیشرفت و برنامه ریزی استفاده می شود. شاغلان در عرصه کار میدانی از پهپادها در صنایع گوناگونی مانند بازرسی خطوط نفتی، الواربری، مدیریت آتش سوزی جنگل و حفظ منابع طبیعی استفاده می کنند.

وسایل خودران و روبات های میدانی انقلابی را در عرصه ساخت و ساز و صنایع دیگر ایجاد کرده اند و در این بین شرکت هایی مانند Built Robotics ماشین آلات خودران متصل ساخت و ساز را اختراع کرده اند.

اگرچه عده ای معتقد هستند که استفاده از تکنولوژی هوشمند و دستگاه های خودکار منجر به بیکاری تعداد قابل توجهی از کارگران شده است، اما شرایط موجود نشان می دهد که کمبود نیروی کار در صنایع خطرناکی مانند ساخت و ساز رو به افزایش است که بار دیگر لزوم اتخاذ راه حل مناسبی همچون تکنولوژی هوشمند را نشان می دهد.

منبع : businessnewsdaily
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Eu2RtjT1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه