چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 15 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

بسیاری از کارآفرینان نظر کاملاً اشتباهی درباره راهنمایی شدن دارند و به دلیل این عدم آگاهی راهنماهای بزرگی را که سر راه شان قرار می گیرد، از دست می دهند.

«آیا راهنمایی من را به عهده می گیرید؟» زمانی که سردبیر شدم، خودم را برای بارها و بارها شنیدن این درخواست آماده نکرده بودم. این درخواست پس از اتمام یک جلسه کاری و از سوی نوجوانی مطرح می شود که منتظر می ماند، همه بروند تا جلو بیاید و از من بخواهد که راهنمایی او را به عهده بگیرم.

کارآفرینان بی تجربه در اینستاگرام برای من پیام می فرستند و می گویند این لطف را در حق شان بکنم. میزبان پادکست پس از مصاحبه از من می خواهد که راهنمایش باشم. موسس یک استارتاپ هم پس از آنکه او را در نشریه ام معرفی می کنم، همین درخواست را دارد. این درخواست را هرچند هفته یک بار می شنوم. البته فقط من چنین شرایطی ندارم و این درخواست جمله ای آشنا برای بسیاری از کارآفرینان موفق است.

همگی ما به دلایلی که در ادامه آنها را توضیح خواهم داد، این درخواست را رد می کنیم، اما لازم نیست که این طور باشد. فکر می کنم، سوالی که این افراد می پرسند، علامت مشکل بزرگ تری است؛ بسیاری از کارآفرینان درک درستی از راهنمایی شدن ندارند.

مطلب مرتبط:اینقدر دنبال رمز و راز نگردید!

بگذارید کار را با توضیح واضحات شروع کنم. راهنمایی شدن و منتورشیپ موضوعی آشنا و پرتکرار در کارآفرینی است که بخشی از فرهنگ و عادات ما محسوب می شود. ما خودمان را در موقعیت هایی قرار می دهیم که کاملاً برای آنها آماده نیستیم و مجبور می شویم که متواضعانه به عقل و درایت دیگران متوسل شویم. بسیاری در این شرایط سخت با درماندگی از خودشان می پرسند که: «چطور می توانم یکی از این آدم های جادویی را پیدا کنم؟» افراد تازه کار به این نتیجه می رسند که باید نقش راهنمایی خودشان را به عهده یک فرد مشخص بگذارند، آنها «راهنما» بودن را مانند یک سمت رسمی می بینند، انگار قراردادی وجود دارد که با امضا کردن آن فرآیند راهنمایی کردن رسماً شروع می شود.

مشکل از همین جا نشأت می گیرد. زمانی که فردی درخواست راهنمایی شدن می کند و می خواهد به این راهنمایی جنبه رسمی بدهد، دچار این واهمه می شوم که مبادا نتوانم نیازهای او را برآورده کنم. این راهنمایی کردن رسمی مانند یک مسئولیت سنگین است و می ترسم که این جوان مشتاق را با توجه به مشغله های فراوانم ناامید کنم. مطمئن هستم افرادی که در موقعیت من هستند نیز همین احساس را دارند. شرط می بندم که شما نیز مثل من فکر می کنید. به همین دلیل است که همگی ما قاطعانه پاسخ منفی می دهیم.

با این حال به این نکته نیز توجه کنید: افراد بسیاری ظرف این سال ها به من گفته اند که من برای شان مانند یک راهنما بوده ام، حال آن که روح خودم از این ماجرا خبر نداشت. این افراد هرگز از من نخواسته بودند که راهنمایی آنها را به عهده بگیرم. تاجایی که می دانم، ما فقط با هم در تماس بودیم و من حرف زدن با آنها را دوست داشتم. به نوبه خود من نیز یک یا دو بار در سال از افراد مورد اطمینانم مشورت گرفته ام، اما هیچ گاه آنها را با لفظ راهنما مورد خطاب قرار نداده ام، هرچند در واقع ایشان مرا راهنمایی کرده اند.

هنگامی که رسماً از یک نفر درخواست راهنمایی می کنید، انتخاب های تان را محدود می کنید، اما زمانی که رابطه ای را مبتنی بر گفت و شنود و تبادل نظر شکل می دهید، در واقع نوعی سرمایه گذاری مشترک و غیررسمی را بر روی موفقیت های یکدیگر انجام داده اید و می توانید از آن راهنمایی و هدایتی که مد نظرتان است، برخوردار شوید. یک دوست قدیمی، یک آشنای جدید، رئیس، استاد یا یکی از همکاران سابق یا فعلی، فردی که در جایی او را ملاقات کرده اید و به او احترام می گذارید یا در رسانه های اجتماعی با او ارتباط دارید، می تواند راهنمای خوبی برای تان باشد.

شاید ارتباط تان با این راهنما چندان هم منظم نباشد و هر شش ماه یک بار او را به یک فنجان قهوه مهمان کنید تا هم از حال یکدیگر باخبر شوید و هم چند سوال از او بپرسید. شاید شما یک راهنمای یگانه و مشخص نداشته باشید و افراد مختلفی را بشناسید که بتوانید برای پیشبرد جنبه های مختلف کارتان، از رهبری گرفته تا مذاکره و تقویت مهارت ها، از آنها کمک بگیرید. همان طور که می بینید هیچ کدام از این راهنمایی ها رسمی نیست.

البته برخی افراد یک رابطه مشخص مرید و مرادی دارند که اگر به آنها کمک کند، باید خودشان را خوش شانس بدانند، اما نباید خودتان را به این نوع رابطه محدود کنید. جهان سرشار از دانش است و کارآفرینان این معلومات را سخاوتمندانه با هم به اشتراک می گذارند. به عبارت دیگر جهان مملو از راهنماهای آماده کمک است که بعضی از بهترین آنها حتی نمی دانند که چه کار باارزشی را انجام می دهند.

جذاب ترین نکته اینجا است که حتی بدون درخواست کردن می توانید از تمام این راهنمایی ها نهایت استفاده را ببرید.

منبع : entrepreneur
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/VytaduF8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگان
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه