شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

پیش از این در صفحه نوفن آوران به معرفی استارتاپ اسپاتیفای پرداختیم. در این گزارش عنوان شد که این اپلیکیشن که هم با سیستم عامل گوشی موبایل و هم لپ تاپ و پی سی همخوانی دارد در زمینه استریمینگ موزیک فعالیت می کند و در طول مدت فعالیت خود توانسته جمعیتی 75میلیون نفری را مشترک خود کند که این جمعیت بیشترین یوزر بین استارتاپ هایی است که در زمینه پخش موزیک در دنیا فعالیت می کنند.

متاسفانه در کشور ما مسئله کپی رایت مفهوم و تعریف درستی ندارد و اغلب افراد برای دیدن یک فیلم یا گوش کردن به یک موزیک به راحتی آن را دانلود و استفاده می کنند، اما استارتاپ نواک به مدیریت چهار جوان متعهد به بازار کپی رایت ایران آمده تا فرهنگ پرداخت هزینه بابت زحمات هنرمندان را بین مردم جا بیندازد.

این استارتاپ که صاحب امتیاز سایت و اپلیکیشن «نواک» است نزدیک به دوسال است که در زمینه پخش موزیک به صورت آنلاین و آفلاین فعالیت می کند و طی این مدت بیش از 350هزار نفر کاربر جذب کرده است. «فرصت امروز» به سراغ علیرضا جعفری مدیرعامل این استارتاپ رفته تا اطلاعات بیشتری در خصوص فعالیت های این مجموعه و اهداف و برنامه های آنها به دست آورد.

نواک و دو هدف بزرگ

جعفری در خصوص تیم نواک می گوید: ما یک تیم چهار نفره هستیم که ایده نواک را به منصه ظهور رساندیم، دو نفر از ما در رشته آی تی، یک نفر علوم کامپیوتر و نفر چهارم در رشته سخت افزار تحصیل کرده ایم.

وی در خصوص شکل گیری نواک می گوید: در حال حاضر و البته از سال ها قبل برخی مردم از طریق سایت های غیرمجاز و شبکه های اجتماعی آهنگ های مورد نیاز خود را دانلود می کنند، بدون اینکه به فکر خواننده و زحمت هایی که برای کارش می کشد باشند و این مسئله دغدغه اصلی گروه ما بود که نمی خواستیم این بی قانونی در بخش موسیقی رخ دهد.

به علاوه سلیقه کاربران ایرانی محدود به چند خواننده و چند آهنگ شده و بسیاری از افراد به سراغ کشف آهنگ های جدید و محتوای غنی فارسی نمی روند. نواک یک سرویس پخش موزیک است که با هدف حفظ قانون کپی رایت و گسترش و توسعه سلیقه موسیقیایی مردم به وجود آمده است.

نواک بستری ایجاد می کند که هم در قالب موبایل و هم در قالب یک اپلیکیشن تحت وب کاربران می توانند به یک آرشیو بزرگ و کامل از موسیقی های ایرانی به صورت قانونی و با رضایت هنرمندان دسترسی داشته باشند.

شروع کار به کمک شتاب دهنده ها

مدیر این مجموعه در خصوص شروع کار نواک می گوید: شروع کار از مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف در سال 92 بود که تیم ما با یک میز و فضای خیلی کوچک کار خود را شروع کردیم و پس از مدتی مرکز رشد دانشگاه شتاب دهنده دانشگاه شریف را ایجاد کرد و ما هم نخستین تیم این شتاب دهنده بودیم و 9ماه در این شتاب دهنده فعالیت کردیم و بعد از آن به خاطر جذب سرمایه گذار و بزرگ تر کردن مجموعه به سراغ شتاب دهنده دیموند که در دانشکده فنی دانشگاه تهران مستقر بود رفتیم و مدتی است که در این دانشکده مستقر هستیم.

پرافتخارترین استارتاپ ایرانی

مدیرعامل این استارتاپ معتقد است نواک پر افتخارترین استارتاپ ایرانی طی دوسال گذشته بوده. وی در این خصوص می گوید: در مسابقات شیخ بهایی جزو شش تیم برتر بودیم. سال گذشته هم در مسابقات ای بریج در برلین آلمان هم جزو شش تیم برتر بوده ایم.

نماینده ایران در رویداد اسلش فلاند بودیم و در نمایشگاه جای تکس دوبی هم نماینده ایران بودیم به علاوه جایزه یو اکیس ایران و جایزه پژوهشگر نمونه دانشگاه صنعتی شریف را به دست آوردیم و همه این افتخارات به خاطر ایده پردازش شده نواک بود.

مدل کسب و کاری نواک

جعفری در خصوص مدل کسب و کاری نواک می گوید: مدل کسب و کاری ما به دو صورت رایگان (فریمیوم) و اشتراکی (پریمیوم) در نظر گرفته شد. البته در ابتدا فقط پخش آنلاین و رایگان را داشتیم و حدود یک سال امکاناتی را به سایت افزودیم و بخش اشتراکی را هم اضافه کرده ایم.

برای بخش رایگان شما فقط اجازه گوش دادن به موزیک مورد نظر خود در بستر اینترنت را دارید، به این معنی که موزیک مورد نظر قابل دانلود شدن نیست و همچنین در این حالت تبلیغات و برخی آگهی های هنری و مربوطه هم برایتان پخش می شود، اما در مدل پریمیوم که شما را مشترک آبونه ای سایت می شوید با پرداخت مبلغ 6هزار و 900تومان در ماه می توانید آهنگ های مورد علاقه خود را هم دانلود کنید و هم با کیفیت بالاتر و بدون تبلیغ از آنها استفاده کنید، به علاوه در نواک برای شما به عنوان یک کاربر با سلیقه مختص به خودتان آهنگ های مناسب را پیشنهاد می دهیم.

این موسیقی براساس سلیقه شما و میزان علاقه مندی تان نسبت به موسیقی های مختلف به شما پیشنهاد می شود. به این ترتیب شما همیشه و در هر حالی مجموعه ای از موسیقی مورد علاقه تان را همراه دارید که روز به روز این مجموعه بیشتر و بیشتر می شود.

وی تصریح می کند:  البته نکته مورد توجه این است که وقتی شما مشترک پولی ما می شوید و آهنگ ها را به صورت نامحدود دانلود می کنید این آهنگ ها خود رمزگذاری شده اند و تاریخ انقضا دارند و پس از یک ماه دیگر قابل پخش نیستند. این کار برای این است که افراد سودجو نتوانند با یک بار مشترک شدن تمام آرشیو را دانلود کنند و باز هم قوانین کپی رایت را زیر پا بگذارند.

چرا اسپاتیفای نه!؟

همان طور که گفته شد، اسپاتیفای بزرگ ترین سایت پخش موزیک در دنیا شناخته می شود و بسیاری از افراد ممکن است به سمت این برنامه برای مرتفع کردن نیاز موسیقیایی خود بروند.

جعفری در پاسخ به این سوال که مزیت شما برای جذب کابر چیست می گوید: هیچ کس منکر موفقیت ها و بزرگ بودن اسپاتیفای نیست، اما مسئله اصلی که نواک را از این اپلیکیشن متمایز می کند آرشیو کامل موسیقی ایرانی در نواک است. در واقع تعداد موسیقی های ایرانی موجود در اسپاتیفای بسیار کم است و در نواک شما آرشیو کاملی از انواع موسیقی ها و خواننده های ایرانی، سنتی، کلاسیک، پاپ و رپ و. . . ایرانی را دارید.

همچنین در بخش معرفی موزیک به مخاطب در اسپاتیفای در تمامی صفحات اولیه موسیقی هایی به شما معرفی می شوند که اغلب با سلیقه خودشان و مشتریان جامعه خودشان تطابق دارد، اما در نواک سلیقه مشتری ایرانی لحاظ می شود و با توجه به واکنش های قبلی و انتخاب های پیشین موسیقی هایی که گوش کرده این این پیشنهاد ها داده می شود.

وی تصریح می کند: همچنین استفاده از نواک که به زبان فارسی است و پرداخت داخلی دارد برای کاربر ایرانی راحت تر است. نواک این امکان را به شما می دهد که موسیقی های مورد علاقه خود را با دوستان تان به اشتراک بگذارید، آخرین اخبار دنیای موسیقی را دنبال کنید، برای خودتان آلبوم بسازید و به راحتی موسیقی مورد نظر یا خواننده خود را جست وجو کنید و همه این امکانات موجب می شود دنبال کننده موسیقی یک اپلیکیشن داخلی را به نمونه مشابه خارجی ترجیح دهد، چراکه نیازش بهتر مرتفع می شود.

ناشران خسته

مدیر این استارتاپ درخصوص چگونگی تعامل با خواننده ها یا ناشران موسیقی می گوید: در حالت پریمیوم 70درصد از مبالغ دانلود به ناشر یا خواننده آهنگ پرداخت شده و 30درصد سهم نواک است، اما در پخش رایگان خوشبختانه ناشران با ما همکاری کرده اند و مبلغی برای آهنگ هایی که رایگان گوش داده می شوند درخواست نکردند، چرا که ناشران موسیقی و خواننده ها در ایران وضعیت بی قانونی کپی رایت را می بینند و ترجیح می دهند به جای اینکه موزیک شان در یک سایت نامرتبط در کنار ده ها تبلیغ نامربوط پخش شود حداقل در یک سایت مجاز و تخصصی موزیک به اشتراک گذاشته شود.

وی در خصوص برنامه های تبلیغاتی نواک می گوید: همکاری ما با سامسونگ کره برای پروموت کردن نواک روی دستگاه هایش بزرگ ترین کار تبلیغاتی بود که در سال گذشته روی هزاران دستگاه پرچمدار سامسونگ نواک را قرار دادیم و کاربرانی هم که از این ابزارها استفاده می کنند اشتراک یک ساله نواک را رایگان خواهند داشت. همچنین با هفت هشتاد برخی برنامه های تبلیغاتی داشته ایم که مهم ترین آنها معرفی نواک در برنامه خندوانه نوروزی بود.

جعفری در آخر در خصوص آینده این استارتاپ می گوید: ما تلاش می کنیم در چند سال آینده فرهنگ و قوانین کپی رایت را در بین مشتریان ایرانی زنده کنیم و همه برای کار و تلاش خواننده ها در کشور ارزش قائل شوند و مطمئن هستیم جامعه موسیقی دوست های مجازی ایران بیشتر از 350هزار نفر است و ما می خواهیم این جامعه متعهد را بزرگ تر کنیم.

ارتباط با نویسنده: Shokoofehmirzaee@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/2yislH1p
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه