شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته پس از 10 واحد صعود، در ابتدای معاملات روندی منفی به خود گرفت اما در ادامه 293 واحد افت کرد و به عدد 78هزار و 394 واحد رسید.
روز گذشته با وجود معاملات منفی گروه خودرویی، گروههای لیزینگی و حملونقل از اقبال بیشتری برخوردار بودند و اکثرا مثبت دنبال شدند. در اواسط بازار با جهش نمادهای پارس خودرو و سایپا تا درصدهای مثبت و صف خرید آنها، افزایش تقاضا در گروه خودرویی دیده شد؛ امری که میتواند دادوستدهای متعادلتری برای آنها طی معاملات امروز رقم بزند.
نمادهای گروههای بانکی و سرمایهگذاری در شرایطی که گروه بیمه مثبت بود و دادوستدهای پرحجمی را پشت سر گذاشت، اکثرا متعادل بودند. به گفته معاون اتکایی و بینالملل بیمه مرکزی، پس از اجرایی شدن برجام کشورهایی مانند انگلیس، آلمان، اسلوونی، الجزایر و عراق برای برقراری رابطه بیمهای با ایران اعلام آمادگی کردهاند که این خبر در اقبال سرمایهگذاران به گروه بیمه موثر بوده است.
در گروههای پتروشیمی و پالایشگاهی در شرایطی که قیمتهای جهانی نفت تحت تاثیر جو انتظار سرمایهگذاران بینالمللی بدون نوسان خاصی پیگیری میشود، در برخی نمادها با صف خرید و در اکثر آنها با جوی منفی روبهرو بود. در گروه فلزات اساسی شنیدههایی مبنی بر اعلام گزارش مناسب شرکت ذوبآهن و تعدیل مثبت آن سبب رشد سهم و معاملات پرحجم حدود 74 میلیون سهمی آن شد.
در این گروه، فولاد هرمزگان جنوب به دلیل برخورداری از برخی خبرهای بنیادی و قراردادهای خارجی موردتوجه خریداران سهام قرار گرفته است. گروههای ساختمانی و سیمانی اکثرا منفی و گروه کاشی و سرامیک در اواخر بازار و با جهش قیمتی اکثرا مثبت و صف خرید شدند. گروه قندی نیز با توجه به جو منفی بازار اکثرا مثبت دنبال شد. در جریان دادوستدهای روزی که گذشت صنایع خودرو، فلزات اساسی و سرمایهگذاریها با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروههای صنعت قرار گرفتند.
عرضه حقوقیها در نمادهای پیشرو
روز گذشته بیش از همه بازار سهام با عرضههای حقوقیها در نمادهای معاملاتی پیشرو بازار از جمله گروه خودروییها مواجه بود. این در حالی است که خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت فروش خودروهای سواری داخلی از سوی شورای رقابت منتشر شد.
آنچه در گروه خودروییها میگذرد براساس نوسانگیری کوتاهمدت و اتکا به تحلیلهای چارتیستی مبتنی بر دادههای تکنیکالی است، هرچند که در گروه سایپا و زیرمجموعههای آن بدون توجه به واقعیتهای سودآوری و عملیاتی این شرکتها تحت تاثیر خبرپراکنیهای شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. در این بین موضوع عرضه سهام جایزه سایپا به قیمت دلخواه سهامدار عمده در کنار بیپاسخ ماندن موضوع بلوک 44درصدی سهام سایپا در پیکره سرمایهگذاری سایپا و مجموعههای تابعه آن اصلیترین متغیرهایی است که سهامداران در ذهن خود مرور میکنند.
در گروه پالایشیها نیز توقیف حسابهای بانکی شرکتهای پالایشی بابت پرداخت معوقات مالیاتی باعث شد این گروه در اکثر نمادها با رنجهای منفی معاملهگران مواجه باشد. به طور کلی در معاملات دیروز، سهامداران بازار سهام ترجیح دادند زیر سایه معاملات درونگروهی و افزایش عرضه سهام از سوی حقوقیها، به سمت خرید تکسهمها و شرکتهای کوچک برخوردار از سهام شناوری پایین بروند.
افت 1واحدی پس از صعود 3واحدی شاخص فرابورس
بازار فرابورس در روز سهشنبه 7اردیبهشتماه شاهد خریدوفروش 243میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 493میلیارد و 170 میلیون ریال بود. شاخص کل فرابورس در ساعات آغازین فعالیت بازار 3واحد بالا رفت اما پس از آن رو به کاهش گذاشت و در پایان با حدود یک واحد افت نسبت به دیروز روی عدد 800.94 متوقف شد.
بیشترین حجم و ارزش معاملات روز سهشنبه متعلق به ذوبآهن اصفهان با معامله 73 میلیون و 420 هزار سهم به ارزش 206 میلیارد ریال بود و نماد بانک دی، پالایش نفت تهران و سرمایهگذاری مسکن تهران پربینندهترین نمادهای دیروز بودند. در عین حال سهام گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان، آهن و فولاد ارفع و بیمه اتکایی ایرانیان بیشترین افزایش قیمت و سرمایهگذاری مسکن پردیس، داروسازی کاسپین تامین و پگاه فارس بیشترین کاهش قیمت را در روز جاری تجربه کردند.
در بازار اول، 24میلیون اوراق بهادار به ارزش 59میلیارد ریال دادوستد شد که طی آن بالاترین حجم معاملات به نام بیمه دی ثبت شد. همینطور، 161میلیون اوراق بهادار در بازار دوم به ارزش 516میلیارد ریال دست به دست شد و بیشترین حجم و ارزش این بازار مربوط به ذوبآهن اصفهان بود.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]