در دادوستدهای روز گذشته، شاخص کل بورس با جهشی 870 واحدی توانست مرز 80 هزار واحد را رد کند و در ایستگاه 80 هزار و 236 واحدی بایستد. بازار سهام در تداوم عبور از الگوهای مقاومتی خود شاهد پس گرفتن رکورد 80هزار واحدی از سوی شاخص بورس پس از گذشت دو سال از آخرین ثبت این رکورد در بازار سهام بود. درحالیکه فقط دو روز کاری به بسته شدن کارنامه بورس تهران در سال جاری باقی مانده است، همچنان شاهد غلبه خریداران سهام بر فروشندگان هستیم و طرف تقاضا به مراتب قویتر و نیرومندتر از سمت عرضه است.
نقدشوندگی بازار در کنار ارزش ذاتی پایین سهام در برابر نسبت قیمت به درآمدی سود بانکی نشان میدهد که قیمت سهام در مجموع با هیچ خطری از بابت حباب مواجه نیست.هر چند در برخی گروهها از جمله برخی شرکتهای خودرویی به دلیل وجود زیان انباشته، قیمت سهام فارغ از تحلیل با نوسان مثبت روبهرو شده است.
بازار سهام روز گذشته بازاری شاداب و توام با حضور انبوه خریداران سهام بود که در این بین گروههای سیمانی، قطعهسازی، معدنی و تجهیزاتیها در کنار برخی تکسهمها از جمله شرکتهای پر تقاضای این بازار بودند. به نظر میرسد بازار سهام در دو روز معاملاتی باقیمانده تا پایان سال نیز به لحاظ سنتی همچنان با حضور خریداران سهام بهویژه در گروههای کوچک از جمله فناوری اطلاعات، بانکها و تکسهمهای فرابورسی مواجه باشد.
خبرهای امیدوارکننده در گروه مخابرات
روز دوشنبه خودروییها، فلزات اساسی و بانکها با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروههای صنعتی قرار گرفتند. در گروههای مخابراتی نیز در پیش بودن مجامع مخابرات و همراه اول و انتظار برای سود نقدی مناسب در مجمع در کنار انتشار برخی خبرهای امیدوارکننده در این گروه باعث شده تا صندوقها و شرکتهای سرمایهگذاری در این گروه فعال شوند.
در گروه معدنی اما کمبود نقدینگی اگرچه سهامدار عمده را به عرضه سهام در دوقلوهای سنگ آهنی (چادر ملو و گل گهر) و هلدینگهای سرمایهگذاری آنها ترغیب کرده اما سهامداران حقیقی خسته این گروه را برای نشستن در صف خریدهای پایدار سهام همچنان امیدوار کرده است.
در گروه خودرویی دیروز با بازگشایی ایران خودرو، با وجود عرضه سهام از سوی سرمایهگذاری سمند، شاهد شکلگیری صف خرید 83 میلیون سهمی در پایان معاملات بودیم. در گروه فلزات اساسی دیروز همسو با تداوم رشد قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی قیمت سهام در گروههای فولادی و سرب و روی با نوسان مثبت همراه شد، بهطوری که انتظار برای متعادل شدن قیمتها در دامنه نوسان مثبت قیمتی پس از پایان عرضه حقوقیها در هفتههای گذشته، افزایش یافته است.
حضور پر رنگ حقوقیها در بازار
نماد معاملاتی گروه مدیریتی سرمایهگذاری امید سهامدار حقوقی این شرکت 60 میلیون سهم به ارزش بیش از 11 میلیارد تومان را به کدهای تابعه بازارگردانی کرد. در بانک سینا بیش از 48 میلیون به ارزش بیش از 8 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده حقوقی بازارگردانی شد. در پتروشیمی مبین و پالایشگاه نفت اصفهان نیز به ترتیب 20 میلیون سهم به ارزشهای بیش از 8 میلیارد تومان و 6میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده حقوقی بازارگردانی شد.
در نماد معاملاتی سختآژند نیز کمتر از 20میلیون سهم به ارزشی بیش از 12 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده حقوقی به کدهای تابعه جابهجا شد. در بانک ملت نیز 10 میلیون سهم به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده حقوقی با معاملات درون گروهی همراه بود. همچنین در نماد معاملاتی داروسازی الحاوی بیش از 4 میلیون سهم به ارزش کمتر از 2 میلیارد تومان بازارگردانی شد.
بزرگترین عرضه اولیه فرابورس در سال 94
با کشف قیمت 74 هزار ریالی شرکت تولید نیروی برق دماوند، بزرگترین عرضه اولیه امسال فرابورس ایران رقم خورد. در این فرآیند، 32 میلیون و 200هزار سهم از مجموع 460 میلیون سهم معادل 7درصد این نیروگاه در بازار دوم واگذار و با این حساب، چهاردهمین عرضه اولیه امسال در فرابورس ایران ثبت شد.
کشف قیمت با 19 میلیون و 320 هزار سهم انجام شده و پس از آن 12 میلیون و 880 سهم در ساعت 12:40 به معاملهگران آنلاین اختصاص داده شد. در عرضه «دماوند» هر ایستگاه کاری توانست تا سقف 13 هزار و 500 سهم خریداری کند، درحالیکه صندوقهای سرمایهگذاری سهمیهای نداشتند. در شرایطی که سود هر سهم این نیروگاه برقی در سال جاری 7 هزار و 988 ریال بوده، پیشبینی سود هر سهم آن برای سال آینده 9 هزار و 926 ریال بوده است.
ارتباط با نویسنده: [email protected]