معامله گران بورس تهران همچون روزهای اخیر با چشم های خیره به رخدادهای سیاسی و انتخاباتی تأثیرگذار بر بازارهای جهانی نگریستند، شاخص کل بورس تهران ۱۱۶ واحد افت کرد و به رقم 79 هزار و 137 واحد رسید. بازار سهام در گروه خودرویی ها معاملاتی متعادل و در محدوده صفر تابلو را در حالی نظاره گر بود که غلبه عرضه حقوقی ها بر تقاضای سهام روندی متعادل و ساکن را بر معاملات این گروه و شرکت های سرمایه گذاری وابسته بر آن حاکم کرد.
در گروه سیمانی ها پس از پیشخور شدن خبرهای مثبت از جمله آغاز معاملات رینگ صادراتی سیمان در بورس کالا، معاملات این گروه فعلا درجا زد. گروه کانی های غیرفلزی و در عین حال برخی نمادها در گروه ماشین آلات و دستگاه های برقی دستخوش نوسان گیری معامله گران حرفه ای بازار شدند. در گروه غذایی ها و دارویی ها و همچنین گروه کاشی و سرامیک نیز انتظار برای بازدهی کوتاه مدت همچنان جذابیت نوسان گیری را برای برخی معامله گران در روزهای کم نوسان بازار افزایش داده است.
ادامه اصلاح شاخص کل
همانطور که انتظار می رفت، بار دیگر بورس تهران در اغما فرورفته و قیمت ها و شاخص ها در حال اصلاح و استراحت هستند. از یک سو، قیمت ها طی 45 روز اخیر و از ابتدای مهر ماه، بسیار بالا رفته بود و نیاز به اصلاح داشت و از سوی دیگر، فصل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و منازعه سخت دو حزب بزرگ این کشور یعنی جمهوریخواهان و دموکرات ها را شاهدیم. درحالی که کارشناسان بازار سهام عوامل دیگری مانند کاهش بهای نفت و شکست مذاکرات اوپک، افت قیمت های جهانی برخی کالاها و مواد، فرورفتن در رکود بیشتر اقتصادی در اکثر شرکت ها و کارخانجات را نیز در کاهش این روزهای شاخص کل دخیل دانسته اند. به هر حال باید تا پایان هفته جاری و اعلام نتایج نهایی انتخابات آمریکا صبر کرد و منتظر ماند و دید چه کسی و کدامین حزب اختیارات کاخ سفید را به دست خواهد گرفت. آنچه مسلم است از نگاه فعالان بورس، پیروزی دموکرات ها، بیش از هر گزینه دیگری شرایط را به نفع بازار سهام رقم خواهد زد.
رشد 1.7 درصدی ارزش بازار بورس تهران
براساس گزارش هفتگی بررسی بازارها که به بررسی عملکرد بورس تهران، فرابورس ایران و 17 بورس معتبر خارجی پرداخته، ارزش بازار بورس تهران در هفته دوم آبان 1.7 درصد رشد را ثبت کرده است. مطابق این گزارش که هر هفته توسط مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران تهیه و منتشر می شود، صنعت «بانک ها و مؤسسات اعتباری» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و 37درصد از حجم معاملات هفتگی را از آن خود کرد. صنعت «خودرو و ساخت قطعات» و «استخراج کانه های فلزی» به ترتیب با 9 و 8 درصد حجم معاملات هفتگی، در رده های بعدی قرار گرفتند. صنعت «استخراج سایر معادن» با بازدهی 9.2درصد، در صدر صنایع بورسی قرار گرفت. در مدت مشابه صنعت «استخراج زغال سنگ» با افت 14.3درصدی، بیشترین افت را تجربه کرد. در مدت یادشده و در میان شرکت ها، «پتروشیمی فناوران» با 23.2درصد و «زغال سنگ نگین طبس» با منفی 14.3درصد، به ترتیب بیشترین و کمترین بازدهی را داشتند. در میان شاخص های بورس های معتبر بین المللی در هفته گذشته، شاخص بورس عربستان سعودی (TASI) با رشد 1.8 درصدی، بیشترین بازدهی و شاخص بورس آلمان (DAX) با افت 2.6درصدی، کمترین بازدهی را به خود اختصاص دادند.
کاهش 1.6 واحدی آیفکس
در معاملات روز گذشه بازار فرابورس ایران، آیفکس ۱.۶ واحد کاهش یافت و در رقم ۸۳۶.۹ ایستاد. ارزش معاملات فرابورس ایران رقم ۱۴۲ میلیارد و ۳۴۶میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را تجربه کرد که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از ۱۵۲میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله در ۱۷هزار و ۷۹۰ نوبت دادوستد بود. در این روز نمادهای سهامی ذوب آهن اصفهان، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی زاگرس، تولید نیروی برق دماوند و نفت ایرانول بیشترین تأثیر منفی را بر آیفکس گذاشتند. از دیگر سو پتروشیمی مارون، بیمه دی، شرکت بیمه اتکایی امین، مهندسی صنعتی روان فن آور و شرکت آهن و فولاد ارفع، بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس به جا گذاشتند.
ارتباط با نویسنده : [email protected]