شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان نخستین روز معاملاتی هفته به رشد ۷۶ واحدی بسنده کرد و به این ترتیب پس از سه روز تعطیلی بورس نفسی تازه کرد و اندکی مثبت شد. با این حال روز گذشته بازار سهام کمهیجان بود و از حجم و ارزش خریدها به میزان قابل توجهی کاسته شده است بهطوری که حجم و ارزش معاملات کمتر از زمستان 94 شده و سایه رکود بر این بخش از فعالیتهای اقتصادی نیز مستولی شده است.
ارزش معاملات به 237 هزار و 406 میلیون و 200 هزار ریال بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن 861 میلیون و 211 هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 61 هزار و 388 معامله بود. نماد شرکت ایران خودرو با 57 واحد افزایش در شاخص بیشترین تأثیر را در روند مثبت بازار داشت و سایپا نیز با 48 واحد افزایش شاخص کل بورس را بالا کشید. در کفه مقابل نماد بانک ملت با 40 واحد کاهش در شاخص کل بیشترین تأثیر را در افت بازار داشت، همچنین صنایع پتروشیمی خلیجفارس و سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی از دیگر تنزلدهندگان شاخص بودند. توسعه معادن روی ایران، واسپاری و سپنتا بیشترین افزایش قیمت سهام و همچنین موتوژن، کابل البرز و سرمایهگذاری اعتباری ایران بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
در جا زدن شاخص کل در کانال 76 هزار واحد
از دیگر سو، شاخص کل توان عبور قدرتمند از سطوح فعلی و نیمه کانال 76 هزار واحدی را ندارد و مدتها است که در این منطقه دست و پا میزند. درحالیکه انتظار میرفت با آغاز به کار مجلس جدید و روشن شدن سیاستها و خط مشی نمایندگان جدید مجلس، شاهد برونرفت از اوضاع رکودی فعلی و خلق رونق در فضای اقتصادی کشور باشیم، ولی دماسنج بازار سهام تاکنون از این تغییر از بعد مثبت روانی نیز تأثیر نپذیرفته است.
در فضایی اینچنینی پیشبینی میشود بازار سهام در کوتاهمدت به سمت هیجان حرکت و سپس در یک دوره میانمدت رفتار خود را اصلاح کند، چنان که خوشبینیهای مفرط پس از برجام در یک دوره کوتاهمدت باعث رشد بازار شد و حالا در یک فرآیند میانمدت قیمتها به خصوص قیمت سهام گروه خودرویی در حال اصلاح است. در این شرایط تنها صف خرید و شایعه در بازار حکمرانی میکند و تمامی بازیگران بورس به یکدیگر بیاعتماد شدهاند.
رشد 5 واحدی شاخص فرابورس
بازار فرابورس در شانزدهمین روز خردادماه شاهد خریدوفروش 344 میلیون ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 285 میلیارد و 560 میلیون ریال بود. آیفکس هم با رشد 6 واحدی نسبت به روز معاملاتی پیشین نمایشگر عدد 820.45 بود و نماد پتروشیمی مارون بیشترین تأثیر را در این وضعیت داشت. در بازار اول 47 میلیون ورقه بهادار به ارزش 139 میلیارد ریال دادوستد شد و همینطور 58 میلیون و 470 هزار ورقه بهادار به ارزش 178 میلیارد و 50 هزار ریال در بازار دوم مورد معامله قرار گرفت.
بیشترین حجم و ارزش معاملات سهام روز یکشنبه متعلق به ذوبآهن اصفهان با معامله 20 میلیون سهم به ارزش 67 میلیارد ریال بود. در عین حال سهام توسعه حملونقل ریلی پارسیان، صنعتی مینو و زرین معدن آسیا بیشترین افزایش قیمت و صنایع فولاد آلیاژی یزد، البرز بالک و سرمایهگذاری مسکن الوند بیشترین کاهش قیمت را در روز جاری تجربه کردند.
در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز بیشترین حجم معاملات متعلق به اوراق مشارکت میدکو بود و ارزش معاملات روزانه در تمام نمادهای اسناد خزانه اسلامی به رقم 71 میلیارد و 760 میلیون ریال رسید. همچنین، بیشترین حجم معاملات ETF هم به صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان با خریدوفروش یک میلیون و 600 هزار سهم اختصاص یافت. هر ورقه اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در بازه 830 تا 840 هزار ریال مبادله شد.
بیشترین افت قیمت مربوط به نماد دیماه 94 بود. روز گذشته شاهد بازگشایی نماد معاملاتی شرکت نفت ایرانول و همکارانسیستم پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی هر سهم و نماد معاملاتی شرکت بیمه نوین پس از برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام در خصوص افزایش سرمایه بودیم و نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان با توجه به اطلاعات دریافتی مبنی بر تغییر با اهمیت در اطلاعات پیشبینی سود هر سهم سال مالی 1396 متوقف شد.
ارتباط با نویسنده : [email protected]