رئیسجمهوری در نشست خبری خود با خبرنگاران درخصوص آمار بالای ردصلاحیتها برای انتخابات مجلس دهم گفت: در داخل هم باید مدل برجام را اجرا کنیم. حسن روحانی ادامه داد: اطلاعات اولیهای که به من دادند نیز خوشحالکننده نبود. در مرحله ثبتنام شاهد استقبال خوبی بودیم و نتایج بررسیهای هیاتهای اجرایی نیز امیدوارکننده بود اما اکنون برخی احراز صلاحیت نشدند که امیدواریم شورای نگهبان به آنها رسیدگی کند و اگر کسی احراز صلاحیت نشده، شورا دخالت کند و من نیز بهعنوان رئیسجمهوری از همه اختیاراتم در این زمینه استفاده میکنم.
رئیسجمهوری کشورمان خاطرنشان کرد: امیدوارم شورای نگهبان که پاسدار قانون اساسی است همچون دولت که پاسدار قانون اساسی است و ما وظایف مشترکی داریم در انتخابات نیز بر اجرایی شدن قانون اساسی نظارت خوبی داشته باشد و امیدوارم این موضوع را بهگونهای حل و فصل کند که منویات مقام معظم رهبری در راستای برگزاری انتخابات پرشور و اینکه فرمودند حتی کسانی که نظام را قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند، اجرایی شود.
وی یادآور شد: شورای نگهبان انشاءالله این دغدغه خاطر را حل کند و نگذارد دلواپسی در کشور به وجود بیاید. رئیسجمهوری در نخستین نشست خبری خود پس از اجرای برجام با بیان اینکه بعد از 12 سال ایستادگی و مقاومت و صبر و استقامت و فداکاری و دادن شهیدان بزرگ در ایران به نقطه عطفی دست یافتهایم، اظهار کرد: روز پیروزی ملت ایران در زمینه سیاسی است و ملت ایران ثابت کرد که تعامل سازنده درست است و ما میتوانیم با دنیا تعامل کنیم به نفع ملتمان و نه به ضرر دیگران.
وی با اشاره به اینکه تجار و کارآفرینان ما میتوانند از مسیر قانونی و معمول نقل و انتقالات بانکی، فعالیتهای تجاری و صادرات خود را با تسهیلات بیشتر آغاز کنند، گفت: بانکهای کشور از بانکهای جهان برای مسائل مالی و پولی خدمات لازم را اخذ خواهند کرد و خدمات ضروری را به مردم کشورمان خواهند داد. وی با بیان اینکه خرید هواپیماهای مدرن در دسترس شرکتهایی است که میخواهند خدمات لازم را به مردم ارائه دهند، افزود: از امروز ایمنی هوایی ما برای مسافران عزیز بیشتر خواهد شد.
رئیسجمهوری در ادامه سخنان خود گفت: نهتنها تحریم بانکها در سایه مسائل هستهای برداشته شد بلکه روابطشان با دنیا باز شد. وی با بیان اینکه مسیر اقتصاد یک مسیر توام با حرکت منظم و حساب شده و با آرامش است، تصریح کرد: کشور ما دارای نیروی انسانی لایق، سرمایه کافی و انرژی است و ثبات و امنیت دارد. پس در بسیاری از زمینهها آماده سرمایهگذاری هستیم.
روحانی با بیان اینکه 150 شرکت خارجی در ماههای اخیر از 50 کشور به ایران سفر کردهاند و مذاکرات متعددی داشتهایم، گفت: این موضوع نشان از آن دارد که سرمایه خارجی قابل جذب است اما اینکه چقدر سرمایه جذب میکنیم دولت و بخش خصوصی و بخش سیاسی باید دست به دست هم دهند تا جاذبهها برای جذب سرمایه را بیشتر کنیم. رئیسجمهوری همچنین در مورد برنامه دولت ایران پس از تغییر دولت در آمریکا و احتمال روی کار آمدن تندروها در این کشور گفت: اینکه در اجرای برجام با مشکلاتی مواجه هستیم و باید به فکر باشیم و مراقبت و رصد کنیم امری طبیعی است.
روحانی با بیان اینکه در آمریکا هر گروهی بعدا دولت را در اختیار داشته باشد تعهدی که امروز دولت فعلی در برجام به ما داده است، تعهد دولت آمریکاست و نه این دولت و آن دولت، افزود: این تعهد استمرار پیدا میکند و فرقی ندارد هر دولتی روی کارآید به این چارچوب متعهد است و قطعنامه 2231 برای همین است.رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه صهیونیستها و تندروهای آمریکا تلاش میکنند علیه حرکتی که در برجام شکل گرفته است اقدامی انجام دهند، خاطرنشان کرد: همه باید بدانیم دنیا به این نتیجه رسیده که راه تحریم راه صحیحی نیست و راه باخت - باخت است و به ضرر همه است.
مانعی برای سرمایهگذاری آمریکا وجود ندارد
روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره نقش بخش خصوصی در افزایش سرمایهگذاریهای خارجی و با اشاره به ضعف این بخش، گفت: تلاش دولت بر این است که بخش خصوصی نقش بیشتر و پررنگتری داشته باشد و دولت تلاش میکند در قوانین و مقررات حمایتهای بیشتری از بخش خصوصی انجام دهد.رئیسجمهوری کشورمان در ادامه یادآور شد: اینکه محیط کسبوکار بهبود یافته به این دلیل است که فضا و تحرک برای بخش خصوصی بیشتر شده و امیدواریم در پسابرجام فضای بهتری برای فعالیت بخش خصوصی مهیا شود.
روحانی همچنین در خصوص رابطه اقتصادی ایران و آمریکا، گفت: اگر آمریکا بخواهد در کشورمان سرمایهگذاری کند مانعی وجود ندارد و اگر خودشان قوانین مانعی دارند باید برداشته شود. در حال حاضر نیز در زمینه واردات هواپیمای مسافربری و صادرات برخی کالاهای ایرانی به آمریکا نیز موانع برداشته شده و این به نفع مردم ایران و آمریکا خواهد بود. وی تاکید کرد: از طرف ما مانعی برای سرمایهگذاری توسط آمریکا و ورود تکنولوژی به کشومان وجود ندارد.