شاخص کل بورس اوراق بهادار روز چهارشنبه با 60 واحد کاهش و ثبت رقم 76 هزار و 84 واحد، دومین هفته خردادماه را با روندی کاهشی به پایان رساند. به این ترتیب در هفته دوم خردادماه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روند نزولی را پی گرفت؛ به طوری که چیزی نمانده بود از کانال 76 هزار واحدی نیز سقوط کند و وارد کانال 75 هزار و 950 واحدی شود. بهظاهر شرایط مبهم اقتصادی ایران در روزهای پسابرجام و تداوم سیاست انتظار، صبر عدهای از سرمایهگذاران بورسی را لبریز کرده و این موضوع باعث شده آنها برای فروش سهامهای خود صف بکشند.
آنچه این روزها در بورس تهران به چشم میآید فقر شدید نقدینگی و بیمیلی سهامداران برای حضور در گروهها و نمادهای معاملاتی پیشرو است. در عین حال درجازدن قیمت سهام خودروییها و عدم ورود جریان نقد عملیاتی در این شرکتها باعث شده تا زیر سایه سنگین رکود بر فضای کسبوکار، بورس تهران نیز درجا زند.
گروه محصولات غذایی و قطعهسازان مورد توجه سهامداران
روز گذشته فعالان بازار سهام همپای بازارگردانها در نمادهای معاملاتی پیشرو از جمله خودروییها شاهد معاملاتی مبهم در کلیت معاملات تالار شیشهای بودند، این در حالی بود که حتی عرضه اولیه سهام یک شرکت جدید نیز نتوانست شادابی چندانی را دستکم برای گروههای مالی و نهادهای وابسته به آن فراهم کند. دیروز بازار سهام چون روزهای گذشته بازاری خنثی و رخوتآور بود که همچنان تکسهمها و شرکتهای کوچک بهویژه در گروه غذاییها و قطعهسازان را مورد توجه خود قرار داده بود.
در گروه سایر کانیهای غیرفلزی بودجه برآوردی شرکت شیشه و گاز با سرمایه 25 میلیارد تومانی برای سال مالی منتهی به پایان اسفندماه 95 رقم 2328 ریال اعلام شد. این در حالی است که سود هر سهم پس از کسر مالیات شیشه و گاز در گزارش قبلی این سال مالی 257 ریال اعلام شده بود که اکنون با تعدیل مثبت 806 درصدی خود را آماده بازگشایی در هفته آینده کرده است. در این نماد معاملاتی به تازگی آگهی مزایده فروش زمین مهرآباد این شرکت منتشر شده و گزارشها از واگذاری این دارایی به شرکت نوشابه ساسان حکایت دارد. بر این اساس سهامدار عمده بنا دارد این درآمد غیرعملیاتی را از طریق افزایش ظرفیت تولید و فروش شرکت به سود عملیاتی مداوم تبدیل کند.
کاهش 1.8 واحدی آیفکس
در پایان معاملات 12 خردادماه 1395 بازار فرابورس، یک میلیارد و 300 میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 817 میلیارد و 960 میلیون ریال در 39 هزار و 701 نوبت معامله شد. در عین حال، آیفکس پس از افت و خیز چند باره با کاهش 1.8 واحدی نسبت به دیروز، نمایشگر عدد 814.65 شد. سهام شرکتهای توسعه حملونقل ریلی پارسیان، نفت پاسارگاد و گروه فنآوا بیشترین رشد قیمت را داشتند و بیشترین افت قیمت نصیب شرکت صنعتی مینو، روان فنآور و توکا رنگ فولاد سپاهان شد.
بیشترین حجم و ارزش معاملات روز گذشته مربوط به خریدوفروش 37میلیون سهم سرمایهگذاری مسکن الوند به ارزش 44میلیارد و 410 میلیون ریال بود و نماد شرکتهای ذوبآهن اصفهان و پالایش نفت تهران پربینندهترین نمادهای بازار بودند. هر برگه حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در محدوده 810 تا 846 هزار ریال معامله شد و بیشترین افزایش قیمت این اوراق در نماد آذرماه 94 به میزان 1.88 درصد اتفاق افتاد.
خریدوفروش 203 میلیارد ریال در بازار اول فرابورس
در آخرین روز معاملاتی هفته، بازار اول شاهد خریدوفروش 78 میلیون اوراق بهادار به ارزش 203 میلیارد ریال بود و در بازار دوم 48 میلیون اوراق بهادار به ارزش 144 میلیارد و 50 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. بالاترین حجم و ارزش معاملات ETF در اختیار صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان با معامله یک میلیون و 750 هزار سهم به ارزش 23 میلیارد و 140 میلیون ریال بود و پس از آن صندوق گنجینه آینده روشن و آرمان آتی کوثر بیشترین حجم معامله را داشتند.
در نخستین روز پذیرهنویسی سهام در دست انتشار شرکت اعتباری ثامن در فرابورس ایران، 930میلیون سهم این شرکت پذیرهنویسی شد. همینطور، بیشترین حجم معاملات اوراق با درآمد ثابت مربوط به دادوستد اسناد خزانه اسلامی «اخزا2» به ارزش 38 میلیارد و 160 میلیون ریال بود ضمن آنکه در مجموع، 44 میلیارد ریال معامله در نمادهای اسناد خزانه اسلامی رقم خورد.
روز گذشته شاهد بازگشایی نماد معاملاتی شرکت نفت ایرانول و شرکت همکاران سیستم و شرکت تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی هر سهم و نماد معاملاتی شرکت بیمه نوین پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام در خصوص افزایش سرمایه بودیم و در پایان معاملات دیروز، نماد معاملاتی شرکت افرانت جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام در روز دوشنبه متوقف شد.
ارتباط با نویسنده : [email protected]