جمعه, ۲۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 17 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

صندوق بازنشستگی کشوری یکی از ثروتمندترین صندوق های بازنشستگی در ایران است که در سال های اخیر همواره پرحاشیه و خبرساز بوده و حالا با استعفای محمود اسلامیان، مدیرعامل آن دوباره به صدر خبرهای رسانه ها بازگشته است. خبر استعفای اسلامیان را روز یکشنبه رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت کار اعلام کرد و گفت که مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، استعفای خود را تقدیم علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرده است.

ربیعی نیز دیروز در دو توییت متوالی درباره شرایط صندوق های بازنشستگی و وضعیت بازنشستگان به این ماجرا واکنش نشان داد و ابتدا نوشت:  «صندوق های بازنشستگی با شرایط بحرانی به دولت روحانی رسید. ساماندهی و افزایش بهره وری آنها را دنبال کردم و با جدیت ادامه می دهم» و سپس در توییت دیگری ادامه داد: «در هر تصمیم و تغییری مصالح گروه های ذی نفع به ویژه بازنشستگان در اولویت است» این در حالی است که همزمان با این ماجرا، زمزمه های استیضاح ربیعی نیز در مجلس شنیده می شود و همین یک ماه پیش بود که او از سوی نمایندگان مجلس کارت زرد دریافت کرده بود.

اما نکته جالب  در این میان، خبرهایی است که یک روز پس از استعفای اسلامیان در رسانه ها مطرح شده و دلیل استعفا را قضیه دیمیتریس عنوان کرده است، اما دیمیتریس کامبیس کیست و نقش او در ماجرای استعفای مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری چیست؟

جنگ نفتکش ها

نام دیمیتریس کامبیس در حافظه تاریخی جامعه ایران چندان غریبه نیست و نخستین بار نام این تاجر یونانی در ماجرای خرید هشت فروند نفتکش در دولت احمدی نژاد مطرح شد. از آنجا که شرکت ملی نفتکش ایران از سال 2012 به خیل شرکت های تحریم شده پیوسته بود، بنابراین قرار شد دیمیتریس 250 میلیون دلار از شرکت ملی نفتکش دریافت کند و در مقابل، هشت فروند نفتکش برای ایران خریداری کند، اما این غول کشتی ساز یونانی تنها چند فروند نفتکش به ایران تحویل می دهد و از انجام تعهد و برگرداندن بقیه پول سر باز می زند.

این اتفاق در زمان وزارت حمید بهبهانی در دولت احمدی نژاد اتفاق افتاد و با روی کار آمدن دولت یازدهم و دستگیری بابک زنجانی، رسیدگی به این پرونده در دستور کار قرار گرفت. سپس در اواخر مهرماه سال گذشته دیمیتریس به ایران  آمد و توسط وزارت اطلاعات و قوه قضاییه بازداشت شد.

در این میان، محمود اسلامیان به عنوان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری که شرکت ملی نفتکش ایران یکی از زیرمجموعه های آن است، از جمله پیگیرکنندگان این پرونده بود و بارها در طول سه سال ریاستش و به ویژه با دستگیری دیمیتریس ابراز امیدواری کرده بود که این پرونده هرچه سریع تر تعیین تکلیف شود و مبلغ مربوطه به شرکت ملی نفتکش ایران عودت داده شود؛ اتفاقی که البته هرگز رخ نداد و در ادامه دیمیتریس از ایران فرار کرد و اکنون بنا به گمانه زنی های رسانه ها به نظر می رسد که دلیل اصلی استعفای اسلامیان یا یکی از دلایل اصلی او همین بوده است.

اسلامیان در نشست خبری شهریورماه سال گذشته گفته بود: «در گذشته منابعی از شرکت خارج شده بود که از سوی دادستانی تهران مجددا بازگشت که آخرین مورد آن مربوط به فردی یونانی است که در جریان معامله ای، 28 میلیون دلار از منابع شرکت ملی نفت را در اختیار داشت که تحویل نداده بود، اما سه هفته پیش از سوی دادستانی تهران این فرد بازداشت شد. این در حالی است که طی سه سال گذشته از پرداخت این مبلغ خودداری کرده بود و باید به بیت المال بازگردد.»

کارنامه مدیریت 3ساله

قضیه دیمیتریس کماکان بر جای خود باقی است و پرونده نفتکش ها  هنوز باز است، اما از آنجا که دیمیتریس کامبیس از ایران گریخته و این پرونده همان پرونده ای بوده که محمود اسلامیان بارها به عنوان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، خواهان تعیین تکلیف آن بوده، حالا با فرار این تاجر یونانی گمانه زنی های بسیاری مطرح شده که دلیل استعفای اسلامیان، بی ارتباط با پرونده دیمیتریس کامبیس و گریختن او از ایران نبوده است. البته برخی نیز در این میان بر این باور هستند که استعفای مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری هیچ ارتباطی به پرونده دیمیتریس نداشته است و همانطور که وزیر کار مطرح کرده احتمالا دلیل این استعفا خستگی بوده است.

با این همه، اسلامیان در نامه خداحافظی اش با بازنشستگان هیچ اشاره ای به دلیل استعفایش نکرد و تنها با اشاره به کارنامه سه ساله اش در صندوق بازنشستگی کشوری، از افزایش وام های قرض الحسنه، سفرهای زیارتی-سیاحتی، واگذاری خودرو و ساخت خانه های امید در سطح کشور سخن گفت؛ او به خرید سهام بیمه ملت نیز اشاره کرد و بازپس گیری 2هزار و 100میلیارد تومان از اموال ازدست رفته صندوق با حمایت دستگاه قضایی را از خدمات خود در دوره مدیریت سه ساله اش برشمرد. اگرچه او بسیار امیدوار بود تا در کارنامه مدیریتش بر صندوق بازنشستگی کشوری، مبلغ شرکت ملی نفتکش ایران نیز بازگردانده می شد؛ اتفاقی که شاید بعدها بیفتد، حتی اگر اسلامیان در صندوق بازنشستگی کشوری حضور نداشته باشد.

ارتباط با نویسنده : ivankaramazof@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/YCpqnbKe
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه