شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

تعیین اهداف از پیش تعیین شده و مشخص برای کارآفرینان تازه کار و شرکت های تازه تأسیس، کار بیهوده ای است و معمولاً نتیجه مطلوبی ندارد.

وقتی کارآفرینان جاه طلب برای اولین بار وارد دنیای کسب وکار می شوند معمولاً اولین کاری که انجام می دهند تهیه لیستی از اهداف شان است. شاید با خود فکر کنید این کار بهترین راه برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار جدید است؛ اما اگر کسی به شما بگوید که این طرز تفکر در دنیای امروز به کارتان نمی آید، نباید زیاد تعجب کنید.

البته این سخن به این معنی نیست که تعیین هدف برای فعالیت هایتان کار بیهوده ای است ولی واقعیت این است که در اکثر کسب وکار ها ی جدید تهیه لیستی از اهداف و به روز رسانی مداوم آن، آن گونه که فکر می کنید برای موفقیت مهم نیست.

برای یک لحظه به این موضوع فکر کنید: ما اغلب سرگرم ایجاد اهداف هوشمند هستیم؛ اهدافی که دقیق، قابل سنجش، قابل دستیابی، مرتبط و بر مبنای جدول زمانی باشند. اما اگر شما در کسب وکار خود تازه وارد باشید، تشخیص این که چه اهدافی هوشمند محسوب می شوند، کار راحتی نخواهد بود.

البته هدف گذاری برای کسب وکار می تواند مشوق خوبی برای ادامه مسیر باشد، اما گاهی تأکید زیاد بر تعیین اهداف و به روز رسانی مداوم آنها باعث می شود کارآفرینان فرصت های واقعی و بزرگ تری را از دست دهند. در اینجا نگاهی نزدیک به بعضی از علت هایی می پردازیم که نشان می دهند چرا هدف گذاری برای کسب وکار جدید نباید لزوما اولویت اول شما باشد.

۱- اهداف نا مناسب بدتر از بی هدفی هستند

همانطور که قبلا اشاره شد تعیین اهداف از دستیابی به آن بسیار راحت تر است. این گفته به خصوص در کسب وکارهای جدید مشهود است، جایی که کارآفرینان از میزان سرعت پیشرفت خود مطمئن نیستند. به همین دلیل تعیین اهدافی که باعث بهبود عملکرد آنها می شود، رفته رفته سخت تر می شود.

اهداف بیش از حد خوش بینانه، باعث می شود شما احساس موفقیت کنید، درحالی که شاید کسب وکار به سود واقعی نرسیده باشد. این احساس اعتماد به نفس کاذب سبب خواهد شد در آینده اشتباهات بیشتری در کسب وکار مرتکب شوید. از طرف دیگر، اهداف بیش از حد جاه طلبانه شما را تحت فشار نامتعارف قرار داده و سرخورده می کند؛ در این صورت حتی اگر پیشرفت فرد واقعی و قابل ملاحظه باشد، آن را احساس نخواهید کرد.

شان سیلورتون (Sean Silverthorne) در مقاله ای در ژورنال کسب وکار هاروارد نوشت: از اثرات جانبی مخرب برنامه تعیین اهداف می توان به افزایش رفتار های به دور از اخلاق حرفه ای، افزایش تمرکز بر یک بخش از کسب وکار و نادیده گرفتن بخش های دیگر، معیار های ریسک پذیری نامعقول، تحلیل رفتن روحیه و اخلاق در سازمان و کاهش انگیزش درونی اشاره کرد.

همان طور که می بینید هیچ کدام از این موارد برای موفقیت طولانی مدت مناسب نیستند.

۲- احتمال دارد اهمیت فرآیند ها نادیده گرفته شود

هدف گذاری باعث تمرکز بر آینده می شود؛ یعنی مواردی که سعی دارید در ماه ها و سال های پیش رو به آنها دست یابید. اما مشکل این جاست که شما کنترلی بر آینده ندارید. شما نمی دانید که چه اتفاقاتی در آینده بر حوزه کسب وکار تأثیر خواهند گذاشت.

مطلب مرتبط:با نکات کلیدی برای کارآفرینان تازه کار آشنا شوید

در بیشتر موارد تأکید فزاینده بر هدف گذاری منجر به نادیده گرفتن یکی از عناصر مهم موفقیت یعنی بهینه سازی فرآیند می شود. الکس نرنی یکی از بنیان گذاران Create and Go می گوید: هدف گذاری باعث می شود بر معیارهای متغیر و برنامه های آینده متمرکز شوید. اما تأکید بر خود فرآیند انجام کارها باعث می شود در زمان حال و روی آن چیزی که رو به روی شما قرار دارد متمرکز شوید.

الکس نرنی و نامزدش از همین راه توانسته اند کسب وکاری راه بیندازند که تنها از طریق وبلاگ نویسی ماهانه بیش از ۱۰۰ هزار دلار برای آنها درآمد دارد و هم اکنون مشغول جهانگردی هستند. او توصیه می کند: زمان حال تنها چیزی است که شما می توانید کنترل کنید، بنابرین زندگی کردن و استفاده از آن باید کاری باشد که بیشتر وقت خود را به آن اختصاص می دهید.

پس برای رشد کسب وکار به جای این که اهداف بلندپروازانه در سر بپرورانید، باید انرژی خود را روی آن موردی متمرکز کنید که اکنون می توان انجام داد.

۳- اینترنت همه چیز را تغییر می دهد

در دهه اخیر گسترش اینترنت تغییرات عمیقی در حوزه کسب وکارها به وجود آورده است. بسیاری از کارآفرینان بدون اینترنت و منابع عظیمی که در اختیار ما قرار داده است، نمی توانستند کسب وکار خود را راه بیندازند.

از طرف دیگر تغییرات سریع و شدید دنیای دیجیتال به نحوی هدف گذاری برای کسب وکارها را به کاری منسوخ تبدیل کرده است. فقط به این موضوع فکر کنید که چند شرکت مجبور هستند همزمان با تغییر الگوریتم های فیس بوک، اهداف مد نظر خود در شبکه های اجتماعی مجازی را بازاریابی کنند و با در نظر گرفتن بحران بزرگ حال حاضر در شبکه های اجتماعی، مشخص نیست که پس از این چه اتفاقی خواهد افتاد.

پلت فرم های اینترنت مدام در حال تغییر هستند، از این رو تعیین اهداف بلند مدت در بسیاری از کسب وکارها تنها اتلاف وقت است. با در نظر گرفتن این موضوع سعی کنید تمرکز خود را بر زمان حال و کارهای پیش روی خود بگذارید تا این که خود را اسیر تعیین اهدافی کنید که در چند ماه آینده منسوخ خواهند شد.

۴- پاسخ به مشتری بر آینده نگری برتری دارد

شاید در این فکر باشید که شرکت تازه تأسیس خود را در مسیر خاصی قرار دهید؛ اما اگر خواسته های مشتریان در انتهای آن مسیر نباشد چطور؟ آیا واقعاً تعیین اهداف برای آن مسیر لازم است؟ بسیاری از کارآفرینان رو به رشد، اهداف خود را بر مبنای تصور خود از آینده تعیین می کنند و از اهمیت پرداختن به نیازهای مشتری غافل می شوند. کانر برت یکی از مدیران شناخته شده بازاریابی این گونه توضیح می دهد: شرکت هایی که به مشتریان خود توجه نمی کنند و بر اساس ایده های خود جلو می روند، ریسک شکست بالاتری دارند. چشم پوشی از داده های به دست آمده از مشتریان به این معنی است که آن سازمان برای موفقیت تنها به فاکتور شانس تکیه کرده است. شرکت هایی که نیازهای مشتریان را برآورده نمی کنند به احتمال زیاد وضعیت رضایت آنان از خود را بدتر می کنند.

شما نباید اجازه دهید تعیین اهدافِ مبتنی بر آینده نگری بر جمع آوری بازخورد و پرداختن به موضوع نارضایتی مشتریان سبقت بگیرد، در غیر این صورت شرکت شما قابلیت سازگاری نخواهد داشت و از تولید محصول دلخواه مشتریان خود ناتوان خواهد شد.

۵- ترس از شکست همیشه در کمین است

درحالی که تعیین اهداف می تواند برای یک کسب وکار الهام بخش باشد، اما در اغلب موارد نتیجه ای عکس می دهد؛ این حالت به خصوص برای کسب وکارهای تازه تأسیس اتفاق می افتد. به این فکر کنید که اگر در رسیدن به یکی از اهداف تان شکست بخورید چه اتفاقی می افتد. مهم نیست که آن هدف واقع بینانه باشد یا نباشد، نرسیدن به هدف باعث ایجاد احساس منفی در شما می شود و در روش کار شما تأثیر مستقیم می گذارد.

سوزان هث فیلد، کارشناس نیروی انسانی می گوید: تعیین اهداف نامناسب باعث بدبینی افراد، اتلاف وقت و باعث گیجی آنها در مورد تخصیص انرژی و زمان برای کارهای مناسب و ضروری می شود.

اگر اهمیت زیادی به تعیین اهداف نامطلوب بدهید، اشتیاق خود برای انجام کار را از دست می دهید، احتمالا از اهداف خود به کلی دست می کشید و جاه طلبی مخصوص کارآفرینان را دست می دهید.

۶- خلاقیت در اولویت های بعدی قرار می گیرد

شاید بدترین تأثیر جانبی تمرکز بیش از اندازه بر برنامه های تعیین اهداف این باشد که قوه تخیل کارآفرینان تحلیل می رود. برای رسیدن به موفقیت پایدار داشتن خلاقیت و ارائه راه حل های نوآورانه برای یک کارآفرین بسیار ضروری است.

وقتی دست به کار یافتن راه حل برای یک موضوع می شوید، سعی می کنید ایده های جدیدی بپرورانید و خلاقیت خود را شکوفا کنید و لذت کارآفرینی نیز در همین است. اما اگر از قبل برای رسیدن به یک هدف خاصی برنامه ریزی کنید، به احتمال زیاد این لذت را از بین می برید و از فرصت هایی که در طول مسیر به وجود می آیند، غافل می شوید.

هدف گذاری اغلب باعث گرفتار شدن کارآفرین در یک پروسه از قبل تعیین شده یا یک ایده مشخص می شود. در این صورت میل شما برای تغییر کمتر می شود، حتی اگر وضعیت بازار حاکی از این باشد که برنامه فعلی موفقیت را تضمین نمی کند. اما اگر خود را محدود نکنید و به خلاقیت خود اجازه شکوفایی دهید، نه تنها از کاری که انجام می دهید لذت خواهید برد، بلکه کسب وکار شما با شرایط بازار بهتر سازگار می شود و شانس رسیدن به موفقیت بیشتر خواهد شد.

مطلب مرتبط: 10 نکته برای کارآفرینان تازه وارد

به دنبال روش های فعالانه تر باشید

البته این که بسیاری از افراد موفقیت خود را مدیون هدف گذاری می دانند غیرقابل انکار است، اما در دنیای کارآفرینی یک راه حل جامع یا یک نسخه کلی برای موفقیت وجود ندارد. به عنوان یک صاحب کسب وکار نوپا باید تلاش کنید از ایده های خود برای به پیش بردن شرکت استفاده کنید. شاید اجتناب از هدف گذاری در نظر شما کاری در تضاد با حس جاه طلبی وجودتان باشد اما شاید همین کار باعث شود روی مواردی که اهمیت بیشتری دارند، متمرکز شوید.

منبع : ENTREPRENEUR/zoomit
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gGJsWtT7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه