چهارشنبه, ۱۸ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Wed, 9 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: پایگاه خبری «گروه ویژه اقدام مالی» خبر داد که اجلاس این سازمان از امروز یکشنبه و به مدت 6 روز در پاریس برگزار شده و نمایندگان بیش از 200 کشور به بحث و بررسی درباره موضوع های تعیین شده می پردازند.

در اطلاعیهFATF آمده است که بیش از 800 مقام مسئول به نمایندگی از 204 کشور و سازمان بین المللی از جمله صندوق بین المللی پول، سازمان ملل و بانک جهانی به پاریس می روند تا در هفته «اف.ای.تی.اف» شرکت کنند.

در این اجلاس شش روزه که از 14 تا 19 اکتبر، 22 تا 27 مهرماه برگزار می شود، 140 گزارش پیرامون حفاظت از سلامت نظام مالی و مشارکت در امنیت جهانی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد؛ تنظیم مقررات برای دارایی های مجازی جهت جلوگیری از پولشویی و خطرات تامین مالی تروریسم، بررسی راهبردهای اختلال در تامین مالی داعش، القاعده و همکاران آنها و دیگر تروریست ها، اقدام جدید برای برخورد با تامین مالی اشاعه سلاح های ممنوعه، بررسی پیشرفت های ایران و دیگر کشورها از جمله موضوع های مورد بحث این اجلاس است.

علاوه بر این، گزارش برخی سازمان ها ازجمله صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، سازمان ملل، اجلاس سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، سازمان همکاری و امنیت اروپا و یوروپل در اختیار اعضا قرار می گیرد.
ایران از سال 2007 میلادی در فهرست سیاه «گروه ویژه اقدام مالی» قرار گرفت، سپس این مهم از سال 2009 به طور رسمی در بیانیه هایFATF اعلام شد و مقررات اقدام متقابل علیه تهران وضع شد تا کشورها در مراودات مالی و بانکی با ایران احتیاط کنند.

از همان زمان، موضوع خروج ایران از فهرست سیاه «اف.ای.تی.اف» در دستور کار دولت وقت قرار گرفت و موضوع در شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید و از سال 1389 با تصویب «نقشه راه شورای عالی مبارزه با پولشویی» برنامه های اصلاحی در دستور کار قرار گرفت.

نتیجه این اقدام، تهیه لوایح مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بود که پس از کش و قوس های فراوان به تصویب رسید و به استناد تصویب قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، هیات ایرانی توانست تیرماه 1395 شورای حکام گروه ویژه اقدام مالی را به تعلیق ایران از فهرست سیاه متقاعد کند.

دولت با هدف بهبود جایگاه ایران درFATF که نهاد تصمیم گیر و مرجع برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی به شمار می رود، چهار لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو)»، «الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)»، «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» را به مجلس ارسال کرده است. از میان این لوایح، «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» تبدیل به قانون شده است و به تازگی «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم» نیز در مجلس تصویب و راهی شورای نگهبان شد. همچنین لوایح «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو)» و «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» هرچند در مجلس تصویب شده اند اما هنوز به تایید نهایی نرسیده است.

تحریم ایران و اخلال نظام مالی جهان

همچنین نشریه «نیویورک تایمز» در گزارشی درباره تبعات تحریم های ایران برای نظام مالی جهان هشدار داد و نوشت: سیاست خارجی «اول آمریکا» ی دونالد ترامپ می تواند مانعی بر سر فعالیت قلب تپنده نظام مالی جهانی باشد.

به گزارش ایسنا، نیویورک تایمز با اشاره به خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت امسال و اعمال مجدد تحریم ها نوشت: تحریم ها، بانک ها و شرکت های غربی را با یک انتخاب سخت مواجه کرده است: اگر به تجارت با ایران ادامه دهند دسترسی به بازار آمریکا را از دست خواهند داد و جای تعجبی ندارد که بسیاری از آنها تصمیم به قطع یا کاهش روابط خود با ایران گرفته اند. با این حال هنوز یک کانال مالی مهم برای ارتباط با ایران باقی مانده است که آن هم سوئیفت است.

سوئیفت توسط یک شرکت بلژیکی به همین نام فعالیت می کند و نقش مرکزی در هدایت جریانات مالی به سراسر نقاط جهان را دارد؛ به گونه ای که اگر برای مثال یک مشتری در «بانک آمریکا» بخواهد پولی را به بانک دیگر آمریکایی «بارکلی» ارسال کند، بانک مبدا، انتقال پول را از طریق سیستم سوئیفت به بانک مقصد اطلاع می دهد.

از آنجایی که تحریم پیام رسان های مالی از جمله سوئیفت نیز جزو تحریم های آبان ماه آمریکا است، سوئیفت از جانب واشنگتن برای قطع دسترسی ایران به این سامانه تحت فشار است، اما هنوز تصمیمی به انجام این کار نگرفته است.

اکنون دولت ترامپ با انتخاب سختی مواجه است و اگر تصمیم به تحریم سوئیفت یا بانک های مرتبط با آن بگیرد با توجه به اهمیت بالای سوئیفت و عضویت ۱۱ هزار بانک و نهاد مالی از ۲۰۰ کشور جهان در آن، می تواند موجب اختلال گسترده ای در نظام مالی جهان شود. از سوی دیگر اگر سوئیفت تسلیم خواسته آمریکا نشود، امکان نقل و انتقال پول به ایران برقرار خواهد ماند و کمک بزرگی به تلاش های اتحادیه اروپا برای نگه داشتن برجام خواهد بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/kYbuG6N9
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکس
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه