یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

شبکه اجتماعی FriendFinder با مشکلی بزرگ مواجه شده است. به نظر می رسد میلیون ها کاربر این شبکه در آستانه هک شدن قرار دارند.

این اتفاق یکی از بزرگ ترین رسوایی هایی است که بعد از مشکلات در لو رفتن اطلاعات کاربران شرکت یاهو، طی چند ماه اخیر رخ می دهد. به نظر می رسد سلسله بدبیاری های شرکت های معتبر تمامی ندارد و این بار قرعه به نام شرکت ارتباطی friendfinder افتاده است.

براساس برآوردهای اولیه اطلاعات خصوصی بالغ بر 412 میلیون کاربر هک شده است؛ اطلاعاتی شامل کلمه عبور، جزییات حساب کاربری مثل آدرس ایمیل، نام و فامیل کامل، شماره تماس، حساب های بانکی و هر نوع اطلاعاتی که در این وب سایت به ثبت رسیده است.

اگر قرار باشد وضعیت کنونی پیش آمده برای شرکت friendfinder را با شرکت یاهو مقایسه کنیم، به این نتیجه می رسیم که گرچه یاهو با رقم 500میلیون، وضعیتی به ظاهر وخیم تر داشت اما با توجه به تعداد کمتر کاربران friendfinder می توان تصور کرد بیش از 400 میلیون سرقت اطلاعات تا چه حد تکان دهنده و فاجعه بار به نظر می رسد.

براساس نخستین بیانیه های منتشر شده توسط شرکت مذکور، به تمامی افرادی که حساب کاربری دارند توصیه شده فورا اقدام به اعمال برخی تغییرات در حساب های کاربری خود کنند؛ تغییراتی مثل تعویض اسم رمز، حذف برخی اطلاعات شخصی مهم مثل آدرس ایمیل و شماره های بانکی و. . . با همه اینها، مشکلی که ذهن کاربران را به خود مشغول کرده این است که اگر قرار باشد اطلاعات شان به سرقت رفته باشد، آیا امیدی برای عوض شدن شرایط وجود خواهد داشت یا خیر؟

به خصوص اینکه مقامات ارشد friendfinder هنوز به طور رسمی مشکل هک شدن اطلاعات کاربران را نپذیرفته اند. در واقع از متن نخستین بیانیه این شرکت چنین استنباط می شود که مقامات صرفاً به پذیرش برخی مشکلات احتمالی در آسیب پذیری تعدادی از حساب های کاربری اکتفا کرده اند.

از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند بی مبالاتی کاربران این شبکه در ایجاد شرایط فعلی بی تأثیر نیست. درواقع طی سال گذشته، در خصوص احتمال هک شدن بیش از 15 میلیون از حساب های کاربری برخی کاربران هشدار امنیتی صادر شده و از آنان خواسته شده بود، حساب های خود را حذف کرده یا تغییر وضعیت دهند. با این وجود، تقریباً 80درصد از کاربران بدون توجه به این مسئله به استفاده از این شبکه ادامه دادند و هیچ تغییری در وضعیت امنیتی حساب های خود اعمال نکردند.

بر همین اساس می توان تصور کرد بیش از 15میلیون حساب کاربری مخدوش تا چه حد در تخریب شرایط امنیتی این شبکه مؤثر واقع می شود. نکته عجیب تر شیوه رمزگذاری کاربران این شبکه است. براساس برآوردهای اولیه بیش از 90درصد کاربران این شبکه از رمزهایی بسیار آسیب پذیر استفاده کرده اند.

برای مثال یکی از تکراری ترین رمز های عبور این شبکه 123456 است؛ رمزی شش کاراکتری که انتخابش برای رمز عبور بسیار اشتباه به نظر می رسد. اما کدام ایمیل ها در این شبکه بیش از سایرین در معرض آسیب قرار گرفته. اگر قرار باشد طبقه بندی انجام شود، به ترتیب: Hotmail، یاهو و جی میل رتبه اول، تا سوم حملات را به خود اختصاص داده اند.

اما سوال بعدی این است که کدام ملیت ها بیش از بقیه هدف این آسیب قرار گرفته اند؟

انگلیسی زبان ها با بیش از 248 میلیون کاربر، اسپانیایی زبان ها با بیش از 6 میلیون کاربر و پرتغالی ها، فرانسوی ها و چینی ها با رکوردهای نزدیک به هم و 2 میلیون نفری، بالاترین رتبه های مشکل حساب های کاربری را به خود اختصاص داده اند.

ارتباط با نویسنده: royapakseresht@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GafoqrBt
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه