حسن علیدوستی، مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران با تأکید بر اینکه درباره کالاهای ورود موقت اختلاف نظر بین دستگاهها وجود دارد، تصریح کرد: از نظر قانونی نیاز به مجوز سازمانهای مربوطه در مورد کالاهای ورود موقت نیست. به گزارش ایسنا، علیدوستی با بیان اینکه در نظارت روی کالاهای ورود موقت بحث مفصلی با وزارت جهادکشاورزی داریم، اظهار کرد: وزارت جهادکشاورزی میگوید باید در ورود موقت اظهارنظر کنم درحالیکه از لحاظ قانونی این وزارتخانه صلاحیت اظهارنظر و ارائه مجوز در رابطه با کالای ورود موقت را ندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با ما هم نظر است.
وی با بیان اینکه در مورد اقلام خوراکی از نظر جهادکشاورزی استفاده میکنیم، ادامه داد: در مورد کالاهایی نظیر پاکتهای بستهبندی اصراری به نظر جهادکشاورزی نیست. مدیرکل دفتر صادرات گمرک در ادامه با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی با توجه به قیمتهای حمایتی در مورد گندم، شکر و. . . در بحث تمدید مجوز ورود موقت این کالاها اصرار دارد که نظراتش اعمال شود، تصریح کرد: این وزارتخانه با توجه به قیمتهای حمایتی که از محصول داخلی مثل شیرخشک، شکر و گندم دارد مخالف ورود موقت این کالاهاست و هماکنون ۲۳ هزار تن شیرخشک در انبارها مانده است که باید تصمیم در این رابطه منطقی باشد.
علیدوستی با تأکید بر اینکه همه ما مجموعه یک دولت هستیم و چنانچه نظر وزارت جهادکشاورزی منطقی باشد نمیتوانیم آن را رد کنیم، افزود: در حال مذاکره با وزارت جهادکشاورزی هستیم و نمیشود حرف منطقی آنها را نادیده گرفت.
مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران با اشاره به اینکه در مورد گندم همیشه این سختگیریها بوده است که هیچ وقت نمیگذاشتیم به ماکسیمم مدت برسد، گفت: عدم امکان تمدید ورود موقت گندم به کشور نظر وزارت جهادکشاورزی بود. این مقام مسئول در پاسخ به سوال یکی از فعالان اقتصادی مبنی براینکه چرا به شرکتهای ترک مجوز حمل آرد به عراق داده شده است، گفت: این موضع به مسائل کلان کشور برمیگردد. تعاملاتی با ترکیه داریم هنگامیکه عراق در جنگ با داعش بود ازسوی ترکیه برای ترانزیت آرد به عراق از طریق مرز مهران و شلمچه درخواستهایی داشتیم و چنانچه به این شرکتها مجوز ترانزیتی حمل آرد داده نمیشد ترکیه نیز محدودیتهایی را برای ورود کامیونهای صادراتی ایران ایجاد میکرد.
وی با تأکید براینکه مجوز ترانزیت کالا به عراق از طریق مرزهای ایران تنها آرد نبوده بلکه اقلام دیگری را هم در برمیگرفت، بیان کرد: در این برهه البته ترانزیت زیادی انجام نشد اما همین میزانی که در تجارت کشور مؤثر بود میتوانست مشکلساز باشد. وی درباره موضوع توقف کالاها در مرز عراق با بیان اینکه مباحث مربوط به آن در سطح ملی مطرح شده و مکاتباتی با وزیر خارجه نیز داشتهایم، یادآور شد: از دولت عراق انتظار میرود بهخاطر کمکهای سیاسی و اقتصادی ایران، محدودیت اقتصادی برای ایران ایجاد نکند.
علیدوستی با اشاره به اینکه مسئولان عراق معتقدند باید براساس قانون عمل شود و نظر ما این است که در حال حاضر عراق از هیچ کشوری واردات ندارد و عمدتا واردات این کشور مربوط به ایران و ترکیه است، ادامه داد: چرا قانون در مورد واردات کالا از ترکیه و اقلیم کردستان اجرا نمیشود اما در مورد ایران اجرا میشود و چنانچه قانون است پس باید در همه مرزها اجرایی شود.