یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
الیاف مصنوعی دردسرساز

رکود دامن حوله را هم گرفت

8 سال پیش ( 1394/8/7 )
پدیدآورنده : لیلا مرگن  

حوله کالایی است که باید با الیاف صد‌درصد طبیعی ساخته شود اما گویا در کالاهای وارداتی این استانداردها رعایت نمی‌شود. استفاده از الیاف مصنوعی قدرت جذب آب در حوله را کاهش داده و کارایی آن را از بین می‌برد. گویا حوله‌های چینی مطابق با استانداردها تولید نمی‌شود اما این کالاهای بی‌کیفیت اما ارزان، راهی بازار ایران می‌شود تا محصول ایرانی در انبارها خاک بخورد.
«بازار حوله هم از شرایط عمومی رکود کشور متاثر شده و فروش آن کاهش یافته‌است»، این جمله را محمد رضا صادق‌زاده، رئیس شرکت حوله ریس تبریز در گفت‌وگو با «فرصت امروز» بیان می‌کند.
وی اضافه می‌کند: کمبود نقدینگی کل بازار را فلج کرده، اما جنس قاچاق و بنجل هم عرصه را بر کالای داخلی تنگ کرده ‌است. صادق‌زاده می‌گوید: از ترکیه جنس استوک وارد ایران می‌شود. بسیاری از حوله‌هایی که ارزان فروخته می‌شوند بیماری سارس می‌آورند.
سارس نوعی بیماری خطرناک تنفسی است که از سال ۲۰۰۲ شیوع پیدا کرده است. شیوع آن از کشور چین بود و به سرعت به دیگر کشورهای آسیای‌شرقی مثل هنگ‌کنگ، ویتنام و سنگاپور و بعد به کشورهای آمریکای شمالی مثل کانادا و آمریکا سرایت کرده ‌است. عامل این بیماری نوعی ویروس از گروه کوروناویروس است. سارس بین انسان و حیوان مشترک بوده و حدود ده‌ درصد مرگ و میر دارد. رئیس شرکت حوله ریس تبریز، حوله‌های وارداتی را عامل بروز این بیماری در کشور معرفی می‌کند.

 22

حوله‌هایی که آب جذب نمی‌کنند
صادق‎زاده از مشکلات دیگر در حوله‌های خارجی هم سخن می‌گوید. وی عنوان می‌کند: جذب آب در حوله‌های بنجل خارجی خوب نیست. رئیس شرکت حوله ریس تبریز اضافه می‌کند: الیاف پنبه به طور طبیعی چربی دارند. اگر در جریان رنگرزی نخ حوله، از این الیاف چربی‌زدایی نشود، محصول تولیدی کیفیت کافی در جذب آب را نخواهد داشت. اما از آنجا که صرف زمان در هزینه تمام شده تولید بسیار تاثیرگذار است، بسیاری از تولیدکنندگان اجناس بنجل خارجی سعی می‌کنند با کم کردن زمان رنگرزی و فرآوری الیاف، محصولی ارزان‌تر که صرفه اقتصادی خوبی هم برای آنها دارد، تولید کنند.
وی اضافه می‌کند: فرهنگ مصرف در مردم ایران هم در فروش کالاهای بنجل بسیار تاثیرگذار است. بسیاری از مردم تصور می‌کنند که کالاهای خارجی با کیفیت هستند، اما چنین نیست.
صادق‌زاده با اشاره به اینکه تولیدکنندگان اجناس بنجل از تولیدات خود بیشترین سود را می‌برند، عنوان می‌کند: تولید کالای با کیفیت بسیار هزینه‌بر است. از آنجا که تجار ایرانی نیز به دنبال اجناس ارزان هستند، کالاهای بی‌کیفیت به بازار ایران راه می‌یابند. مردم هم تفاوت‎های کالاهای با کیفیت و بی‌کیفیت را به درستی درک نمی‌کنند.
وی می‌گوید: در ساختار حوله‌های ارزان‌ قیمت به جای الیاف «مدال» با کیفیت از ویسکوز (الیاف مصنوعی) استفاده می‌شود. در حالی که اگر تولیدکننده ایرانی الیاف حوله خود را مدال اعلام می‌کند قطعا آن را از هند و پاکستان وارد کرده و هرگز اجازه نمی‌دهد الیاف بی‌کیفیت چینی به کارخانه‌اش وارد شود.
رئیس شرکت حوله ریس تبریز که محصولات سه هتل خارج از کشور را تامین می‌کند، بازارهای هدف صادراتی شرکت تحت مدیریت خود را آلمان، ایروان، کانادا و دوبی اعلام می‌کند.
به گفته وی، صنعت حوله در ایران هنوز هم برای سرمایه‌گذاری جدید فضا دارد. وی اضافه می‌کند: به تازگی اقدام به ورود ماشین آلات جدید برای توسعه خطوط تولید خود کرده‌ایم. البته رکود حاکم بر بازار پوشاک سبب شده که بعد از ایام تعطیلات نوروز شرکت حوله ریس تبریز هم از تمام ظرفیت خود استفاده نکند.

کنترل دستگاه‌های نظارتی تنها راه‌حل مشکل
مشکل ورود کالاهای بی‌کیفیت و آسیب رسیدن به بخش تولید، مشکل جدیدی نیست. سال‌هاست که محصولات نساجی بی‌کیفیت چینی عرصه را بر تولیدکنندگان صنعت نساجی در تمام بخش‌ها تنگ کرده‌اند. اما باید برای این روند نقطه پایانی متصور شد. علیرضا حائری، عضو هیات‌مدیره جامعه متخصصین صنایع نساجی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان کنترل واردات جنس بی‌کیفیت به ایران وجود دارد، به «فرصت امروز» می‌گوید: برای ورود هر کالایی، ابتدا ثبت سفارش‌کننده باید یک نمونه کوچک از آن را به نهادهای نظارتی تحویل دهد و در صورت تایید صلاحیت نمونه اولیه، مجوز واردات برای آن کالا صادر می‌شود.
وی ادامه داد: حوله کالایی است که باید با الیاف صد‌درصد طبیعی ساخته شود. زیرا موسسه استاندارد این تعریف را برای حوله قرار داده‌است. بنابراین اگر کالایی 30‌درصد پلی‌استر داشته باشد دیگر حوله نیست و تحت ردیف حوله نمی‌تواند به کشور وارد شود.
حائری می‌گوید: اگرچه ممکن است افراد هر نوع تخلفی را مرتکب شوند و کالایی را با ردیف تعرفه دستمال آشپزخانه وارد کنند اما در نهایت به اسم حوله بفروشند، اما نهادهای نظارتی مثل گمرک، تعزیرات و استاندارد باید در زمان ورود کالا با نمونه‌گیری از محموله، کیفیت آن را کنترل کنند. وی اضافه می‌کند: اگر واردکننده‌ای اعلام کند که حوله با الیاف 100‌درصد طبیعی وارد می‌کند اما محموله وی حائز این مشخصات نباشد، گمرک می‌تواند طبق قانون این محموله را به دلیل اظهار خلاف ضبط و اجازه ورود به بازار را برای آن صادر نکند.
حائری بیان می‌کند: هیچ واردکننده‌ای نمی‌تواند محصولی را که در ساختار آن پلی‌استر به کار رفته، تحت عنوان حوله به کشور وارد کند، زیرا این محصول با تعاریف سازمان استاندارد از حوله همخوانی ندارد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/KuqdW3Z1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه