پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

کسب‌و‌کار الکترونیک به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه گذشته رشد بالایی را تجربه کرده است. به طوری که رویکرد اکثر موسسات تجاری در پذیرش و به کارگیری کسب‌و‌کار الکترونیک در جهت ورود به بازارهای جهانی و جذب مشتریان جدید و موثر و کارا در این راستاست، اما به کارگیری کسب‌و‌کار الکترونیک در فعالیت‌های تجاری نیازمند توجه به یکسری عوامل درون‌زا و برون‌زای تاثیرگذار بر آن است. به طوری که توجه بنگاه‌های تجاری به این عوامل و برنامه‌ریزی در جهت استفاده مطلوب از فناوری کسب‌و‌کار الکترونیک ضمن آنکه موفقیت بهره‌برداری از آن را تضمین خواهد کرد، زمینه رشد بنگاه‌های استفاده کننده   را نیز فراهم می‌کند. 

کسب‌و‌کار الکترونیک تعاریف متعددی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود: 

- کسب‌و‌کار الکترونیک وسیله‌ای است که مسیر رسیدن بنگاه‌ها به بازار را هموار می‌سازد. مسیری که مشتریان در آن اقدام به خرید کالا و خدمات می‌کنند...

- کسب‌و‌کار الکترونیک وسیله‌ای است که به استفاده‌کنندگان آن امکان رسیدن به مشتریان موثر و کارآمد را می‌دهد.

- کسب‌و‌کار الکترونیک توانایی هدایت تجارت از طریق شبکه‌های الکترونیک نظیر اینترنت و شبکه جهانی است. 

تفاوت کسب‌و‌کار الکترونیک و تجارت الکترونیک

کسب‌و‌کار الکترونیک به مفهوم کلی شامل به کارگیری فناوری‌های جدید برای برقراری ارتباطات زنجیره‌ای بین سازندگان، فروشندگان، عرضه‌کنندگان و به طور کلی ارائه‌دهندگان کالا و خدمات از یک سو و خریدار و مصرف‌کننده یا به طور کلی مشتری از سوی دیگر است و نتیجه آن اتخاذ تصمیم‌های بهتر، بهینه‌سازی کالا و خدمات، کاهش هزینه‌ها و گشودن کانال‌های جدید است. ولی تجارت الکترونیک به هر شکلی از نقل‌و‌انتقالات در تجارت اطلاق می‌شود که در آن طرفین، بیشتر از طریق الکترونیکی با یکدیگر در تماس هستند تا از طریق نقل و انتقالات فیزیکی.

به عبارت دیگر، تجارت الکترونیک زیربخشی از کسب‌و‌کار الکترونیک در سازمان‌هاست، زیرا در کسب‌و‌کار الکترونیک، شکل الکترونیکی همه فرآیندهای کسب‌و‌کار سازمان از قبیل تولید، تحقیق و توسعه امور اداری، مالی، مدیریت نیروی انسانی، پشتیبانی و تجارت مطرح است. در حالی که در تجارت الکترونیک تنها فرآیند تجارت سازمان به‌صورت الکترونیک یک جزء بنیادی از کسب‌و‌کار الکترونیک به حساب می‌آید. کسب‌و‌کار الکترونیک باعث می‌شود فرآیندهای تجارت، روابط و دادوستد جهانی شود. محیط تجاری شرکت، ممکن است، شامل یک شبکه جهت دسترسی به سازمان‌های عمومی یا شبکه‌هایی که با محافظت خاص برای دسترسی افرادی خاص طراحی شده یا حتی شبکه داخلی باشد که برای دسترسی افراد و کارمندان داخل شرکت طراحی شده است. کسب‌و‌کار الکترونیک تنها قرارداد یک صفحه شبکه‌ای نیست‌ بلکه محیط مدل‌های تجاری اعم از تجارت با کارمندان، مشتریان، تامین‌کنندگان   و  شرکاست. 

انواع کسب‌و‌کار الکترونیک

کسب‌و‌کار الکترونیک بسته به اینکه طرف‌های معامله سازمان‌ها یا افراد باشند به انواع زیر تقسیم می‌شود. در اینجا روابط بر مبنای اهداف تجاری شکل می‌گیرد. 

واحد تجاری با واحد تجاری (BUSINESS TO BUSINESS=B2B)؛ 

واحد تجاری با مصرف‌کننده (CONSUMER= B2C BUSINESS TO)

مصرف‌کننده با مصرف‌کننده (CONSUMER TO CONSUMER= C2C)

واحد تجاری با دولت (BUSINESS TO GOVERNMENT= B2G)

دولت با واحد تجاری (GOVERNMENT TO BUSINESS-G2B)

معایب کسب‌و‌کار الکترونیک

با وجود همه مزایایی که برای کسب‌و‌کار الکترونیک ذکر می‌شود، این شیوه از کسب‌و‌کار معایبی هم دارد که باعث می‌شود مدیران کسب‌و‌کارهای سنتی همچنان از آن کناره‌گیری کنند. مسئله امنیت، امکان ورود به سیستم‌های شما از طریق آدرس پست الکترونیکی، سایت شبکه و دستیابی به اطلاعات مالی و غیره، اختلال در برنامه کاری در صورت خرابی سیستم، از دست دادن کنترل و مشکلات و هزینه‌های به روز بودن با فناوری‌هایی که به سرعت پیشرفت می‌کنند، از جمله موانع توسعه کسب‌و‌کارهای الکترونیکی محسوب می‌شود. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hLMGifsV
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آباد
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه