در جریان بررسی لایحه بودجه 95 در مجلس شورای اسلامی کمیسیون تلفیق برای جلوگیری از گسترش استعمال سیگار تصمیم به گران کردن دخانیات ساخت داخل تا سقف 20درصد و دخانیات وارداتی تا سقف 40درصد گرفته که این امر هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است.
به گزارش ایلنا، همین امر سبب شد رئیس سازمان دخانیات ایران این روزها در حال رایزنی با نمایندگان مجلس باشد. محمدحسین برخوردار در گفتوگو با ایلنا در خصوص این پیشنهاد گفت: هر چقدر مالیات را روی محصولات دخانی افزایش دهیم، میزان قاچاق این محصولات روند صعودی طی خواهد کرد و این امر به دلیل گستردگی مرزهای ما اجتنابناپذیر است.

وی افزود: تا وقتی که اصناف به صندوقهای الکتریکی مجهز نشوند اینگونه روشها کاربرد ندارد و فقط بازار قاچاق رونق میگیرد.
مدیرعامل شرکت دخانیات تصریح کرد: تاکنون سیاستهای ما درقبال قاچاق کارایی لازم را نداشته و مطابق آمار هر ساله این رقم افزایش داشته به طوری که در سال 94، 20میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد شده است.
وی ادامه داد: مجلس قصد دارد با افزایش مالیات جلوی مصرف را بگیرد اما در واقع به قاچاق رونق میبخشد. روی جنس قاچاق هیچگونه نظارتی نیست و امکان اینکه سلامت جوانان ما به خطر بیفتد وجود دارد.
برخوردار در پایان گفت: تقریبا 40درصد از محصولات دخانی موجود در بازار کشور بهصورت قاچاق وارد شده است.