شاخص کل بورس اوراق بهادار در جریان معاملات روز چهارشنبه بازار سهام با 41 واحد افت به ارتفاع 73هزار و 684 واحدی عقبنشینی کرد. بازار سهام در آخرین روز معاملاتی دومین هفته بهمن ماه امسال در حالی همچنان شاهد تقویت حجم و ارزش معاملات روزانه بود که در کانال 73هزار واحدی استراحت کرد.هدفهای معاملهگران بازار سهام برای شناسایی سودهای کوتاهمدت باعث شده تا فرصت فروش در روزهایی از بازار فراهم باشد. این در حالی است که تقویت حجم و ارزش معاملات بازار سهام حاکی از افزایش بازیگران بازار پس از یک دوره رکود فرسایشی سخت در بازار است. در عین حال معاملهگران بازار سهام همسو با اعلام تدریجی گزارشهای عملکرد 9 ماهه شرکتها کمی با احتیاط در بازار گام برداشتند.
به طور کلی روز گذشته بازار سهام بازاری متعادل بود. برخی دیگر از فعالان بازار سهام که نگاه بلندمدتتری به آینده این بازار دارند براین باورند که روند صعودی این بازار تا اوایل انتخابات با توجه به سیاسی شدن جو روانی بورس ادامه داشته باشد، اما این به آن معنا نیست که افتی برای قیمتها قابل تصور نباشد، چرا که اصلاح لازمه هر بازاری است اما کلیت آن تا قبل از دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری صعودی خواهد بود.
افزایش نسبت قیمت بر درآمد صنایع بورسی
بازار سهام در حالی طی دیماه سال جاری روند صعودی پرقدرتی را سپری کرد که به موجب آن ارزش سهام اغلب شرکتها و شاخصها با افزایش همراه شدند و در این بین نسبت P/E اکثر صنایع نیز با رشد مواجه شد. براساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت بورس، در معاملات دی ماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته نسبت P/E 23 صنعت یعنی 64درصد از کل صنایع با رشد همراه بوده و در مقابل آن 12 صنعت نیز با کاهش نسبت P/E مواجه شدهاند.
همچنین این نسبت برای گروه تامین برق، گاز، بخار و آب گرم با تک سهم فعال در آن یعنی تولید برق عسلویه مپنا، 4.75 مرتبه محاسبه میشود، چرا که این نماد معاملاتی طی دی ماه سال گذشته در بازار سهام معامله نمیشده است.
ادامه تشکیل صفهای میلیونی در سهم سرمایهگذاری رنا
روز گذشته در اکثر گروهها روندی پر عرضه آغاز شد اما کمکم شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت در کلیت بازار بودیم ولی گروه بانک از این قافله جا ماند و همچنان به جز شرکت اعتباری کوثر مرکزی، بانک انصار، بانک پارسیان و بانک دی، سایر نمادها در بازه منفی معاملات را به پایان رساندند. معاملات گروه نسبت به روزهای گذشته کمحجمتر بود، طوری که با معامله 91میلیون سهم بانک صادرات ایران بیشترین حجم معاملات گروه را داشت.
نمادهای گروه خودرو هم با روندی نزولی و منفی معاملات را آغاز کردند اما کمکم تقاضا در گروه افزایش یافت و با خبرهای شنیده شده از مجمع سایپا نمادهای زامیاد، ایرانخودرو دیزل و سایپا دیزل تا سقف قیمت رشد کردند. سرمایهگذاری رنا که پس از 36 روز توقف بازگشایی شگفتانگیزی داشت، دیروز نیز طول روز را با صف خرید سنگین سپری کرد. با معامله 175میلیون سهم، ایرانخودرو دیزل بیشترین حجم معاملات گروه را داشت.
رشد 5 واحدی شاخص آیفکس
معاملات 14 بهمن ماه 1394 بازار فرابورس با خریدوفروش 363میلیون و 360هزار ورقه بهادار در 36هزار و 928 نوبت به ارزش 2هزار و 404میلیارد و 980میلیون ریال به اتمام رسید. شاخص فرابورس (آیفکس) در دقایق اولیه 8 واحد بالا رفت اما مجددا افت کرد و در نهایت با رشد 5واحدی نسبت به روز قبل در رقم 792.14 واحد بسته شد. بیشترین تاثیر در این وضعیت را هلدینگ خاورمیانه داشت. بانک دی با دادوستد 35میلیون و 980هزار سهم بیشترین حجم معاملات روزانه را داشت و پالایش نفت تهران با معاملاتی به ارزش 67میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کرد.
سهام پتروشیمی امیرکبیر در کنار روان فنآور و پالایش نفت شیراز، بیشترین افزایش قیمت را داشتند و در سوی دیگر بازار، سهام شرکتهای تدبیرگران فارس و خوزستان، مهندسی تاسیسات راهآهن و اعتلا البرز با بیشترین افت قیمت روبهرو شد. پس از کشف قیمت 833هزار ریالی اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا5»، بیشترین حجم معاملات در بازار اوراق با درآمد ثابت در این نماد رخ داد و در نهایت با قیمت 832هزار و 966 ریال بسته شد.
همچنین خریدوفروش اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا1» با قیمت 975هزار و 538 ریال، نماد «اخزا3»، 852هزار و 917 ریال و «اخزا4» 844هزار و 990 ریال به پایان رسید. پربینندهترین نمادهای فرابورس شامل نماد شرکتهای پالایش نفت تهران، بانک دی، سرمایهگذاری سبحان بود.
ارتباط با نویسنده: [email protected]