روند نزولی شاخص کل بورس که از روز نخست هفته جاری آغاز شد، روز دوشنبه نیز ادامه داشت بهگونهای که با 117 واحد افت دیگر به رقم 74 هزار و 700 واحد رسید. در ابتدای معاملات شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با ۸۷ واحد رشد مواجه شد، ولی به محض رسیدن به رقم ۷۴ هزار و ۹۰۴ واحد روند نزولی به خود گرفت و تا آستانه کانال ۷۴ هزار و ۶۰۰ واحدی سقوط کرد. اما در پایان معاملات باز هم کمی بالا رفت اما نتوانست کاهش امروزش را جبران کند و در انتها نسبت به روز گذشته با ۱۱۷ واحد کاهش در رقم ۷۴ هزار و ۷۰۰ واحدی ایستاد.
در سومین روز از معاملات این هفته سرمایهگذاری سایپا و قند شیرین خراسان بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند. صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۶۷ واحد کاهش بیشترین تاثیر را در افت بازار داشت و بعد از آن بانک ملت و سرمایهگذاری سایپا بیشترین نقش را در افت بازار ایفا کردند. از طرفی صنایع ملی مس ایران گسترش نفت و گاز پارسیان و ماشینسازی اراک از شرکتهایی بودند که نماد آنها بیشترین کمک را به بالا کشیدن شاخص کل کردند.
روز گذشته و در بازار سهام اگرچه در شکلگیری صفهای فروش خبری نبود اما بازارگردانی سهام در کنار حجم اندک معاملات بازار، روندی متعادل اما رو به منفی را در گروههای پیشرو به نمایش گذاشت. چنانکه بازار سهام در گروه خودروییها شاهد درجا زدن قیمت سهام با غلبه عرضه بر تقاضای سهام بود هرچند که روندی متعادل را در اغلب نمادهای معاملاتی پیشرو این گروه به نظاره نشسته بود.
بازار سهام در شرایط انتظار
چند روزی است که روند افت شاخص بورس تهران شدت گرفته به طوری که تنها در هفت روز گذشته 1160 واحد سقوط کرده است. بازار سهام که پس از اجرای برجام پایان رکود 30ماهه خود را جشن گرفته بود این روزها خسته از معاملات درونگروهی حقوقیها در شرایط انتظار قرار گرفته است و پیشبینی میشود این انتظار تا زمان افزایش اطمینان از تحقق واقعیتهای عملیاتی شرکتها در میانمدت ادامه داشته باشد. این روزها بازار سهام نیازمند انگیزه و حمایت است تا اعتمادی که برای سرمایهگذاری در پسابرجام به چشم میآمد، بار دیگر به این بازار بازگردد؛ بازاری که حتی نوسانگیران را نیز نسبت به آینده بیاطمینان کرده است.
از سوی دیگر خیلی از سرمایهگذاران منتظر ارائه گزارشهای سه ماهه عملکرد شرکتها هستند تا ببینند در واقعیت چقدر از پیشبینیهای موجود تحقق پیدا کرده است.
افت نامحسوس شاخص فرابورس
در معاملات دیروز فرابورس حدود 347میلیون ورقه بهادار در 34 هزار و 861 نوبت دادوستد شد و ارزش آن به یک هزار و 632 میلیارد ریال رسید. شاخص کل فرابورس ایران در ابتدای آغاز بازار روند صعودی به خود گرفت اما در ادامه افت کرد و در نهایت با افت نامحسوس، روی عدد 789.11واحد متوقف شد. نماد ذوبآهن اصفهان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشت و باعث افت شاخص شد.
بیشترین حجم و ارزش معاملات بازار سهام در معاملات متعلق به نماد «مدیریت انرژی امید تابان هور» بود و 32 میلیون و 400 هزار سهم این شرکت به ارزش 59 میلیارد و 650 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. در بازار اول، 64 میلیون و 880 هزار اوراق بهادار به ارزش 148 میلیارد ریال دادوستد شد که طی آن بالاترین حجم معاملات به نام تابان هور ثبت شد. همچنین 60 میلیون اوراق بهادار در بازار دوم به ارزش 206 میلیارد ریال دست به دست شد و بیشترین حجم و ارزش این بازار مربوط به ذوبآهن اصفهان بود. اوراق اجاره مپنا در نماد «صمپنا2» بالاترین حجم و ارزش معاملات اوراق با درآمد ثابت را از آن خود کرد، همچنین در تمامی نمادهای اسناد خزانه اسلامی در مجموع، 261 میلیارد ریال خریدوفروش ثبت شد.
در میان صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF)، صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان، بیشترین حجم و ارزش معاملات را ثبت کرد بهطوری که حجم معاملات این صندوق دیروز به 4 میلیون و 110 هزار ورقه بهادار رسید. سهام شرکتبیمه دی در کنار مواد ویژه لیا و توسعه خدمات بندری سینا شاهد بیشترین افزایش قیمت بودند و شرکتهای نیرو سرمایه، فن آوا و بیمه کوثر بالاترین کاهش قیمت را تجربه کردند. اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن نیز روز دوشنبه در بازه860 تا 880 هزار ریال معامله شد و بیشترین رشد قیمت مربوط به نماد دیماه 1393 بود. نمادهای بانک دی، پالایش نفت تهران، سرمایهگذاری مسکن تهران و پالایش نفت لاوان پربینندهترین نمادهای فرابورس بودند.
ارتباط با نویسنده : [email protected]