شاخص کل بورس اوراق بهادار در جریان معاملات روز شنبه، 382 واحد رشد کرد و در ارتفاع 71 هزار و 393 واحدی ایستاد. بازار سهام در دو هفته اخیر به دنبال اجرای برجام شاهد ثبت رکوردهای کم نظیری از جمله افزایش 7هزار واحدی شاخص کل در 9 روز، افزایش بیش از 2 هزار واحدی در یک روز و تجربه ارزش معاملات روزانه بالای 500 میلیارد تومان بوده، اما روز گذشته از صفهای خرید میلیونی خبری نبود و همانطور که پیشبینی میشد بازار معاملات متعادلی را تجربه کرد. با این حال، فعالیت نوسانگیران در تالار شیشهای موجب مثبت ماندن شاخص کل بورس شد و نکته قابل توجه در بازار دیروز بورس تهران اینکه حجم و ارزش معاملات همچنان رشد کرد، بهطوری که در مجموع بیش از 195 میلیون سهم به ارزش 368 میلیارد تومان دادوستد شد و ارزش بازار سهام به 305 هزار میلیارد تومان رسید.
عرضههای پرحجم سهام دیروز در حالی دنبال شد که در برخی تک سهمها و گروههای کوچک بازار دوباره انگیزه نوسانگیری و کسب سود کوتاهمدت رونق داشت از جمله گروه قندیهای بورس که نماد تنها گروه مثبت در روزهای منفی بازار است. آنچه بازار سهام در روزهای آینده به احتمال زیاد به خود خواهد دید ادامه معاملات متعادل و خروج تدریجی سهامداران فعال از صنایع غیرمتاثر از کاهش تحریمها و افزایش تمایل به صنایع متاثر از اقتصاد بینالمللی همچون صنعت پتروشیمی خواهد بود.
صعود گروه پالایشی با افزایش قیمت جهانی نفت
روز گذشته و در گروه فرآوردههای نفتی، با توجه به اینکه قیمت جهانی نفت افزایش یافت به واسطه این افزایش و عدم رشد گروه فرآوردههای نفتی طی روزهای گذشته، دیروز شاهد رشد نمادهای این گروه بودیم، بهطوری که اکثر نمادها با صف خرید همراه شدند. با معامله 21.9 میلیون سهم پالایش نفت اصفهان بیشترین حجم معاملات گروه را داشت. از مهمترین اتفاقات روز گذشته تالار حافظ منفی شدن شرکتهای خودرویی با وجود قراردادهای جدید خارجی بود.
چنان که در گروه خودرویی، صفهای میلیونی خرید به صفهای میلیونی فروش تبدیل شد و اغلب شرکتهای این گروه روند نزولی در پیش گرفتند. اصلاح قیمتی نماد این گروه در حالی صورت گرفت که گزارشهای 9ماهه این شرکتها وضعیت جالبی از سودآوری آنها را نشان نمیدهد. در نماد معاملاتی ایران خودرو با وجود معامله 48 میلیون سهمی اما شکلگیری صف فروش 32 میلیون سهمی در پایان معاملات این سهم قابل تامل بود.
در نماد معاملاتی زامیاد نیز با وجود معامله 75میلیون سهمی با غلبه عرضه بر تقاضای سهام به شکلگیری صف فروش این سهم کمک کرد. روز گذشته نمادهای گروه بانک روند نزولی آرامی طی کرد و در پایان معاملات اکثرا در بازه مثبت و در حوالی قیمت صفر تابلو قرار گرفتند. نمادهای گروه بانک با توجه به اینکه مانند گروه خودرو هیجانی معامله نمیشوند کمریسک هستند. با معامله 223 میلیون سهم، بانک صادرات ایران بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص داد.
معامله بلوک بانکهای صادرات در قیمت 1026، بانک ملت در قیمت 2251 ریال و بانک تجارت در قیمت 1203 ریال انجام شد که هر سه بلوک توسط کارگزاری بانک کشاورزی و برای یک شرکت خصوصی وابسته به بانک کشاورزی خریداری شده است.
رشد 4.3 واحدی آیفکس
روز گذشته معاملهگران در بازار فرابورس 269 میلیون و 950 هزار ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 263 میلیارد و 190 میلیون ریال دادوستد کردند؛ شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با رشد 4.3 واحدی روی عدد 760 ایستاد. شرکت گروه فن آوا در کنار نیرو سرمایه و پالایش نفت شیراز بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند و بیشترین افت قیمت سهام نصیب اعتلا البرز، بهمن دیزل و مینو شرق شد. همچنین، بیشترین حجم معاملات در نماد بانک دی به میزان 21میلیون سهم ثبت شد و برق عسلویه مپنا با خریدوفروش به ارزش 215 میلیارد و 460 میلیون ریال بشترین ارزش معاملات سهام را به نام خود کرد.
نماد شرکتهای ذوبآهن اصفهان، بانک دی و پالایش نفت تهران پربینندهترین نمادهای فرابورس بودند.در بازار اول شاهد معامله 36 میلیون ورقه بهادار به ارزش 138 میلیارد و 290 میلیون ریال بودیم و در بازار دوم 150 میلیون ورقه بهادار با رقمی معادل 620 میلیارد و 770 میلیون ریال دادوستد شد. همچنین، صندوق اعتماد آفرین پارسیان با معامله 5 میلیون و 830 هزار سهم، بالاترین حجم معاملات صندوقهای قابل معامله را داشت.
ارتباط با نویسنده: [email protected]