شنبه, ۲۹ آذر(۹) ۱۴۰۴ / Sat, 20 Dec(12) 2025 /
           
فرصت امروز

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بناب از استقبال کشاورزان حاشیه دریاچه ارومیه از اجرای طرح بهکاشت در این مناطق خبر داد. جعفر صادقی، از اجرای طرح بهکاشت به‌جای نکاشت در حاشیه دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه شهرستان بناب برای کاشت زعفران و پسته مستعد است، هم‌اکنون برای کشت هر هکتار زعفران در زمین‌های کشاورزی بناب 120 تا 150 میلیون ریال هزینه می‌شود و می‌توان تا سه سال آینده پیاز زعفران را هم در شهرستان تولید و عرضه کرد. 

وی با بیان اینکه برای نجات دریاچه ارومیه طرح «بهکاشت» بهترین گزینه در راستای حمایت همزمان از کشاورزان است، افزود: طرح‌های زیادی در این خصوص در کمیته‌های مختلف مطرح شده و در مرحله انجام قرار دارد. ما از محققان می‌خواهیم برای اجرای طرح‌های بهکاشت در این منطقه راه‌حل‌های عملی خود را ارائه دهند. 

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بناب با بیان اینکه سال‌هاست مشکل کم‌آبی را حس می‌کنیم، اظهار کرد: از سال 91 کاشت گونه‌های پرمصرف آبی مانند پیاز و گوجه‌فرنگی را به کشاورزان پیشنهاد نکرده‌ایم. در راستای بهره‌وری مصرف آب در بخش کشاورزی تاکنون یکصد کیلومتر کانال آبرسانی بتونی در شهرستان بناب کار شده است و 115 کیلومتر دیگر نیز در مرحله شناسایی و مطالعه قرار دارد. 

صادقی با اشاره به اینکه برای تولید هر کیلوگرم پیاز بیش از 500 لیتر آب مصرف می‌شود، درحالی‌که قیمت فروش آن کمتر از 500 تومان است، افزود: ادامه روند کنونی در بخش کشاورزی آذربایجان توجیه اقتصادی ندارد و ما تلاش می‌کنیم با ترویج گروهی تغییر الگوی کشت به محصولات با ارزش افزوده بیشتر و مصرف آب کمتر، به حذف محصولات پرمصرف و کم‌بازده دست یابیم. 

وی با بیان اینکه خشک شدن دریاچه ارومیه و شور شدن آب و خاک منطقه، مجال تغییر و اصلاح برنامه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی را محدود کرده، ادامه داد: ما به دنبال استفاده بهینه از آب سد علویان هستیم و برای این منظور پوشش انهار و احداث کانال‌های بتونی پیش‌بینی شده تا از هدررفت آب جلوگیری شود. 

صادقی گفت: تغییر شیوه‌های آبیاری باغ‌ها به آبیاری تحت فشار وکم‌فشار از برنامه‌های مدیریت جهادکشاورزی شهرستان است. شوری منابع آبی اراضی حاشیه دریاچه در محدوده شهرستان بناب باعث شده روش‌های آبیاری بارانی و قطره‌ای با محدودیت انجام گیرد اما روش‌های نوین آبیاری کم‌فشار می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Kl5eQI1j
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
ویزا و مسترکارت ۱۶۷.۵ میلیون دلار برای پرونده کارمزد ATM پرداخت می کنند شاخص کل بازار بورس به دنبال فتح کانال 4 میلیون واحد برنامه ریزی هوش مصنوعی در ایران؛ چگونه در شرایط تحریم تصمیم درست بگیریم؟ قیمت خودرو های پر تیراژ داخلی در اولین روز هفته شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ سونی کنترل «Peanuts» را گرفت؛ وقتی نوستالژی به دارایی استراتژیک تبدیل می شود قیمت دلار بازار آزاد امروز شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ Resolve AI با ARR کم اما ارزش گذاری ۱ میلیارد دلاری؛ بازی جدید «اتوماسیون عملیات» قیمت خودرو های داخلی و مونتاژی در بازار / ۲۹ آذر ۱۴۰۴ Lovable و «ویب کدینگ»؛ جذب ۳۳۰ میلیون دلار برای ساخت نرم افزار با زبان طبیعی قیمت طلا ۱۸ عیار امروز شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ چرا شکایت مشتری، بهترین هدیه برای رشد کسب و کار شماست؟ قیمت دلار امروز مرکز مبادله ارزی شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ قیمت خودرو های داخلی جهش ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومانی را تجربه کردند بانک مرکزی به وسعت دادگستری چرا تیم‌ های با استعداد شکست می‌خورند؟
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرهارد باکسخرید تاج گل ارزانسرور مجازیبیمه شک دار نگیر!نرم افزار بهای تمام شده شُماران سیستمنرم افزار cmmsآزمون آنلاینپت شاپ آنلاینکمپرسور اسکروقرص لاغریاستند خیریهحرف تو: مرجع مقایسه برند و بررسی کسب کارهاکاپشن مردانهکوچینگ چیست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه