جمعه, ۳۱ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

آن روی دیگر سیاست های حمایتی

7 سال پیش ( 1396/1/23 )
پدیدآورنده : مهدی جباریان  

همواره یکی از سیاست های مورد استفاده دولت ها برای تحریک تولید داخلی، بهره گیری از خط مشی  حمایتی بوده است؛ خط مشی هایی دامنه دار و گسترده که تولید کننده داخلی را در برابر فضایی کنترل شده قرار می دهد تا محصولات خود را فارغ از رقابت با شرکت  های جهانی در بازار ارائه کند و با نبود این رقیبان که عموما هم رقبای قدرتمندی هستند بتواند به بقای خود ادامه دهد.

به طور نمونه و برای روشن تر شدن بحث دو روش از سیاست های حمایتی را در اینجا ذکر می کنم: یکی از پرسابقه ترین ها که در حال حاضر در کشور نیز کاربرد اساسی دارد برقراری تعرفه  های بالا برای کالا های وارداتی است که بعضا تا چند برابر قیمت نیز در نظر گرفته شده است. از دیگر سیاست ها نیز می توان به ممنوعیت واردات کالاهای خارجی اشاره کرد که می تواند نوعی یا موردی باشد.

اما مسئله اینجاست که آیا این حمایت لزوما تاثیر مثبت در یک صنعت خواهد داشت یا نه؟ معمولا نگاه هایی که دید اقتصادی صرف دارند اینطور بیان می کنند که با عدم حضور محصولات جهانی شرکت ها رشد کرده و توان ارائه کالاها در بازار داخلی و سپس در بازار جهانی را خواهند یافت اما در عمل روی دیگر سکه نمایان می شود.

شرکت  هایی که تحت حمایت  های دولتی با بازار کنترل شده در برابر حمله کالا های خارجی قرار دارند، با تکیه بر این پشتیبانی مشغول به تن آسایی می شوند و از روند  های جهانی صنعت جدا می افتند، این شرکت ها به دلیل شکلی از انحصار که به واسطه سیاست های حمایتی برای شان ایجاد می شود به دنبال نوآوری نخواهند بود و تبدیل به سیستم های فربه و ناکارآمدی خواهند شد که عظمت شان وابسته به حمایت مصنوعی است.

گاهی منتقدان به این ایده بیان می کنند که حداقل بازار داخلی برای این شرکت ها باقی خواهد ماند. در پاسخ به این سوال باید گفت اگر بتوان برای همیشه جلوی رقابت را گرفت شاید این امر ممکن باشد کما اینکه منابع لازم برای حمایت از طرف دولت نامتناهی نیستند.  اجازه بدهید با مثالی بسیار ساده بحث ادامه یابد. فرزند خانواده ای را در نظر بگیرید که همیشه تحت حمایت والدین خود قرار گرفته است. این فرزند در نهایت نازپروردگی رشد کرده و بدون اینکه با دشواری ها و مسائل دنیای واقعی روبه رو شود، مرحله بلوغ را پشت سر می گذارد.

آیا این فرد خواهد توانست شخصیت مستقلی به دست آورد؟ آیا این فرد می تواند برای جامعه ارزش آفرین باشد؟ با توجه به وفور موارد جواب قطعا منفی است.  در مورد صنایع نیز با همین شرایط روبه رو هستیم. از مثال  های تاریخی در این زمینه می توان به صنعت خودرو سازی در برزیل پیش از پیوستن به گات  (نام پیشین سازمان تجارت جهانی) اشاره کرد که با پیوستن به این سازمان و کاهش اجباری تعرفه ها، صنعت خودرو سازی در آن روزهای این کشور دچار ورشکستگی عمومی شد. 

در نتیجه به نظر می رسد سیاست های حمایتی، روش های همواره صحیحی برای رشد اقتصادی نباشند و هرچند در کوتاه مدت قابل قبول واقع شوند اما نتایج و عوارض آنها در بلند مدت می تواند جبران ناشدنی باشد. پس براین اساس بهتر است به این دسته از روش ها با دید بلندمدت تر نگریست و این طور اندیشید که در نتیجه حمایت ها آیا صنعت مورد حمایت رشد می کند یا به مرور زمان در گردآبی بدتر از ناتوانی و عدم استقلال و نیاز همه روزه به حمایت دولتی فروخواهد رفت.  

پرچم ایران با کمک بانک سامان بالا می رود

نشست خبری کمپین «ایران بالا» به مناسبت صعود عظیم قیچی ساز به قله لوتسه و ورود به باشگاه 8هزارتایی ها روز 19 فروردین در سالن همایش های آکادمی بانک سامان برگزار شد. در دنیا ۱۴ قله بالای ۸۰۰۰متر وجود دارد که همه آنها در منطقه هیمالیا قرار دارند و در تاریخ کوهنوردى جهان تاکنون فقط ۳۴ نفر موفق شده اند تمام این ۱۴ قله را صعود کنند و در میان آنها فقط ۱۵ نفر توانسته اند این قلل را بدون اکسیژن فتح و نام خود را در لیست باشگاه ۸۰۰۰متری ها ثبت کنند.

کشور ما تاکنون موفق به حضور در این باشگاه نشده است اما با همت و تلاش یک کوهنورد خستگی ناپذیر به نام عظیم قیچی ساز که تاکنون ۱۳ قله هیمالیا را فتح کرده به زودی نام ایران نیز در باشگاه ۸۰۰۰متری ها ثبت خواهد شد. او برای آخرین صعود قله لوتسه را در پیش رو دارد. عظیم قیچی ساز با فتح قله «لوتسه» سی وپنجمین انسان فاتح تمام قلل بالای ۸۰۰۰ متر و شانزدهمین نفر در سراسر جهان است که بدون کپسول اکسیژن وارد باشگاه 8هزارتایی های کوهنوردی جهان می شود.

قیچی ساز مصمم است با پشتوانه همت و اراده خود و حمایت بی دریغ بانک سامان، این مهم را به سرانجام برساند و کشورمان را وارد باشگاه 8هزارتایی های کوهنوردی جهان کند.

سیداحمد طاهری، مدیرعامل بانک سامان در این نشست در مورد این حمایت بیان کرد: باعث افتخار ما است که در خدمت یک ورزشکار هستیم و آمده ایم موفقیت های او را جشن بگیریم. آرزوی توفیق برای این ورزش و بازگشت موفق این ورزشکار از این سفر را داریم. چنین افرادی اسم ایران را در دنیا بالا می برند و امیدواریم هر روز شاهد موفقیت های روز افزون او باشیم.

دکترای مدیریت استراتژیک

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/pvudQATE
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه