جمعه, ۳۱ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

در مفهومی کلی، اینترنت اشیاء سیستمی است که وسایل و تجهیزات فیزیکی را به فضای مجازی مرتبط می کند؛ به این معنا که شما قادر خواهید بود با گوشی تلفن همراهتان کولر منزلتان را از راه دور خواموش یا روشن کنید.

به گزارش ایسنا، مثال گفته شده تنها یک بخش کوچک و تجاری شده از توانایی های اینترنت اشیاء است؛ این سیستم که درصدد اتصال فضای واقعی و مجازی با یکدیگر است، می تواند در پروژه های عظیم انتقال آب یا انرژی، ساختمان سازی، حمل و نقل، ترافیک شهری، حراست و حتی حوزه های پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد. سود استفاده از این فناوری در نهایت افزایش بهره وری از طریق ایجاد مدیریت یکپارچه و اتوماتیک و جایگزینی تکنولوژی به جای نیروی انسانی است.

سه ضلعی داده های بزرگ، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی

در کشور ما نیز چند سالی است که بحث اینترنت اشیاء وارد گفتمان مسئولان شده است به طوری که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه باید سیاست ها، راهبرد و استراتژی مشخصی داشته باشیم، گفته است: ابتدا باید تحولی که در دنیا رخ داده است را درک کنیم اینکه فناوری هایی مانند اینترنت اشیاء، واقعیت افزوده و بیگ دیتا چه تاثیری بر کشور خواهد داشت. البته در ابتدای راه بیشتر افراد از این فضا درکی ندارند اما باید سواد را در بدنه حاکمیت افزایش دهیم و درباره اینکه چه تغییراتی در حال وقوع است، آگاهی رسانی کنیم. البته در کنار ضعفی که در بدنه دولت در دانش وجود دارد، پذیرش مطالب است.

محمدجواد آذری جهرمی در جای دیگر با بیان اینکه عزم مخابرات است که در توسعه ‏VDSL و FTTH تلاش کند، گفته بود: برآوردها حاکیست که ظرفیت رشد ۱۰ برابری را در حوزه زیرساخت بخش ثابت داریم. امروزه زندگی مردم بدون بهره گیری از فضای مجازی دشوار می شود. شتاب این وابستگی در سال های آینده به دلیل سه ضلع داده های بزرگ، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی بیشتر می شود تا تحولات بزرگی در دنیا رخ دهد.

گردش مالی ۸۵۳ میلیارد دلاری اینترنت اشیاء در آسیا

در همین باره حسین فلاح جوشقانی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در نشستی تخصصی با موضوع IOT با اشاره به تاثیرگذاری اینترنت اشیا بر روی اقتصاد اظهار کرده بود: گردش مالی که در حوزه IOT در آسیا و اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۰ پیش بینی شده حدود ۸۵۳ میلیارد دلار است؛ ضمن اینکه تعداد دستگاه های متصل به IOT تا سال های آینده بسیار متنوع و زیاد خواهد بود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه ظهور و پذیرش اینترنت اشیاء در سال های آینده رشد بیشتری خواهند داشت گفت: در سال های آینده پذیرش این سیستم ها در اقتصاد بسیار بیشتر خواهد شد؛ همانطور که امروزه در اقتصاد کشوری مانند آمریکا تاثیر زیادی گذاشته است.

اینترنت اشیاء مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات به شمار می آید اما عبارت اینترنت اشیاء، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط "کوین اشتون" مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند. اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت اشیاء تمام چیزها به هم متصل می شوند.

اینترنت اشیاء به زبان ساده، ارتباط سنسورها و دستگاه ها با شبکه ای است که از طریق آن می توانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند. این مفهوم می تواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت های شهری و ترافیک باشد.

اینترنت اشیا اجازه می دهد تا اشیاء در سراسر زیرساخت های شبکه موجود، از راه دور کنترل شوند و همچنین فرصت برای ادغام مستقیم از جهان فیزیکی به سیستم های مبتنی بر کامپیوتر را ایجاد کرده است. این فناوری جدید همچنین از طریق یکپارچه سازی و هوشمندسازی کنترل سیستم های گرمایشی و سرمایشی این قابلیت را ایجاد می کند که در ساعات یا روزهای تعطیل انرژی در ادارات به هدر نرود که این خود بسیار می تواند در کنترل آلودگی نیز موثر باشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/jSsNR03P
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه