پنجشنبه, ۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

در آمازون صورت جلسه های داستان گونه جایگزین پاورپوینت شده اند. دلایل این تصمیم در ادامه آمده اند.

بنیانگذار و مدیرعامل آمازون، جف بزوس (Jeff Bezos)، در نامه سالیانه 2018 خود، قانونی مبنی بر منع استفاده از پاورپوینت را در جلسات مدیران اجرایی مجدداً اعمال کرده است، اما جایگزینی که بزوس برای پاورپوینت در نظر گرفته است نکات آموزنده بسیار ارزشمندی برای کارآفرینان و مدیران در بر دارد.

جف بزوس در نامه خود و در بحثی که اخیراً در انجمن رهبری در مرکز بوش درباره مدیریت داشته، عنوان کرده که ساختار روایی بسیار مؤثرتر از پاورپوینت است. بنا بر گفته های وی، مدیران اجرایی تازه وارد به آمازون در اولین جلسه کاری خود دچار شوک فرهنگی می شوند. به جای خواندن موارد مختلفی که در یک پاورپوینت ردیف شده اند، تمامی افراد حدود 30 دقیقه و در سکوت صورتجلسه ای شش صفحه ای که از ساختاری روایی با جملات، تیترها، افعال و اسامی واقعی شکل گرفته است را مطالعه می کنند.

1. مغز ما برای داستان سرایی ساخته شده است

داستان گویی ممکن است برای بقای ما به عنوان یک گونه به اندازه غذا حیاتی نباشد، اما ریشه های عمیقی دارد.

مطلب مرتبط: چگونه مانند جف بزوس تصمیم گیری کنیم

انسان شنا س ها می گویند قدرت کنترل آتش در انسان ها، نقطه عطفی در روند رشد بشر ایجاد کرد. اجداد ما قادر بودند غذا را بپزند که خود مزیت بزرگی بود. اما آتش مزیت ثانویه ای نیز داشت؛ افراد دور محیط آتش جمع می شدند و برای یکدیگر داستان تعریف می کردند. این داستان ها نقش دستورالعمل، هشدار یا الهام بخشی را در زندگی انسان ها ایفا می کردند.

اخیراً با عصب شناس های برجسته ای صحبت کرده ام که آزمایش های آنان، آنچه ما قرن هاست می دانیم را تأیید کرده؛ مغز انسان برای داستان سرایی ساخته شده است. ما دنیای اطراف مان را در قالب داستان پردازش می کنیم، در بستری داستانی صحبت می کنیم و –مهم ترین نکته برای مدیریت- اطلاعات را زمانی که به صورت داستانی و نه به صورت تیتروار ارائه شده باشند بهتر به یاد می آوریم و در ذهن خود بازیابی می کنیم.

2. داستان ها قانع کننده هستند

ارسطو پدر ترغیب است. او بیش از 2000 سال پیش سه عنصر کلیدی را معرفی کرد که تمامی مباحث قانع کننده باید آنها را دارا باشند؛ اتوس (اخلاق)، لوگوس (منطق) و پاتوس (احساسات). اتوس به معنای داشتن شخصیت و اعتبار و لوگوس به معنای منطق است؛ یک بحث باید برخواسته از استدلال منطقی باشد، اما اتوس و لوگوس در غیاب پاتوس، یعنی احساسات، بلااستفاده هستند.

جرقه بزرگ ترین جنبش های تاریخ توسط سخنرانانی خورد که از موهبت سخنرانی های منطقی و احساسی برخوردار بودند؛ آبراهام لینکلن (Abraham Lincoln) و مارتین لوتر کینگ (Martin Luther King)؛ و البته جان اف. کندی (John F. Kennedy) که علم و احساس را برای برانگیختن شوق مردم نسبت به برنامه سفر به ماه در هم آمیخت.

عصب شناس ها دریافته اند احساس سریع ترین مسیر برای دسترسی به مغز است. به عبارت دیگر اگر می خواهید ایده های تان میان افراد گسترش یابند، داستان تنها و بهترین وسیله ای است که در اختیار دارید.

بزوس در سخنرانی انجمن رهبری در توضیح اینکه چرا ایمیل های مشتریان را می خواند و برای مسئول اجرایی مربوطه می فرستد، گفت: «در واقع من یکی از طرفداران بزرگ [استفاده از] داستان در کسب و کار هستم». او می گوید بیشتر مواقع داستان های مشتریان نکات مفیدتری نسبت به داده ها در بر دارند.

طبق توضیحات بزوس، آمازون برای اندازه گیری موفقیت از معیارهای بسیار زیادی استفاده می کند. او عنوان کرده است «من متوجه شدم زمانی که داستان ها و معیارها همخوانی ندارند، معمولاً داستان ها درست عمل می کنند. به همین خاطر است که تطبیق داده ها با شهود و غریزه تان اهمیت زیادی دارد و شما باید این نکته را به مسئولین اجرایی ارشد و پایین رتبه آموزش بدهید.»

واضح است که بزوس می فهمد منطق (داده ها) باید با پاتوس (احساسات) همراه شود تا نتایج موفقیت آمیز باشند.

3. مطالب تیتروار کم اثرترین راه برای اشتراک گذاری ایده ها هستند

سال گذشته مقاله ای با عنوان «مدیرعامل گوگل از مطالب تیتروار استفاده نمی کند و شما هم نباید این کار را بکنید» نوشتم؛ وی هنوز هم این کار را نمی کند. جف بزوس، ایلان ماسک (Elon Musk)، ریچارد برانسون (Richard Branson)و بخش عمده ای از تأثیرگذارترین سخنرانان دنیا نیز از این روش استفاده نمی کنند.

مطلب مرتبط: انتخاب هایی که جف بزوس را به ثروتمندترین مرد دنیا تبدیل کرد

تیترها الهام بخش نیستند؛ داستان ها الهام بخشند.

به عبارت ساده مغز برای دریافت اطلاعاتی که ساختاری به صورت چند تیتر در یک اسلاید داشته باشند ساخته نشده است. این مسئله به خوبی میان عصب شناس ها جا افتاده است که ما مطالب را زمانی که با یک تصویر، شی یا موضوع داستانی رو به رو هستیم بسیار بهتر از زمانی که نوشته ای را روی اسلاید می خوانیم، به یاد می آوریم.

جلوه های دیداری بسیار قدرتمندتر از نوشته هستند. به همین علت اگر استفاده از اسلاید را انتخاب کرده اید، باید از تصاویر بیشتر از کلمات بهره بگیرید و هیچ گاه از مطالب تیتروار استفاده نکنید؛ به هیچ وجه.

بزوس حین مباحثش در انجمن رهبری عنوان کرد که می توانست کل زمان این رویداد را صرف صحبت درباره روایتگری کند. بدین معنا که او واقعاً این موضوع را مطالعه می کند و اشتیاق زیادی نسبت به آن دارد.

شما نیز باید نسبت به این موضوع اشتیاق داشته باشید. داستان ها اطلاعات را منتقل و جنبه های تاریک را روشن می کنند و الهام بخش هستند؛ یعنی تمام آنچه کارآفرینان تلاش می کنند به آن برسند.

منبع : inc
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qyzAMg4L
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه