جمعه, ۱۰ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 29 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز
رئیس جمهور در دومین کنفرانس چالش‎های تروریسم و ارتباطات درون منطقه ای ارائه داد

راهکارهای هشت گانه برای تحقق منطقه ای قوی تر در دنیای پساآمریکایی

5 سال پیش ( 1397/9/17 )
 

فرصت امروز: دومین کنفرانس روسای مجالس ایران، افغانستان، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه درباره مبارزه با تروریسم صبح شنبه با حضور رئیس جمهور آغاز شد.

حسن روحانی در این کنفرانس با تأکید بر لزوم ساختن منطقه قوی و ورود به دنیای پساآمریکایی، هشت راهکار عمده برای تقویت همکاری های شش کشور حاضر ارائه داد و گفت: تهران برای مشارکت در ساخت این منطقه قوی تر و ورود به دنیای پساآمریکایی آماده است؛ دنیایی که در آن آمریکا توانایی سلطه بر دیگران را ندارد و این ملت ها هستند که در هم پیمانی با هم، آرزوهای مشترک شان را پی می گیرند.

دنیای پساآمریکایی

روحانی با اشاره به تحولات اخیر جهانی، افزود: ما فرزندان تمدن های بزرگ در معرض یورشی همه جانبه هستیم که نه تنها هویت و استقلال ما را تهدید می کند بلکه مصمم است پیوندهای دیرپای ما را از هم بگسلد.

او تصریح کرد: کشوری که جنگی تجاری با چین به راه انداخته، به پاکستان طعنه می زند، افغانستان را تحقیر، ترکیه را تنبیه، روسیه را تهدید و ایران را تحریم می کند، متهم ردیف اول در شکستن پیوندهاست. اگر آمریکا گمان می کند که می تواند ما را از هم جدا کند، سخت در خطاست و ما اینجا هستیم تا بگوییم که بنا نداریم این گستاخی ها را تحمل کنیم و ما در برابر آنها خواهیم ایستاد.

روحانی با تأکید بر اینکه «از کسی که به دیوارها تعظیم می کند، انتظار نداریم که به پل ها احترام بگذارد»، اضافه کرد: از چنین مسئولیت گریزی، نمی خواهیم که به مسئولیت تازه ای گردن بنهد. از آن کس که تمدن ها را تحقیر کرده، نمی توان خواست که نگهدارنده پایه های تمدن مشترک باشد اما هر کجا که آمریکا در انهدام جوامع سهمی داشته باشد، اجازه نخواهیم داد که از هزینه خسارت ها و ویرانی ها بگریزد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگ ترین قربانی تروریسم، از بدو تأسیس تاکنون با این پدیده شوم مواجه بوده است، گفت: اقدامات تروریستی ازجمله شهادت ۷۲ تن از نمایندگان مجلس، دولتمردان و سیاستمداران در یک بمب گذاری در سال ۱۳۶۰ و شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر وقت کشور، توسط تروریست ها در بمب گذاری دیگری در همان سال و شهادت بیش از ۱۷۰۰۰ تن از مردم عادی در طول ۴۰ سال گذشته به دست گروهک های تروریستی که هم اینک متأسفانه در اروپا و آمریکا تحت حمایت دولت های غربی هستند، شهادت دانشمندان هسته ای در اوایل این دهه توسط عوامل تروریستی دولت های بیگانه، حمله تروریستی داعش در سال گذشته به مجلس شورای اسلامی و حادثه تروریستی اخیر در شهر اهواز و همچنین حادثه دو روز گذشته در چابهار، کوچک ترین خللی در عزم و اراده دولت و ملت ایران برای مبارزه بی امان با تمامی اشکال تروریسم وارد نکرده و نخواهد کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، روحانی تحریم های اقتصادی ظالمانه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران را شکل بارزی از تروریسم دانست که ملت را هدف قرار داده است و افزود: خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها و اقدامات این دولت علیه جمهوری اسلامی ایران و شرکای تجاری اش نمونه بارز تروریسم اقتصادی است؛ تروریسم اقتصادی به معنای وحشت آفرینی در مورد اقتصاد یک کشور و ایجاد رعب و ترس در دیگر کشورها جهت ممانعت از تجارت و سرمایه گذاری در ایران.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز منطقه در مقطع حساس تاریخی قرار گرفته است، ادامه داد: مقطعی که در آن تروریست ها، خشونت طلبان و قانون شکنان جهانی، به دنبال راه انداختن گردابی از خشونت، فقر، تحریم، بحران، ترور و کودتا از پاکستان تا ایران، از افغانستان تا روسیه و از چین تا ترکیه هستند. آنها نمی خواهند ما دورهم جمع شویم؛ گفت وگو کنیم، کنارِ هم بنشینیم و همدل و همزبان باشیم، اما آنها باید بدانند این اراده ماست که دست در دست هم، بر این دشمن مشترک غلبه کنیم اما این پیروزی مستلزم این است که همگی مسئولیت خود را برای خشکاندن ریشه های خشونت به یاد داشته باشیم.

او با بیان اینکه فقر و فساد و نابرابری از مهمترین ریشه های خشونت های تروریستی در منطقه است، گفت: در فضای توسعه نیافتگی است که اشکال گوناگون بزهکاری، قاچاق، پولشویی و تروریسم به یکدیگر ملحق شده و امنیت انسانی جوامع را نابود می کنند.

به گفته روحانی، صدای مردم منطقه به خوبی شنیده می شود که می گویند: جنگ و خونریزی بس است، آوارگی و بی خانمانی، فقر و گرسنگی، دیوارکِشی و همسایه کُشی، نفرت و کینه، عقب ماندگی و تبعیض، تحریم و تحقیر کافی است. زنان و دختران تحمل بردگی و محرومیت دوباره از تحصیل و اشتغال را ندارند، کودکان از برهنگی و آوارگی خسته شده اند و شهر ها و روستاها دیگر انفجار و سوختن و ویرانی را برنمی تابند.

رئیس جمهور افزود: ما در اینجا گردهم آمده ایم تا به خود و دیگران یادآور شویم که ملت ها و دولت های ما در پیوند با یکدیگرند. ما از زمانه ای دور و از تاریخی کهن با هم بوده ایم؛ فرهنگ های ما در داد و ستدی سرزنده و پویا، تمدنی مشترک آفریده اند. تمدنی که از چین بزرگ تا آناتولی پهناور و از روسیه فراخ تا فلات ایران گسترده شده و رسالتی سترگ در تمدن آسیایی به دوش کشیده است. ما فرزندان تمدن های بزرگی هستیم که اینک ما را به حراست و ارتقای خود فرامی خوانند. بگذارید به صراحت بگویم: ما در معرض یورشی همه جانبه هستیم که نه تنها هویت و استقلال ما را تهدید می کند، بلکه مصمم است پیوند های دیرپای ما را از هم بگسلد.

روحانی ادامه داد: کشوری که جنگی تجاری با چین به راه انداخته، به پاکستان طعنه می زند، افغانستان را تحقیر، ترکیه را تنبیه، روسیه را تهدید و ایران را تحریم می کند، متهم ردیف اول در شکستن پیوندهاست. اگر آمریکا گمان می کند که می تواند ما را از هم جدا کند، سخت بر خطاست. وقتی تجارت چین را در تنگنا می گذارند، همه ما زیان می بینیم. وقتی به پاکستان طعنه می زنند، همه ما آن اهانت را جدی می گیریم. تحقیر افغانستان، خوار شمردن ماست. با تنبیه ترکیه، ما هم مجازات می شویم. هرگاه روسیه را تهدید کنند، ما هم امنیت خود را در مخاطره می بینیم؛ آنگاه که ایران را تحریم می کنند، همه ما را از مواهب تجارت بین المللی، امنیت انرژی و توسعه پایدار بی بهره می سازند و در واقع همه را تحریم می کنند.

رئیس جمهوری با بیان اینکه ما اینجا هستیم تا بگوییم که بنا نداریم این گستاخی ها را تحمل کنیم، از روسای مجالش شش کشور حاضر در این کنفرانس خواست در راه تحقق منطقه قوی تر تلاش کنند و هشت راهکار خود را پیشنهاد داد.

1- پیوندهای چندجانبه و دوجانبه را میان خود تحکیم کنیم.

2- ایجاد امنیت شبکه ای با همه همسایگان خود را در دستور کار قرار دهیم و حس احترام به حاکمیت ملی آن ها را به نمایش بگذاریم.

3- چندجانبه گرایی را در دیپلماسی و قراردادهای تجاری تعقیب کنیم.

4- مشارکت جدی در فرآیندهای صلح سازی در منطقه را داشته باشیم و در عین تقویت همه جانبه قدرت دفاعی، نظامی گری در سطح منطقه ای را تقلیل دهیم.

5- بر تبادلات مردمی، علمی و فرهنگی و گردشگری منطقه ای، فارغ از تعلقات قومی و مذهبی بیفزاییم.

6- زیرساخت لازم را برای ترانزیت و انتقال انرژی و اطلاعات با همه همسایگان خود و سایر کشورهای علاقه مند به استفاده از ظرفیت های ترانزیتی، فراهم کنیم.

7- از تجارت کالا و خدمات به خصوص کالاها و خدمات فرهنگی میان همسایگان حمایت کنیم.

8- به توازن قوای پایدار با همسایگان مبتنی بر خویشتن داری استراتژیک و عدم رقابت مخرب دست یابیم.

روحانی در پایان تأکید کرد: مسئولیت برعهده ماست و امیدوارم در اینجا بتوانیم، سنگ بنای مستحکمی را برای دست یافتن به آرمان ها و تفوق بر دشواری ها و تهدیدات مشترک پایه بگذاریم و در این مسیر، جمهوری اسلامی ایران مانند همیشه آماده یاری رساندن به رسالت خطیر تمدنی خود در همکاری با شماست.

برچسب ها : اخبار امروز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/0vx8qbON
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه