شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
از پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا تا هفتاد و نهمین کشور از لحاظ کیفیت زندگی

ایران کجای جهان ایستاده است؟

5 سال پیش ( 1397/11/26 )
پدیدآورنده : ایمان ولی‌پور  

وب سایت statistic times در تازه ترین گزارش خود برمبنای داده های صندوق بین المللی پول، ۵۰ اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۳ میلادی را معرفی کرد و در حالی ایران طبق این گزارش، در سال گذشته هجدهمین اقتصاد دنیا به لحاظ ارزش تولید ناخالص داخلی بود که انتظار می رود در سال ۲۰۲۳ میلادی به جایگاه پانزدهم جهان برسد.

اما خبر دیگری که در آخرین روز هفته گذشته منتشر شد و به رتبه بندی بهترین کشورهای جهان اختصاص داشت، گزارش دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا بود. این رتبه بندی براساس رضایت شهروندان از زندگی، محیط کسب وکار، میزان آینده نگری سیاستمداران، کارآفرینی، تجارت خارجی، گردشگرپذیری، سرمایه گذاری، جذب سرمایه خارجی و درآمد ملی به دست آمده و سوییس توانست بهترین کشور جهان در سال ۲۰۱۹ لقب گیرد و کانادا نیز براساس ۷۵ پارامتر مختلف و برای سومین سال متوالی، به عنوان باکیفیت ترین کشور جهان برای زندگی شناخته شد. ایران هم در رده هفتاد و نهم دنیا ایستاد.

اقتصاد ایران کیفیت زندگی

سومین خبر اما به فهرست کشورهای با ریسک بالای پولشویی از سوی کمیسیون اروپا مربوط بود و این کمیسیون، نام ایران را به همراه ۲۲ کشور دیگر در فهرست کشورهای با ریسک بالای پولشویی در سال 2019 قرار داد که کاستی هایی در زمینه مبارزه با پولشویی دارند.

ایران پانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان می شود

وب سایت statistic times در گزارش اخیر خود برمبنای آمار صندوق بین المللی پول، ۵۰ اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۳ میلادی را معرفی کرده است. در این گزارش، آمریکا و چین در سال ۲۰۱۸ بزرگترین اقتصادهای دنیا معرفی شده اند، اما فاصله ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی آنها تا سال ۲۰۲۳ به تدریج کمتر خواهد شد که نشان می دهد چین به مرور در حال تصاحب جایگاه اول اقتصاد دنیا است. البته باید در نظر داشت که از سال ۲۰۱۴ تاکنون چین توانسته است عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا برمبنای برابری قدرت خرید را از آن خود کند، اما از نظر ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی هنوز در جایگاه پایین تری نسبت به آمریکا قرار دارد.

به گزارش خبرآنلاین، بزرگی تولید ناخالص داخلی کشورهای مختلف شاخصی است که هر ساله مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد و رده بندی بزرگی اقتصاد کشورها برمبنای تولید ناخالص داخلی انجام می شود. صندوق بین المللی پول هم هر ساله این شاخص را برای کشورهای مختلف محاسبه می کند.

طبق این گزارش، ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی، بیست و نهمین اقتصاد بزرگ دنیا برمبنای تولید ناخالص داخلی اسمی بود. ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی این کشور در سال ۲۰۱۸ برابر با ۴۱۸.۸۸ میلیارد دلار اعلام شد که مشابه کشورهای امارات و نروژ است ولی سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور با دو کشور نام برده فاصله زیادی دارد. سرانه تولید ناخالص داخلی اسمی ایران در سال ۲۰۱۸ برابر با ۵۰۸۶ دلار اعلام شد و این کشور در رده بندی کشورهای دنیا از نظر بزرگی سرانه تولید ناخالص داخلی اسمی جایگاه ۱۰۲ در میان ۲۰۰ کشور را داشت.

از سوی دیگر، سرانه تولید ناخالص داخلی کشور نروژ در این سال برابر با ۸۲هزار و ۷۱۱ دلار بود و این کشور در رده بندی جهانی جایگاه ۵ را داشت و سرانه تولید ناخالص داخلی امارات برابر با ۳۹ هزار و ۴۸۴ دلار بود و در رده بندی جهانی جایگاه ۲۶ را از آن خود کرد.

در سال ۲۰۲۳ میلادی ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی ایران برابر با ۴۷۲.۳ میلیارد دلار خواهد بود و این کشور با هفت پله کاهش رتبه نسبت به سال ۲۰۱۸، جایگاه سی و ششم را در دنیا از آن خود می کند. در این سال امارات جایگاه سی و دوم را در اقتصاد دنیا کسب می کند و ارزش تولید ناخالص داخلی اش از ۴۱۱.۸۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۵۱۵.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ می رسد.

ارزش تولید ناخالص داخلی ایران برمبنای برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۸ برابر با ۱۷۴۹ میلیارد دلار بود و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۳ به مرز ۲۳۵۶ میلیارد دلار برسد. در سال گذشته ایران هجدهمین اقتصاد دنیا در این رده بندی بود ولی در سال ۲۰۲۳ میلادی به جایگاه پانزدهم دنیا خواهد رسید.

وضعیت ایران از نظر ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی برمبنای برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۸ مشابه کشورهای کانادا و عربستان بوده است و هر دو کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی در جایگاه پایین تری نسبت به ایران قرار خواهند گرفت.

ایران در فهرست کشورهای با ریسک بالای پولشویی

خبر دیگر اینکه کمیسیون اروپا نام ایران را به همراه ۲۲ کشور دیگر در فهرست کشورهای با ریسک بالای پولشویی قرار داد.

به گزارش اسپوتنیک، کمیسیون اروپا فهرستی متشکل از ۲۳ کشور را منتشر کرد که کاستی هایی در زمینه مبارزه با پولشویی دارند. البته این فهرست زمینه خشم آمریکا را هم فراهم کرد و وزارت خزانه داری آمریکا لیست سیاه جدید پولشویی منتشرشده از سوی اتحادیه اروپا را به دلیل اینکه چهار قلمرو آمریکا یعنی پورتوریکو، جزایر ساموآ، جزیره گوام و جزایر ویرجین در آن قرار دارند، محکوم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده که بانک های آمریکایی باید هر گونه پیشنهاد از سوی کمیسیون اروپا را برای قرار دادن تراکنش ها با بررسی بیشتر را بر پایه لیست جدید خود نادیده بگیرند. همچنین آمریکا فهرست جدید اتحادیه اروپا را غیرمرتبط با FATF دانست و اعلام کرد که اتحادیه اروپا کشورهای بیشتری را نسبت به گزارش فعلی FATF در فهرست پولشویی قرار داده است.

بر همین اساس، کمیسیون اروپا نام ۲۳ کشور را از جمله ایران، عراق، یمن، سوریه، پاناما و عربستان سعودی را در زمره کشورهای با ریسک بالای پولشویی قرار داده است. کمیسیون اروپا اعلام کرد که بانک ها و دیگر نهادهایی که در فهرست قوانین ضد پولشویی اتحادیه اروپا قرار دارند باید نظارت های بیشتری را در مورد عملیات های مالی که شامل مشتریان و موسسات مالی از کشورهای با ریسک بالا هستند، اعمال کنند؛ ضمن اینکه بهتر است هرگونه تراکنش مشکوک را شناسایی کنند.

بالاترین کیفیت زندگی متعلق به کدام کشورهاست؟

اما خبر دیگری که در آخرین روز هفته گذشته منتشر شد، به رتبه بندی بهترین کشورهای جهان از سوی دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا اختصاص داشت. در این رتبه بندی، سوییس توانست بهترین کشور جهان در سال ۲۰۱۹ لقب گیرد و همچنین کانادا براساس ۷۵پارامتر مختلف، به عنوان باکیفیت ترین کشور برای زندگی در سراسر جهان شناخته شد. ایران هم در رده هفتاد و نهم جهان ایستاده است.

به گزارش ایسنا، به مانند سال های گذشته دانشگاه پنسیلوانیا با همکاری مشترک مؤسسه «وای اند آر» به رتبه بندی بهترین کشورهای جهان پرداخت. بهترین کشور جهان در این گزارش براساس میانگین امتیاز ۸۰ کشور جهان در زمینه های محیط کسب و کار، رضایت شهروندان از زندگی، میزان آینده نگری سیاستمداران، کارآفرینی، تجارت خارجی، گردشگرپذیری، سرمایه گذاری، جذب سرمایه خارجی و درآمد ملی رتبه بندی شده اند.

طبق این گزارش، کشور ۸.۵ میلیون نفری سوییس با تولید ناخالص داخلی ۶۷۸.۹ میلیارد دلار در سال و متوسط درآمد سرانه ۶۲هزار و ۱۲۵ دلار، توانست بیشترین امتیاز را در مجموع کسب کند و برای سومین سال متوالی به عنوان بهترین کشور جهان معرفی شود. پس از سوییس نیز ژاپن، کانادا، آلمان، انگلیس، سوئد، استرالیا، آمریکا، نروژ و فرانسه در رده های دوم تا دهم بهترین کشورهای جهان قرار گرفتند.

به جز ژاپن، سنگاپور در رده بندی امسال با ایستادن در رده پانزدهم جهان توانست یکی از بهترین کشورهای آسیایی لقب گیرد. چین هم با ایستادن در رده شانزدهم و کره جنوبی با ایستادن در رده بیست و دوم از دیگر کشورهای مطرح آسیایی بوده اند.

همچنین امارات با تولید ناخالص داخلی ۳۸۲.۶ میلیارد دلاری و متوسط درآمد سرانه ۶۸ هزار و ۶۴۶ دلار، بهترین عملکرد را در بین کشورهای منطقه داشته است و در جایگاه بیست و سوم جهان قرار گرفته است. در عین حال، روسیه در رده بیست و چهارم، قطر در رده سی و یکم، عربستان در رده سی و دوم و ترکیه در رده سی و چهارم جای گرفته اند.
ا

ما جالب ترین نکته گزارش دانشگاه پنسیلوانیا برای مخاطب ایرانی، جایگاه ایران در رتبه بندی باکیفیت ترین کشورهای جهان است. بر این اساس، ایران با تولید ناخالص داخلی ۴۳۹.۵ میلیارد دلار و درآمد سرانه ۲۰ هزار و ۱۳۶ دلار در سال، در رده هفتاد و نهم جهان ایستاده است. عراق هم با تولید ناخالص داخلی ۱۹۷.۷ میلیارد دلار و درآمد سرانه متوسط ۱۶ هزار و ۷۱۰ دلار، پایین تر از ایران قرار گرفته است. همچنین آنگولا، صربستان، لبنان، پاکستان، نیجریه، بلاروس، تونس، اردن و آذربایجان دیگر کشورهایی هستند که نام شان در بین رتبه های ۷۸ تا ۷۰ جدول دیده می شود.

۲۰ کشور باکیفیت جهان برای زندگی

همچنین طبق اعلام پایگاه خبری «یو اس نیوز اند ورلد ریپورت» در رده بندی امسال از کیفیت زندگی شهروندان کشورهای مختلف براساس ۷۵ پارامتر مختلف، کانادا به عنوان باکیفیت ترین کشور برای زندگی در سراسر جهان شناخته شد. این سومین سال متوالی است که کانادا چنین جایگاهی را تصاحب می کند.

برخی از فاکتورهای رده بندی امسال شامل فرصت های شغلی، استطاعت مالی شهروندان، ثبات اقتصادی، بنیان خانوادگی، توزیع عادلانه درآمد، ثبات سیاسی، امنیت، نظام بهداشتی و درمانی و همچنین نظام آموزشی بوده اند. بر این اساس ۲۰ کشور برتر جهان از نظر کیفیت زندگی در سال ۲۰۱۹ به ترتیب عبارتند از: کانادا، سوئد، دانمارک، نروژ، سوییس، فنلاند، استرالیا، هلند، نیوزیلند، آلمان، بلژیک، انگلیس، ژاپن، لوکزامبورگ، ایرلند، فرانسه، آمریکا، سنگاپور، پرتغال و چین.

ارتباط با نویسنده: Ivankaramazof@yahoo.com

برچسب ها : اخبار امروز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/PJ5i73l2
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه