شنبه, ۲۱ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Sat, 12 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

در دنیای واقعی اگر بخواهید حرفی بزنید یا چیزی را به کسی نشان دهید کافی است کلماتی ساده را به زبان بیاوریم، اما در دنیای شبکه های اجتماعی این کار اصلا به این سادگی نیست. اینجا نه تنها باید حرفی برای گفتن داشته باشید، بلکه باید امید داشته باشید که چشم هایی آن را ببینند، اما چه کسی تعیین می کند که پست شما دیده شود یا نه؟ پاسخ ساده و شاید کمی ترسناک است: الگوریتم ها. 

این ماشین های هوشمند، بی وقفه مشغول تحلیل هستند و تصمیم می گیرند که چه کسی، چه چیزی را، در چه زمانی ببیند. بنابراین اگر محتوای شما بازدید کمی دریافت می کند، مقصر اصلی الگوریتم ها هستند. 

اما این الگوریتم ها دقیقا چه کار می کنند؟ چطور می شود با آنها دوست شد؟ ما در این مقاله به سراغ رازهای پشت پرده دیده شدن در شبکه های اجتماعی می رویم و نگاهی می اندازیم به قوانینی که آنها را اداره می کنند.

الگوریتم ها به دنبال چه هستند؟ مثل داورهای نامرئی

الگوریتم ها به دنبال چه هستند

الگوریتم ها مجموعه ای از دستورالعمل ها و فرمول های ریاضی هستند که برای تحلیل رفتار کاربران طراحی شده اند. وقتی شما پستی را لایک می کنید، کامنت می گذارید یا حتی فقط کمی بیشتر از حالت عادی روی آن مکث می کنید، الگوریتم ها متوجه می شوند و آن را ثبت می کنند. به عبارتی این سامانه ها به دنبال سیگنال هایی از علاقه کاربران هستند.

مطلب مرتبط: الگوریتم شبکه های اجتماعی چطور کار می کند؟

مثلا الگوریتم اینستاگرام به محتوایی که تعامل بیشتری بگیرد، اولویت می دهد. یعنی اگر دوستان تان زیر پست شما کامنت بگذارند، آن را ذخیره کنند یا به دیگران بفرستند، احتمال اینکه پست تان در صفحه اکسپلور ظاهر شود، بیشتر می شود. یا در تیک تاک الگوریتم به دقت مدت زمان تماشای ویدئو را زیر نظر دارد. اگر کسی ویدئوی شما را تا آخر ببیند یا حتی دوباره پخش کند، سیگنالی قوی برای کیفیت آن است.

در واقع الگوریتم ها در تلاشند که به کاربران محتوایی نشان دهند که احتمالا از دیدنش لذت می برند و به همین دلیل، علایق قبلی آنها را دقیقا رصد می کنند.

سرعت تعامل، مهمتر از خود تعامل

سرعت تعامل، مهمتر از خود تعامل

شاید تصور کنید اگر پست شما هزار لایک بگیرد، یک موفقیت است اما اگر همین هزار لایک در طول یک هفته جمع شود، الگوریتم خیلی هیجان زده نخواهد شد. چیزی که برای الگوریتم ها مهمتر است، شتاب تعاملات است. اگر پست شما در همان ساعت اول چند ده کامنت و لایک بگیرد، این یک نشانه قوی است که پست شما جذاب و تازه و داغ است. به همین دلیل، بسیاری از برندها و اینفلوئنسرها در همان لحظات اول پس از انتشار پست، از دوستان و فالوورهای نزدیک خود می خواهند که واکنش نشان دهند. به این ترتیب، الگوریتم با خود می گوید «این پست ارزش دیدن دارد!» و آن را به افراد بیشتری نشان می دهد. انگار باید پست شما اول امتحان بدهد تا بعد اجازه پیدا کند وارد کلاس عمومی شود.

الگوریتم های مختلف، شخصیت های مختلف

الگوریتم های مختلف، شخصیت های مختلف

اگرچه همه الگوریتم ها دنبال تعامل هستند، اما هر پلتفرم روش خودش را دارد. الگوریتم لینکدین محتواهای تخصصی و حرفه ای را ترجیح می دهد و اگر کاربران آنها را در قالب کامنت های تحلیلی دنبال کنند، خوشحال تر هم می شود. در مقابل، الگوریتم تیک تاک شاید بیش از همه به ویدئوهای سرگرم کننده و خلاقانه جایزه بدهد، حتی اگر از طرف یک حساب کاربری تازه کار منتشر شده باشد.

مطلب مرتبط: نکاتی درباره الگوریتم اینستاگرام برای بازاریابی کسب و کارهای کوچک

یوتیوب هم الگوریتمی بسیار پیچیده دارد که به مدت زمان تماشای ویدئو، نرخ ترک کردن و حتی موضوعات مورد علاقه قبلی شما توجه می کند. در نتیجه، نمی توان با یک فرمول کلی در همه شبکه ها موفق شد. شناخت هر الگوریتم، شبیه به شناخت یک آدم خاص است. با هر کدام باید به زبان خودش صحبت کرد.

ما قربانی هستیم یا بازیگر؟

ما قربانی هستیم یا بازیگر؟

بسیاری از کاربران احساس می کنند الگوریتم ها مانع دیده شدن هستند. جمله معروفی که زیاد شنیده می شود این است: «پست های من را کسی نمی بیند!». اما اگر کمی دقیق تر نگاه کنیم، متوجه می شویم که ما فقط باید قواعد بازی را بلد باشیم. الگوریتم دشمن نیست، فقط سرد و بی احساس است. او به محتواهایی که خوب بازی کنند، پاداش می دهد.

برندهایی که برنامه ریزی محتوا دارند، در زمان درست پست می گذارند، با مخاطبان خود تعامل واقعی دارند و از عناصر مختلف مثل استوری، لایو و نظرسنجی استفاده می کنند، معمولاً از الگوریتم بازخورد بهتری می گیرند. انگار این الگوریتم ها به برندهایی که «فعال» باشند و فقط مصرف کننده محتوا نباشند، امتیاز بیشتری می دهند.

آیا می توان الگوریتم را فریب داد؟

آیا می توان الگوریتم را فریب داد؟

شاید تا چند سال پیش، ترفندهایی برای گول زدن الگوریتم ها وجود داشت. استفاده زیاد از هشتگ ها، خرید لایک و کامنت یا تکرار یک محتوا با کلمات کلیدی خاص. اما حالا دیگر الگوریتم ها آنقدر باهوش شده اند که این تکنیک ها نه تنها اثر ندارند، بلکه ممکن است نتیجه معکوس هم بدهند. در واقع بهترین راه برای برنده شدن در این بازی، تولید محتوای اصیل و جذاب است. الگوریتم ها در نهایت در خدمت کاربرانند. اگر کاربران با محتوای شما ارتباط برقرار کنند، الگوریتم هم پاداش می دهد. پس بهتر است تمرکز را از فریب ماشین برداریم و به فهم واقعی انسان برگردانیم.

سخن پایانی

الگوریتم ها قضاوت نمی کنند، بلکه تحلیل می کنند. آنها دنبال کیفیت، واکنش، و ارتباط اند. اگر محتوای ما بتواند توجه انسان ها را جلب کند، الگوریتم هم آن را در صدر می نشاند. شبکه های اجتماعی مثل زمین بازی اند و الگوریتم ها قوانین آن بازی. هرچه بهتر این قوانین را یاد بگیریم، شانس مان برای موفقیت بیشتر می شود.

مطلب مرتبط: ظاهر ساده و الگوریتم پیچیده / ساز و کار دقیق تبلیغ و کسب درآمد در شبکه های اجتماعی

پس به جای گله از اینکه چرا دیده نمی شویم، بیایید بازی را بلد شویم و باهوش تر از دیروز، محتوای فردای مان را بسازیم.

منابع:

https://sproutsocial.com

https://www.forbes.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ytAsc5gc
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکسقرص تنویید
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه