جمعه, ۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
محمد کشتی‌آرای رییس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران:

آمار واقعی نداریم

9 سال پیش ( 1393/11/30 )
 

وارد کردن هرگونه مصنوعات طلا ممنوع است و هر نوع واردات آن قاچاق محسوب می‌شود. رییس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران ضمن بیان این نکته وجود مصنوعات طلا با نام برندهای ایتالیایی و ترکیه در بازار ایران را تایید می‌کند و می‌افزاید: حتما چنین کالاهایی از مبادی غیرقانونی وارد شده‌اند و من منکر وجود این اجناس در بازار طلا نیستم، اما می‌توانم بگویم که بازار طلا هم مانند هر بازار دیگری خالی از اجناس قاچاق نیست.

کشتی‌آرای همچنین وجود برلیان‌های پرورشی در بازار را تایید می‌کند اما یادآور می‌شود که هیچ فروشنده معتبری برلیان تقلبی را به جای اصل به مشتری ارائه نمی‌کند و به ضرس قاطع اعلام می‌کند که مشتری ایرانی از این بابت خیالش راحت باشد که فروشنده‌های معتبر و شناخته شده بازار به مشتری اصل یا غیر‌اصل بودن برلیان‌ها را اعلام می‌کنند و وجود این برلیان‌ها در بازار پدیده پنهانی نیست. همچنین چون این افراد از اتحادیه پروانه کسب دریافت می‌کنند، در صورت هرگونه تقلب و اعمال غیرقانونی توسط اتحادیه مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

این مقام مسئول همچنین درصد تشخیص این برلیان‌ها را که او برلیان اتمی یا ساختگی معرفی‌شان می‌کند، توسط مشتریان تقریبا صفر می‌داند اما از آنجایی که در بازار طلای ایران به دلیل نبود برندهای مطرح، خریدها معمولا مطابق آشنایی از قبل انجام می‌شود، معمولا شکایتی در این زمینه وجود ندارد. یعنی ممکن است یک خانواده طی سالیان متمادی خریدار یک فروشگاه طلا و جواهر خاص باشند. جواهرفروشان برلیان‌شان اصل است و در فاکتورها قید کرده و گارانتی هم در قبال آن ارائه می‌کنند. وی یادآور می‌شود که ما تاکنون شکایتی مبنی بر فروش برلیان ساختگی نداشته‌ایم.

کشتی‌آرای در ادامه آمار و ارقامی را که در زمینه واردات، صادرات و گردش مالی بازار داخلی و خارجی طلا وجود دارد، غیرمطمئن می‌خواند. وی همچنین اضافه می‌کند: بعضی افراد مدعی هستند که روزانه یک تن طلای تقلبی وارد بازار ایران می‌شود یا آماری مبنی بر صادرات طلا ارائه می‌کنند که هیچ‌کدام نمی‌تواند درجه‌ای از اعتبار داشته باشد. وی این آمار را کاملا رد می‌کند. این مقام مسئول همچنین تعداد تولیدکنندگان، فروشندگان، تعمیراتی‌ها و خدماتی‌های حاضر در بازار طلا و جواهر کشور را حدود 36هزار واحد می‌داند و معتقد است اگر در هر واحد تنها پنج نفر شاغل شده باشند، بیش از 180هزار نفر از طریق این بازار ارزشمند شاغل شده‌اند. کشتی‌آرای در خاتمه و در مورد حجم مصرفی طلا و جواهر در بازار داخلی معتقد است که با توجه به رکودی که بر این بازار حاکم است، مصرف در بازار حدودا به یک‌سوم کاهش یافته است اما کماکان نمی‌توان آمار دقیقی ارائه کرد.

***

عبادلله محمدولی، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگ‌های قیمتی:
به دنبال افزایش سهم جهانی هستیم

نمایشگاه طلا و جواهر روز 26بهمن به پایان رسید. نمایشگاهی که حجم زیادی از فضای آن را شرکت‌هایی تشکیل داده بودند که ارائه‌کننده دستگاه‌هایی برای جواهرسازی، تراش، قالب‌گیری و غیره بودند. همچنین وجود آموزشگاه‌های زیادی در زمینه‌هایی چون جواهرسازی، طراحی و غیره همگی حکایت از آغاز روندی دانش بنیان در بازار طلا داشت. عبادالله محمدولی، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگ‌های قیمتی در این زمینه به «فرصت امروز» می‌گوید: هدف از برگزاری چنین نمایشگاهی ارائه محصولات باکیفیت و نمایش توانمندی‌های علمی و زیربنایی این صنف به مردم و دولت است.

وی ضمن ارزیابی مثبت از برپایی چنین نمایشگاهی، از حدود 140مشارکت‌کننده یاد می‌کند که بعضی از آنها از کشورهایی چون انگلیس، ایتالیا، ترکیه، آلمان و تایلند در زمینه‌های دانش فنی و تکنولوژی شرکت کرده بودند. وی در مورد آموزشگاه‌های موجود در این حوزه معتقد است که اکثر آنها عضو اتحادیه ما هستند و باتوجه به اینکه صنعت طلا و جواهر ایران سال‌هاست به‌صورت سنتی و با روش‌های سنتی ادامه می‌شود، امروزه نیاز است که دانش فنی روز دنیا به این بازار اضافه شود. کما اینکه در سال‌های اخیر باوجود آموزش‌ها و مراکزی برای تدریس علمی روش‌های جواهرسازی و غیره شاهد رشد چشمگیری در طراحی و قالب‌سازی و سایر حوزه‌های مربوط به طلا و جواهر بوده‌ایم. کسانی که به سمت تولید گرایش دارند باید با روش‌های نوین دنیا همگام باشند و با همه احترامی که برای سنت‌های این بازار قائلیم، باید به سمت آموزش‌های آکادمیک برویم. باید نیروهای انسانی ماهر در این زمینه داشته باشیم و نیاز بازار هم همین است.

عبادالله محمدولی معتقد است که تقلب‌ها در همه بازارها وجود دارد اما نمی‌توان مدعی بود فروشندگان تقلبی‌ها را به‌عنوان اصل به مشتریان ارائه می‌کنند کما اینکه همیشه افراد سودجو در هر بازاری وجود دارند. توصیه من به خریداران این است که از فروشنده بخواهند که حتما وزن طلا، برند، سازنده، نام سنگ و قیمت سنگ را در فاکتور قید کند و در این صورت خریدار هیچ‌گاه متضرر نمی‌شود. در بازار فروشندگان خوشنامی داریم و سالیان سال است مورد اعتماد مشتریان هستند.

وی در ادامه واردات یک تن طلای قاچاق به‌صورت روزانه را تا حدودی تایید می‌کند هرچند معتقد است آمارهای بازار طلا همگی تقریبی است اما اضافه می‌کند که در حال حاضر نیمی از بازار داخلی تحت سلطه رقبای ماست و این امر بر کسی پوشیده نیست. این حجم به‌صورت غیررسمی و قاچاق وارد می‌شود که جا دارد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌صورت ماهانه مانورهایی در سطح خرده‌فروشی‌ها برگزار کند تا واردات غیرقانونی ریشه‌کن شود. وی این واردات را به نوعی جنایت در حق تولید داخل می‌داند. رییس اتحادیه صادرکنندگان طلا و جواهر در خاتمه از سهم نیم‌درصدی ایران از گردش مالی سالانه بازار جهانی با وجود برخورداری از 20درصد معادن طلا و جواهر دنیا یاد می‌کند و امیدوار است طی سال‌های آینده این سهم افزایش داشته باشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/CbBUmHTq
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه