یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۴ / Sun, 11 May(5) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز - یکی از انتقادهایی که همواره به نظام بانکی کشور وارد می شود، موضوع تخلفاتی است که در برخی از بانک ها رخ می دهد. بانک ها به دلیل مشکلاتی که از جانب کمبود منابع با آن روبه رو هستند تلاش می کنند تا از هر راه ممکن به ایجاد درآمد برای خود پرداخته و از این طریق بر مشکلات منابع خود غلبه کنند. نادیده گرفتن مصوبات شورای پول و اعتبار در مورد نرخ سود بانکی و رقابت برخی بانک ها با موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز برای پرداخت سودهای غیر متعارف از این جمله است.

اخذ سپرده اجباری از متقاضیان تسهیلات و ریشه های کمبود منابع بانک ها

برخی بانک ها که عمده آنها در لیست بانک های دارای مطالبات معوق بزرگ هستند با استفاده از روش های مختلف و تنظیم قراردادهای گوناگون هنگام اخذ سپرده یا ارائه تسهیلات به گونه ای عمل می کنند که سودهای مرکبی را به دست می آورند. یکی از این روش ها این است که بانک ها هنگام ارائه تسهیلات به متقاضیان، مبلغی از تسهیلات آنها را به عنوان سپرده اجباری نگه می دارند و به این ترتیب میزان سود خود از تسهیلات ارائه شده را افزایش می دهند.

به دلیل همین مشکلات ناشی از کمبود منابع است که بانک ها ترجیح می دهند به بنگاهداری روی آورند. ریسک های موجود در ارائه تسهیلات به بخش تولید به دلیل مشکلات اقتصادی پیش روی تولیدکنندگان موجب شده است که بانک ها ترجیح دهند به جای این کار، خود مستقیم به اداره بنگاه های اقتصادی بزرگ بپردازند و به این ترتیب بتوانند به درآمدهای باثباتی از این ناحیه روی آوردند اما این اقدامات همیشه برای بانک ها نتیجه بخش نبوده و در مواردی مانند سرمایه گذاری مؤسسه میزان در پدیده شاندیز موجب مشکلات بزرگی برای منابع این دسته از بانک ها می شود.

یکی از راه های دیگری که بانک ها به دلیل کمبود منابع، علاقه وافری به آن دارند سرمایه گذاری در بازار مسکن است. سرمایه گذاری در بازار مسکن و ساخت و سازها همواره حتی برای افراد حقیقی هم از جذابیت های زیادی برخوردار بوده اما نکته این است که به دلیل ایجاد سفته بازی نامتعارف در این بازار در سال های گذشته، در حال حاضر بازار مسکن هنوز در خواب رکودی به سر می برد و به همین دلیل سرمایه گذاری های انجام شده از سوی بانک ها در این بخش با خواب مواجه شده است.

بنابراین به نظر می رسد برای جلوگیری از رفتارهای غیر قانونی برخی بانک ها و موسسات اعتباری برای کسب درآمد بهتر علاوه بر تقویت نظارت بانک مرکزی به ایجاد سازوکارهایی پرداخت که به آزاد سازی منابع بانک ها منجر شود، تلاش دولت برای پرداخت بدهی بانک ها یکی از این کارهاست که می تواند تأثیر مثبتی روی منابع بانک ها داشته باشد. ایجاد رشد اقتصادی در کشور و خروج بازارهایی مثل بازار مسکن هم می تواند دارایی های منجمد بانک ها را از حالت رکود خارج کرده و به این ترتیب انگیزه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری را برای حفظ چارچوب های قانونی تقویت کند.

اما با این وجود بانک مرکزی در ایجاد نظارت های قوی باید تلاش بیشتری داشته باشد. وقوع تخلفات گسترده در مورد اخذ سپرده اجباری از متقاضیان تسهیلات که بارها رسانه ای نیز شده است نشان می دهد که بانک مرکزی در نظارت خود بر عملکرد این دسته از بانک های متخلف عملکرد درستی نداشته است.

کارشناس اقتصادی

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/CGP4qtHk
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیتخت خوابخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهویزای استارتاپ فنلاندکابینت و کمد دیواری اقساطیپالت پلاستیکیکارگاه مادر و کودکتاسیس کلینیک زیباییچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستهارد باکسدستگاه برش لیزرقیمت طلای آبشدهکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه