چهارشنبه, ۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

یک ضرب المثل مجارستانی هست که می گوید: ایمن ترین مکان برای پول های پس انداز شده، زیر بالش است! این ضرب المثل در کنار انتزاعی بودن و سادگی، مفهومی تامل برانگیز دارد. این مثال نشان می دهد مشکل اغلب افرادی که مقادیری اندوخته مالی در اختیار دارند، مربوط به شیوه های سرمایه گذاری این مبالغ است.

در شرایطی که نوسان های شدید نرخ ارز و دلار و نابسامانی های اقتصادی هر لحظه در کمین بازار مالی بین المللی است، نگرانی برای سرنوشت مبالغی که با زحمت جمع شده اند، چندان عجیب به نظر نمی رسد. برخی افراد برای حفاظت از سرمایه های خود به سرمایه گذاری در انواع پروژه های اقتصادی پربازده رو می آورند و برخی دیگر نیز به بازارهای بورس و صندوق های سرمایه گذاری غیردولتی متوسل می شوند.

با این وجود یکی از متداول ترین راه ها برای حفظ پول، سرمایه گذاری در سیستم بانکی است. اغلب افرادی که اهل ریسک نیستند و دوست دارند از سرنوشت پول های خود مطمئن باشند، تصمیم می گیرند پول های خود را در بانک های مختلف پس انداز کنند.

در نگاه اول، این سیستم حفظ سرمایه چندان عجیب به نظر نمی رسد؛ روشی که بی شباهت به ذخیره پول ها در یک قلک تمام فلزی نیست. اما این تنها ظاهر ماجراست و سیستم بانکداری در کشورهای مختلف تابعی است از وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی. بر همین اساس است که انتخاب بانک هایی با سود و امنیتی قابل قبول، چندان ساده به نظر نمی رسد.

آمارهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نشان می دهد وضعیت بانک های اروپایی نسبت به سایر بانک های جهان ایده آل تر است. براساس گزارش نشریه بیزینس اینسایدر، با وجود بحران هایی نظیر هجوم پناهجویان به اروپا، وضعیت اقتصاد یونان و بسیاری از مشکلات دیگر، بانک های اروپایی به لحاظ امنیت و اعتبار صدرنشین لیست برترین بانک های جهان هستند.

براساس پژوهشی که توسط نشریه بیزینس اینسایدر در مورد بیش از 500 بانک جهان انجام شده است، بانک ها و موسسات مالی خصوصی اروپایی به رتبه هایی چشمگیر دست پیدا کرده اند. بر همین اساس است که بسیاری از سرمایه گذاران حوزه اقتصاد بین الملل و کارآفرینان از بانک های اروپایی به عنوان قلک امن سرمایه های خود استفاده می کنند.

***

KFW

نخستین مقام ایمن ترین سیستم بانکداری دنیا تعلق می گیرد به بانک آلمانی KFW. این بانک که مقر اصلی آن در فرانکفورت است در سال 1948 و پس از وقایع جنگ جهانی تاسیس شد. نکته مهم در مورد KFW مالکیت اشتراکی 80 درصدی آلمان و 20 درصدی ایالات متحده در این بانک است. یکی از نکات مثبت در مورد این بانک فعالیت های مستمر در کشورهای در حال توسعه است. براساس آمارهای جهانی KFW تا پایان سال 2016میلادی،  1.6 میلیارد یورو صرف سرمایه گذاری در کشورهای در حال توسعه کرده است.

افزون بر اینها KFW در بخش دادوستدهای تجاری و کارآفرینی بخش خصوصی، 8.6 میلیارد یورو سرمایه گذاری کرده است.

این همان رمز موفقیتی است که از دید بسیاری از کارشناسان اقتصادی زمینه را برای رشد سریع این بانک در عرصه اقتصاد بین الملل فراهم کرده است. اما فعالیت های این بانک به همین جا ختم نمی شود. تا پایان سال2016، بانک KFW در 180 پروژه مطالعاتی و پژوهشی کشورهای در حال توسعه مشارکت کرده است؛ پروژه هایی که در مجموع بالغ بر 30 میلیون یور هزینه در بر داشتند. همین تلاش هاست که KFW را به بانکی اهل ریسک و آینده دار تبدیل کرده است.

***

Zurich Cantonal Bank

یکی از برترین بانک های سوییس که نه تنها در این کشور، بلکه در میان کشورهای اروپایی ممتاز است، زوریخ بانک است؛ بانکی که به عنوان یکی از قدیمی ترین بانک های معتبر جهان (با سال تاسیس 1870) نیز شناخته می شود. اگرچه فعالیت های این بانک بین المللی است، اما نظام عملکرد و نظارت بر آن در سطح استانی نیز کنترل می شود.

در واقع گردش مالی این بانک توسط دو نهاد نظارتی بین المللی و داخلی تحت کنترل است؛ موضوعی که به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی نقطه عطف فعالیت های این بانک محسوب می شود. اگرچه این بانک مدت هاست در فهرست امن ترین بانک های جهان جای گرفته، اما این عنوان از سال 2009 تاکنون تثبیت شده است.

براساس اطلاعاتی که در وب سایت رسمی این بانک موجود است، درآمد عملیاتی این بانک طی سال گذشته میلادی 5 درصد رشد را تجربه کرده و به رکورد خیره کننده 2325 میلیون CHF (فرانک سوییس) دست پیدا کرده است.  درآمدهای تجاری این بانک نیز با 16 درصد رشد، به 379 میلیون CHF رسیده است؛ این ارقام که حتی در دوران ریاضت اقتصادی اروپا وضعیت خود را حفظ کرده اند نشان می دهند سوییسی ها مالک یکی از امن ترین بانک های جهان هستند.

***

Landwirtschaftliche Rentenbank

دومین بانک آلمانی فهرست ما که مقام سوم را داراست، Rentenbank  است. بانکی فرانکفورتی که در سال 1949 با هدف حمایت از سیستم کشاورزی کشور آغاز به کار کرد. این بانک یکی از بزرگ ترین بانک های وام دهنده به فعالان حوزه کشاورزی محسوب می شود. براساس اطلاعاتی که در سایت این بانک قرار گرفته، فعالیت های تبلیغاتی این نهاد مالی در حوزه وام های تبلیغاتی نیز شایان توجه است.

تا پایان سال 2016 بالغ بر 7.7 میلیارد یورو وام تبلیغاتی توسط rentenbank اعطا شده است؛ مبلغی که اغلب به شکل وام های کم بهره در حوزه های انرژی های تجدیدپذیر و بخش کشاورزی هزینه شده است. به نظر می رسد هدف عمده این بانک سازندگی در بخش کشاورزی و گسترش زیرساخت های لازم برای تعالی این حوزه در سطح بین الملل است. 

همکاری این بانک با آژانس توسعه آلمان تا پایان سال 2016، بازدهی بخش کشاورزی این کشور را تا حد قابل توجهی ارتقا داد. رقم 66.400 هزار یورویی سود بخش کشاورزی که با کمک وام های rentenbank محقق شده است، گواهی مطمئن بر این مدعاست که این بانک مامنی مطمئن برای سرمایه های در گردش بخش کشاورزی محسوب می شود. بین المللی بودن فعالیت های این بانک نیز زمینه را برای اعتمادزایی دیگر کشورهای فعال در حوزه کشاورزی فراهم کرده است.

***

L-Bank

 رتبه چهارمین بانک ایمن جهان نیز به یک بانک آلمانی می رسد. نگاهی به سامانه اینترنتی این بانک نشان می دهد آنچه برای L-Bank حائز اهمیت بسیاری است، تضمین خدمات به مشتریان است. این شعار نه تنها به لحاظ تبلیغاتی اطمینان بخش است، بلکه فعالیت های این بانک در طول سال های اخیر نشان می دهد شعاری پوچ و بی پایه نیست و  L-Bank به معنای واقعی کلمه قادر به تامین امنیت مشتریان خود است.

مدتی پیش صدر اعظم آلمان طی یکی از سخنرانی های خود گفته بود: «کسب و کارهای کوچک و متوسط، ستون فقرات اقتصاد کشورها را شکل می دهند.» به نظر می رسد مدیران و برنامه ریزان   L-Bank به طور کامل به این فرضیه اعتقاد دارند. از فعالیت های مثبت این بانک طی سال های اخیر، می توان به سرمایه گذاری روی برنامه های شهری اشاره کرد.

افزون بر اینها L-Bank از موسسات تاثیر گذار در اقتصاد اتحادیه اروپا محسوب می شود. این نهاد مالی با سرمایه گذاری در پروژه های مرتبط با کسب و کارهای کوچک و متوسط در آلمان، فرانسه و برخی دیگر از کشورهای مهم اتحادیه اروپا، نقشی موثر در رشد اقتصادی منطقه ایفا کرده است.

***

 Bank Nederlandse Gemeenten

بانک نیمه دولتی Gemeenten پنجمین بانک ایمن جهان است؛ بانکی که مقر آن در هلند است؛ بانکی که 50 درصد آن دولتی است و مابقی آن به بخش خصوصی تعلق دارد. براساس جدیدترین آمارهای منتشر شده در سال 2017، این بانک موفق شده تا پایان سال گذشته میلادی به سودی 126 میلیون یورویی دست پیدا کند. این درحالی  است که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقد بودند در شرایط پس از برگزیت، نرخ سود بانک های فعال در حوزه یورو افت خواهد کرد.

اما این بانک هلندی از قاعده مستثنی و موفق به کسب سودی قابل توجه شده است. فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری Gemeenten در عرصه های مختلفی مثل بهداشت و درمان، مسکن، حمایت از موسسه های غیر انتفاعی و کوچک و بزرگ اقتصادی گسترده است.

  بخشی از خدمات این موسسه مالی نیز شامل مواردی مثل توسعه زیرساخت های شهری و سرمایه گذاری در مواردی است که در بلند مدت نتیجه بخش خواهند بود. اغلب وام های این بانک با بهره های بسیار اندک و شرایطی عادلانه اعطا می شوند و در نتیجه به لحاظ وضعیت بازپرداخت شرایطی ایده آل دارند. یکی از فعالیت های مثبت این بانک همکاری در پروژه هایی است که دوستدار محیط زیست هستند. از پروژه های نصب پنل های خورشیدی تا ایده کاهش گازهای گلخانه ای.

ارتباط با نویسنده: royapakseresht@gmail.com

برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/eOpRKtm7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه