شاخص کل بورس و اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سه شنبه با 70واحد رشد به پله 77 هزار و 335 واحدی رسید. شاخص کل بورس همانند روزهای گذشته از همان ابتدا با افزایش تقاضا روبه رو شد، به طوری که بعد از گذشت یک ساعت از بازار شاهد بیشترین مقدار شاخص کل بودیم. اما از این زمان به بعد و با برتری عرضه بر تقاضا شاخص کل عقب نشینی کرد. با این حال درنهایت به لطف گروه های خودرویی شاهد رشد شاخص کل بورس در بازار سهام بودیم.
به این ترتیب بازار سهام زیر سایه معاملات بلوکی در برخی نمادهای معاملاتی شاهد واگذاری صف خریدهای گروه خودرویی ها به ویژه در گروه سایپا و شرکت های تابعه آن بود. در این گروه نیاز به اصلاح قیمتی سهام در حالی است که عرضه های سهامداران عمده نیز مانع از رشد قیمت لیدرهای این گروه نشد. روز گذشته گروه دارویی در کنار قندی ها دوباره مورد توجه معامله گران اغلب نوسان گیر بازار قرار گرفتند.
گروه سیمانی ها نیز همسو با انتشار خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت سیمان در مهرماه با نوسانی شدن قیمت سهام برخی از شرکت های این گروه مواجه شد. تک سهم ها نیز همچنان در بازار در حالی خودنمایی کردند که در گروه پتروشیمی ها با داغ تر شدن فصل مصرف محصولات پلاستیکی از جمله ظروف یک بار مصرف، اقبال برخی خریداران سهام را در نمادهای برخوردار از سودآوری در پی داشت. از نکات قابل تامل معاملات روز گذشته اینکه دو شرکت بورسی ماشین سازی نیرو محرکه و شیمی دارویی داروپخش درباره رشد قیمت سهام روزهای اخیر توضیح دادند اما باز هم با صف خرید روبه رو شدند. «تمحرکه» 12 میلیارد تومانی که اخیرا اقدام به افزایش سرمایه 275درصدی کرده برای هر سهم 33ریال زیان پیش بینی کرده اما بعد از بازگشایی 4مهر نماد با رشد 28درصدی قیمت روبه رو شده و شاهد صف خرید 1.6میلیون سهمی است. همچنین شیمی دارویی داروپخش که به تازگی برنامه افزایش سرمایه 340 درصدی را اعلام کرده، از ابتدای شهریورماه با رشد قیمت، صف خرید و عدم عرضه سهام مواجه است.
عوامل اثرگذار بر بازار سهام طی ماه های پیش رو
با توجه به اینکه قیمت های جهانی هنوز در محدوده کف خود قرار دارد و همچنین منتفی شدن رشد نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، امکان رشد این قیمت ها در بازارهای جهانی وجود دارد و این امر می تواند به افزایش قیمت سهم های شاخص ساز بورس ایران کمک کند. از طرفی عوامل دیگری همچون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ایران باعث احتیاط بیشتر سهامداران در معاملات شده است. در عین حال تک نرخی شدن ارز که پیش بینی می شود با قیمت بالاتر صورت گیرد برای برخی صنایع اثر مثبت داشته ولی باید در نظر داشت که این تاثیر در بسیاری صنایع پیش خور شده است.
در مجموع به نظر می رسد برآیند این عوامل مثبت و منفی بر بازار سهام به گونه ای باشد که روند صعودی ملایمی را در نیمه دوم سال جاری شاهد باشیم. از طرفی با وجود آنکه شفافیت در برخی گروه ها همچون خودرویی ها هیجان و سردرگمی در بازار را سبب شده است، اما نباید انتظار رشد سریع برای بازار بورس وجود داشته باشد. با توجه به شرایط فوق پیش بینی می شود بورس تهران در نیمه دوم امسال روندی مثبت اما با سرعتی ملایم را سپری کند که این امر می تواند از چالش عدم اجرایی شدن کاهش نرخ سود بانکی توسط بانک ها نیز نشأت گرفته باشد. به طور کلی اهالی تالار معتقدند هر چه هفته های بیشتری از نیمه دوم سال سپری شود، اقبال به بازار سهام نیز افزایش خواهد یافت.
عرضه های اولیه ادامه دارد
از جمله خبرهایی که بازار سهام را تحت تاثیر خود قرار داد عرضه اولیه شرکت آسان پرداخت بود. به این ترتیب شرکت آسان پرداخت اردیبهشت سال جاری توسط هیأت پذیرش بورس پذیرفته و با نماد «آپ» آماده عرضه اولیه 10 درصد سهام خود شد. در این بین شرکت آسان پرداخت پرشین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1395 را با سرمایه یک هزار میلیارد ریال، به صورت حسابرسی شده منتشر کرد. سود خالص شرکت آسان پرداخت پرشین در این دوره، مبلغ یک هزار و 467میلیارد و 951میلیون ریال پیش بینی شد و بر این اساس مبلغ یک هزار و 468ریال سود به ازای هر سهم محاسبه شد. «آپ» در دوره واقعی منتهی به 29 اسفند ماه 1394، سود خالص را مبلغ یک هزار و 264 میلیارد و 887 میلیون ریال و سود به ازای هر سهم را یک هزار و 675 ریال اعلام کرد.
ارتباط با نویسنده : [email protected]