یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

استان یزد در حوزه صنعت مقام چهارم کشور، در حوزه معدن جایگاه دوم کشور و در بخش صادرات جزو 10 استان برتر کشور است. این استان همچنین در حوزه صنایع، رتبه اول کشوری تولید کاشی و سرامیک با سهم حدود 50 درصد و رتبه دوم کشوری در تولید محصولات نساجی با سهم 27 درصد را داراست.

در همین زمینه گفت و گویی را با محمدرضا علمدار یزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد داشته ایم که در ادامه می خوانید.

رتبه دوم اشتغال معدنی کشور

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در رابطه با اولویت های سرمایه گذاری استان یزد می گوید: صنایع  های تك و صنایع کم آب خواه و تكمیل زنجیره تامین صنایع موجود از قبیل كانی های غیرفلزی، برق و الكترونیك جزو اولویت های اصلی این استان محسوب می شود.

این استان همچنین جایگاه نخست را در تولید کاشی و سرامیک با سهم حدود 50 درصد، رتبه دوم کشور در تولید محصولات نساجی با سهم 27 درصد (رتبه اول در تولید رومبلی، رو فرشی و ترمه در کشور) و رتبه سوم کشور در محصولات فولادی با سهم 15درصد را داراست.

علمدار یزدی به دیگر مزیت های استان یزد در بخش معدن اشاره می کند و می افزاید: وجود ذخایر و پتانسیل های فلزی از جمله سنگ آهن با ذخیره قطعی بالغ بر 650 میلیون تن، سرب و روی با ذخیره قطعی 160 میلیون تن و سرمایه گذاری شرکت هایی از استرالیا، عمان در ایران به عنوان بزرگ ترین ذخایر سرب و روی و باریت دنیا، از مهم ترین مزیت های بخش معدن استان یزد محسوب می شود.

وی با اشاره به آمار سرمایه گذاری در حوزه معدن می گوید: پروانه های بهره برداری صادر شده تا پایان مرداد 94، 420 فقره است که ظرفیتی بالغ بر 55 میلیون تن و ذخیره قطعی 1398 میلیون تن را شامل می شود. این رقم منجر به سرمایه گذاری 9300میلیارد ریالی و اشتغال حدود 10هزار نفر شده است. این میزان اشتغال باعث شده استان یزد رتبه دوم اشتغال را در بخش معدن به خود اختصاص دهد.

این مقام مسئول از فعالیت بیش از 30 هزار واحد صنفی در حوزه بازار استان خبر می دهد و می گوید: استان یزد یک استان فعال در حوزه اقتصاد و سرمایه گذاری است و امیدواریم با تلاش مدیران و مسئولان استان شکوفاتر شود. این استان رتبه اول تنوع مواد معدنی با 50 نوع ماده معدنی و رتبه دوم اشتغال معدنی کشور را دارد.

صادرات کالا به 62 کشور دنیا

این مقام مسئول با اشاره به صادرات این استان می گوید: در 14 سال گذشته رشد صادرات استان بیش از دو برابر رشد صادرات کشور بوده است و استان یزد جزو هشت استان اول صادر کننده کشور در حوزه صادرات محسوب می شود.

وی با بیان این جملات می افزاید: در حوزه تجارت، استان یزد جزو 10 استان برتر صادراتی کشور است که عمده کالاهای صادراتی آن شامل کاشی با رتبه یک و 74 درصد رشد صادرات در دو سال دولت یازدهم نسبت به دو سال پایانی دولت دهم، مقاطع فولادی با رتبه دوم و 422 درصد رشد است، همچنین شیشه با رشد 147درصد در دولت یازدهم از مهم ترین کالاهای صادراتی استان به شمار می روند که در مجموع کالاهای صادراتی از استان شاهد رشد 51 درصد در دولت یازدهم نسبت به دو سال پایانی دولت دهم بوده ایم.

وی با اعلام اینکه کالاهای صادراتی استان یزد به 62کشور دنیا صادر می شود، ادامه می دهد: عمده صادرات استان به کشور های عراق، افغانستان، پاکستان، هلند، ترکیه و سوریه است که به طور مثال صادرات به کشور عراق در دوسال اخیر حائز 63 درصد رشد وزنی بوده است، همچنین صادرات به افغانستان 15 درصد، هلند 60 درصد و ترکیه 257 درصد رشد داشته است.

علمدار در ادامه با اعلام وجود 70هزار بافنده بالقوه فرش دستباف در استان یزد می گوید: در حال حاضر 40هزار بافنده در این استان مشغول فعالیت هستند که سالانه 200هزارمتر مربع فرش توسط این هنرمندان بافته می شود.

وی با بیان این جملات می افزاید: با پیگیری های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد فرش دستباف یزد در سازمان جهانی مالکیت فکری، WIPO ثبت شد و به رغم تحریم های ظالمانه، کاهشی در میزان صادرات فرش دستباف یزد اتفاق نیفتاد.

استقرار صنایع های تک،  مهم ترین برنامه آینده استان

وی با اشاره به میزان سرمایه گذاری های انجام شده در این استان می گوید: سرانه سرمایه گذاری در استان یزد 21.9میلیارد ریال است که از متوسط کشوری 2.5میلیارد ریال بیشتر است. همین موضوع نشان از سرمایه بر بودن صنایع در استان است و دلیل آن توجه سرمایه گذاری به صنایع مادر مانند فولاد در استان یزد است.

همچنین سرانه اشتغال به ازای واحد صنعتی 27نفر است و سرانه سرمایه گذاری به ازای هر نفر اشتغال 800میلیون ریال است که از متوسط کشوری 100میلیون ریال بیشتر است. سرانه سرمایه گذاری نسبت به جمعیت نیز 77میلیون ریال است که حدود 56 میلیون ریال از متوسط کشوری بیشتر است که نشان از تلاش بخش خصوصی در استان دارد.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان یزد، پیگیری انتقال آب به استان و جذب سرمایه گذاری خارجی را مهم ترین برنامه های آتی این استان معرفی می کند و می گوید: استقرار صنایع های تك و همچنین فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خام فروشی از دیگر برنامه های مهم این استان در حوزه صنعت محسوب می شود.

وی با بیان این جملات می افزاید: كم آبی، كمبود نقدینگی جهت سرمایه گذاری و افزایش سهم انرژی در تولید از مهم ترین مشکلاتی است که این استان با آن دست و پنجه نرم می کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/KzkhOJ81
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه