سه شنبه, ۱ خرداد(۳) ۱۴۰۳ / Tue, 21 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در رابطه با تولیدات کشاورزی این استان می گوید: استان خوزستان17درصد تولیدات زراعی کشور را دارد و همچنین 91 درصد تولید چغندر قند و 100 کشت و تولید نیشکر در استان خوزستان صورت می گیرد.

کیخسرو چنگلوایی با اشاره به اینکه خوزستان مهم ترین قطب تولید محصولات کشاورزی است، می افزاید: خوزستان مقام اول کشور را در خرید گندم، تولیدات محصولات صنعتی و کشاورزی، صادرات خرما، تولید گندم، تولید ذرت و مقام دوم تولید برنج، کلزا و آبزی پروری را دارد.

وی با اشاره به وجود 374 هکتار فضای گیاهان گلخانه ای در خوزستان می گوید: تا سال آینده 25 هزار تن به تولید ماهیان گرمابی این استان اضافه می شود. همچنین در سال زراعی جاری 7 هزار و 495 هکتار از باغات استان به کشت مرکبات اختصاص یافت که نسبت به سال گذشته 345 هکتار افزایش داشته است.

وی ادامه می دهد: میانگین عملکرد در هر هکتار 12 هزار و 500 کیلوگرم است و پیش بینی می شود حدود 93 هزار تن مرکبات برداشت شود. چنگلوایی می گوید: پرتقال دزفول، پرتقال والنسیا، نارنگی دزفولی، نارنگی پرل، کینو، لیمو ترش محلی، لمون، گریپ فروت ردبلاش و نارنج عمده محصولات کشت شده در باغات استان بوده اند.

وی با بیان این جملات می افزاید: در برنامه پنج ساله به طور متوسط سالانه 500 هکتار پیش بینی شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه خرما بیشترین محصول زیر کشت در بین محصولات باغی استان را دارد، توضیح می دهد: از بین 43 هزار هکتار محصولات باغی، 63 درصد سطح زیر کشت مربوط به خرما است و 35 هزار نفر به صورت مستقیم در زمینه تولید خرما مشغول به کار هستند و از مجموع کل حجم یکصد و 70 تن صادرات خرمای کشور، 65 تا 70 تن و بین 40 تا 50 درصد به خرمای خوزستان اختصاص دارد.

وی بر اهمیت نقش کشاورزی تأکید می کند و می گوید: کشاورزی علاوه بر نقش اصلی خود که در ایجاد امنیت غذایی و تولید غذا دارد، نقش مهمی را نیز در ایجاد اشتغال، صادرات، تولید ناخالص داخلی می تواند داشته باشد، بر همین اساس و با توجه به اهمیت این بخش ظرف سه ساله اخیر دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای را به بخش کشاورزی داشته و شاهد موفقیت های خوبی در این بخش بوده ایم.

افق تولید 25 میلیون تنی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان می گوید: در سال زراعی گذشته استان خوزستان به لحاظ تولید در سطح بسیار خوبی قرار گرفت و رکوردهایی را برای نخستین بار در افزایش سطح تولید داشت.

وی در رابطه با اولویت های سرمایه گذاری استان خوزستان می گوید: احداث کارخانه های چغندرقند، کارخانه های تراکتورسازی، تولید کودهای شیمیایی، ریزمغذی ها، کشتارگاه ها و زیرساخت هایی مانند سردخانه و سیلوها از جمله مهم ترین ظرفیت های بخش کشاورزی استان برای سرمایه گذاری هستند. در بخش کشاورزی هم از نظر حجم کار و هم از نظر تنوع بخشی، فرصت های بسیاری برای سرمایه گذاری وجود دارد.

سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان موجب کمک به پایداری تولید و جلوگیری از نوسانات بازار خواهد شد.

وی با بیان این جملات می افزاید: به جای آنکه تولیدات استان به صورت خام به فروش برسند، اگر آنها را در صنایع تبدیلی فرآوری کنیم با قیمت چند برابر و با ارزش افزوده بیشتری به فروش می رسند و این امر باعث ایجاد اشتغال در استان خواهد شد.

رئیس جهاد کشاورزی استان خوزستان با اشاره به ریسک سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی می گوید: تولید بخش کشاورزی مانند کارخانه نیست که موادی وارد کارخانه و محصول دیگری از کارخانه خارج شود.

در بخش کشاورزی عوامل مدیریتی، نظارت فنی، کاشت به موقع و عوامل اقلیمی بسیار تأثیرگذار هستند.

چنگلوایی با بیان این جملات می افزاید: با توجه به این امر که افق تولیدات کشاورزی استان در سال های آینده حدود 25 میلیون تن پیش بینی شده است اما برای رسیدن به این جایگاه به سرمایه گذاری های بخش خصوصی نیازمندیم.

وی ادامه می دهد: در استان خوزستان نیاز به سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی کشاورزی، به ویژه بحث صنایع تبدیلی به شدت احساس می شود. امیدواریم با سرمایه گذاری در این بخش ها شاهد توسعه صنایع استان باشیم.

توانایی خوزستان در تأمین دانه های روغنی

چنگلوایی در رابطه با کشت دانه های روغنی در شهرستان های استان می گوید: با توجه به اهمیت دانه روغنی کلزا كه بهترین گزینه برای تناوب کشت با گندم وجو است، در مناطقی که كمبود آب وجود دارد، این ویژگی باعث شده تا کشاورزان نسبت به کشت کلزا ترغیب شوند.

وی ادامه می دهد: هم اکنون 90 درصد دانه های روغنی از سایر کشورهای وارد می شوند، درحالی که خوزستان قادر به تأمین دانه های روغنی کشور است. کشت دانه گیاهی سویا نیز از سابقه دیرینه ای در استان برخوردار است، به گونه ای که سال گذشته حدود 500 هکتار از این گیاه در استان کشت شد.

چنگلوایی در رابطه با ظرفیت های دامی استان می گوید: هم اکنون مرغداری های استان حدود 71 هزار تن مرغ گوشتی تولید می کنند که پاسخگوی کل نیاز استان که در حدود 100 هزار تن است، نیست. با توجه به سرانه مصرف مرغ، خوزستانی ها طبق آمار برنامه پنجم توسعه، باید 60 هزارتن گوشت از خارج از استان وارد کنیم که البته رقم صحیح در حال حاضر 30 هزار تن است.

وی در خصوص آمار مرغداری های فعال خوزستان می گوید: در حال حاضر 802 واحد مرغداری مرغ گوشتی و 9 واحد مرغ تخم گذار در استان فعال هستند. این مقام مسئول همچنین در رابطه با کشت برنج و ذرت استان می گوید: استان خوزستان دومین تولید کننده ذرت دانه ای کشور است. در حال حاضر حدود 70 هزار هکتار از مزارع خوزستان به کشت ذرت اختصاص داده شده است که از این میزان 43 هزار هکتار ذرت دانه ای تابستانه است.

همچنین پیش بینی تولید برنج امسال استان حدود 340 هزار تن برنج است و عمده تولید برنج خوزستان به شهرستان های شوشتر، شوش و اهواز اختصاص دارد که سطح شالیزارهای این شهرستان ها حدود 25 هزار هکتار است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/iE93fjgI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه