جمعه, ۲۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 17 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
مخالفت صنایع با افزایش 6‌درصدی قیمت شیر، ماست و پنیر با دستور سازمان حمایت

دوئل دوباره صنایع لبنی و دولت بر سر قیمت لبنیات

8 سال پیش ( 1394/10/1 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

صنایع لبنی برای چندمین بار متوالی با تصمیم سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای افزایش قیمت شیر، ماست و پنیر مخالفت کرده‌اند. براساس مصوبه سازمان حمایت، کارخانه‌های لبنیات مکلف شده‌اند که از دیروز قیمت شیر، ماست و پنیر را 6درصد افزایش دهند و از همین تاریخ هم شیر دامداران را هر کیلو 100تومان گران‌تر بخرند.

محمد فربد، قائم مقام شرکت لبنی رامک، درباره مخالفت شرکت‌های تولید لبنیات با افزایش قیمت محصولات می‌گوید: هدف ما لجاجت و رودررویی با دولت نیست. اگر خواهان تثبیت قیمت‌ها هستیم به معنای این نیست که با افزایش قیمت محصولات‌مان مخالف باشیم، به اعتقاد ما بازار لبنیات با توجه به کاهش سرانه مصرف شیر در کشور و وضعیت نامناسب اقتصادی مردم، کشش و توان افزایش قیمت‌ها را ندارد. ما به دنبال افزایش تقاضا هستیم اما با افزایش قیمت‌ها، بازارهای کنونی را هم از دست می‌دهیم.

3464577575123523523234642347437354846

فربد با حمایت از این اقدام صنایع لبنی توضیح داد: نمایندگان کارخانه‌ها دیروز در دفتر انجمن صنفی صنایع فرآورده‌های لبنی گردهم آمدند و در تصمیمی هماهنگ، از افزایش قیمت‌ها خودداری کردند. وی تاکید می‌کند: اگر صنایع لبنی با کاهش تقاضا روبه‌رو نبودند که بیش از 25‌هزار تن شیر خشک در انبارها دپو نمی‌شد و شیر خام را تبدیل می‌کردیم و می‌فروختیم. در چنین وضعیتی آیا افزایش قیمت لبنیات درست است؟ دولت می‌خواهد با این کار از دامداری‌ها حمایت کند اما از آن سو صنایع و مردم آسیب می‌بینند.

رکود مختص دامداران نیست

قائم مقام شرکت رامک ادامه می‌دهد: موضوع مهم دیگری که مسئولان فراموش کرده‌اند، اینکه منافع صنایع و دامداران در یک سو قرار دارد و جدای از هم نیست. همه ما در یک قایق نشسته‌ایم و دچار بحران هستیم. البته این بحران و رکود برای تمامی صنایع و بخش‌های تولید است و مختص دامداران یا صنایع لبنی نیست. در این وضعیت باید به هم کمک کنیم. ما می‌خواهیم قیمت را افزایش دهیم اما نمی‌توانیم محصول‌مان را بفروشیم. قیمت‌ها را عرضه و تقاضا باید تعیین کند و وزارت جهاد کشاورزی از این موضوع غفلت می‌کند.

کاله، تابع تصمیم جمع است

حسن خرم ‌دل، مدیر خرید شیر کارخانه لبنی کاله نیز به «فرصت امروز» می‌گوید: سیاست ما نیز در همین راستا و همسو با سایر کارخانه‌های لبنی است. البته این تصمیم در انجمن صنفی صنایع فرآورده‌های لبنی به نمایندگی از اعضا گرفته شده و با توجه به وضعیت بازار، تصمیم درستی است. وی می‌افزاید: کاله در راستای حمایت از دامداران، طرحی را اجرا و در خرید شیر خام قیمت‌گذاری‌ها را روی کیفیت شیر، میزان چربی و ارزش پروتئینی آن تعیین می‌کند. به این ترتیب تلاش دامداران نیز بدون نتیجه نمی‌ماند و براساس کیفیت محصول‌شان را می‌فروشند نه با یک قیمت از قبل تعیین شده.

مدیر خرید شیر کاله می‌گوید: هدف ما رونق صنایع لبنی است و این مهم بدون در نظر گرفتن دامداران بی‌نتیجه می‌ماند. البته باید منافع مصرف‌کننده که هدف نهایی همه تولیدکنندگان است را هم در نظر داشته باشیم و نگاه مان همه جانبه باشد.
جابه‌جایی مشکل با افزایش قیمت؟

حسین چمنی، کارشناس صنایع شیر و کارخانه افرا شیر باختر، در گفت‌‌و‌گو با «فرصت امروز»، می‌گوید: افزایش 6‌درصدی قیمت لبنیات تنها جابه‌جایی مشکل است و گره‌ای از کار دامداران و صنایع باز نمی‌کند. وزارت جهاد کشاورزی اگر معتقد است دامداران زیان می‌کنند- البته صنایع هم حاشیه سود ناچیز 1/5درصدی دارند- به جای جابه‌جایی مشکل، به وظایف قانونی خود عمل کند و خرید تضمینی شیر را در دستور کار قرار دهد. وی تاکید می‌کند: وزارت جهاد کشاورزی از سال گذشته شروع به خرید بخش بسیار کوچکی از شیر خام (2/5درصد از کل تولید) کرد که در آخر هم نتیجه‌ای نداشت. این مقدار ناچیز که خرید تضمینی نیست و تنها برای دامداران توقع ایجاد کرد و آنها فکر می‌کنند در این خصوص حقی دارند و به آن نرسیده‌اند. 

صنایع لبنی واسطه پول گرفتن از مردم نمی‌شوند

چمنی می‌گوید: این وظیفه قانونی دولت به‌ویژه وزارت جهاد کشاورزی است که در صورت زیان دامدار، محصول آنها را با استفاده از ابزارها و اختیارات قانونی که دارد، به‌صورت تضمینی بخرد اما شوربختانه با این مصوبه‌ها (افزایش 6‌درصدی قیمت لبنیات و 100 تومانی شیر خام)، دولت صنایع را واسطه می‌کند تا از مردم پول بگیرد و به دامداران بدهد! این موضوع به چالش اصلی میان صنایع لبنی، دولت و دامداران تبدیل شده است.

وی تصریح می‌کند: در این میان صنایع به نخریدن شیر خام به قیمت تعیین شده متهم می‌شوند در حالی که موضوع نخواستن در میان نیست، بلکه نتوانستن است. در شرایطی که مردم منتظر دوران پسابرجام و دست‌کم تثبیت قیمت‌ها هستند، افزایش قیمت لبنیات چه توجیهی دارد؟ به نظر می‌رسد دولت حالا که نمی‌تواند به وظایف قانونی‌اش عمل کند، می‌خواهد قدرت خود را تحمیل کند و به صنایع فشار بیاورد و این خطرناک است. صنایع لبنی این افزایش قیمت‌های دستوری را نمی‌پذیرند.

در سال‌های اخیر و وزارت جهاد کشاورزی حمایت از دامداران و ادامه تولید شیر خام را بهانه قرار داده و خواستار افزایش قیمت محصولات لبنی است. این کشمکش تا جایی پیش رفته و جنگ لفظی میان کارخانه‌های لبنی و وزارت جهاد کشاورزی درگرفته که در تابستان گذشته، محمود حجتی پافشاری کارخانه‌ها برای اجرا نکردن مصوبه 1440 تومانی خرید شیر خام را لجاجت صنایع اعلام کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/JCHTkWaL
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه